Lammracks, chevreröra och en Cabernet Sauvignon

12 juli, 2022
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

God morgon!
Vakmat upp till 17 grader och sol, det får man ju vara glad för!

Här kommer ett recepttips till er tillsammans med vintips!
Saftiga lammkotletter som är perfekt rosa inuti är ju så galet gott!
Serveras med vitlökssmör eller en chevreröra – DELIKAT!

Det går så snabbt att tillaga så det är ju inget svårt detta.


Lammracksen kryddades med rosmarin, timjan och så fick de steka med vitlök. Snåla inte med vitlöken!
Gott med ugnsrostade betor till.

Vintipset till denna rätten är Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon, 2020

En ganska typisk cabernet från Chile i miljövänlig PET-flaska.
Vinet ingår i Systembolagets egna märkning ”Hållbart val” då vinet är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion. De är endast ca 7 % av alla artiklar på Systembolaget som har fått denna märkning.

Vinet har tydliga toner av svarta vinbär, björnbär, mörka körsbär, örter, fat och vanilj.
Efter vinifieringen har vinet legat på ek i 9 månader vilket ger vinet en tydlig tanninstruktur och fyllig kropp.

Santa Helena grundades 1942 och tillhör Viña San Pedro som har fokus på hållbarhet och miljö, de har de fått många medaljer för deras hållbarhetslösningar. Vineriet är det första i världen som framställer förnybar energi från biogas, vilket förser Central Chile med elektricitet.

ART NR 2651 | Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon, 2020 | 750 ML | Pris 89 kr | Sockerhalt
<0,3 g/100ml | Alk 14%

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lammkotletter med ugnsrostade betor och chevreröra


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 kg lammkotletter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
torkad timjan
2 rosmarinkvistar
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
4 rödbetor
2 polkabetor
4 morötter
salt, peppar
olivolja
1 dl creme fraiche
100 g getost/chevre
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skala betor och morötter, klyfta betorna och skär morötterna i stavar. Salta och peppra och ringla olivolja över. Blanda och lägg i ugnsform. Sätt in i ugnen och låt gå ca 30-45 minuter tills de är mjuka.
Rör ihop getost, creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Dela lammkotletterna i portionsbitar med en kniv. Salta och peppra på båda sidor och krydda med timjan.
När betor- och morötter är klara, stek kotletterna i smör på ganska hög värme. Lägg i 2 kvistar färsk rosmarin och vitlöksklyftor –  2-3 minuter på varje sida.
Servera genast.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


6 kommentarer

Sevim Altunoglu 12 juli, 2022 - 23:52

Hej. Vart hittar jag dessa vinglas? Så vackra. 😍

Svara
Åse 13 juli, 2022 - 10:34

Det är Cerveras egen serie!

Svara
ÅsaS 12 juli, 2022 - 09:23

Låter ju orimligt gott, både lammkotletterna och de ugnsrostade betorna!
Nu när den kräsnaste dottern är ute på vift (på Rhodos med pojkvän) vore det läge att laga detta! Ja, så får det nog bli. Och samtidigt fira att BÅDA döttrarna kom in på högskolan/universitet på sina första-val! Yay!! 😄
Kram och njut dagen! 💕

Svara
Åse 12 juli, 2022 - 11:45

Åh men grattis till det!! Vad roligt för dem! <3 KRAM! 💖

Svara
ÅsaS 12 juli, 2022 - 12:14

Jaa, verkligen! Jag är så stolt över dem! Att de efter att ha jobbat några år VILL och ORKAR ta tag i pluggandet igen.

Svara
Åse 13 juli, 2022 - 10:37

Förstår det! Strongt gjort!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.