Lammkotletter med ugnsrostade betor och chevreröra

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Jag förstår faktiskt inte varför jag inte tillagar lamm oftare!? Jag älskar det mesta med lamm, framför allt lammstek och lammburgare och så klart LAMMRACKS!
Saftiga lammkotletter som är perfekt rosa inuti är ju så galet gott!
Serveras med vitlökssmör eller en chevreröra – DELIKAT!

Sagt och gjort det blev vår lillördagsmeny!

Det går så snabbt att tillaga så det är ju inget svårt detta.
Jag valde att servera med ugnsbakade betor och morötter. PERFEKT med chevreröra som jag serverade med.
Lasmmracksen kryddades med rosmarin, timjan och så fick de steka med vitlök. Nästa gång vill jag nog ha ännu mer vitlökssmak!

Till detta provade vi veckans vin i samarbete med Dryckestipset.se och det var en match made in heaven!
Ni hittar vinet efter receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lammkotletter med ugnsrostade betor och chevreröra


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 kg lammkotletter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
torkad timjan
2 rosmarinkvistar
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
4 rödbetor
2 polkabetor
4 morötter
salt, peppar
olivolja
1 dl creme fraiche
100 g getost/chevre
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skala betor och morötter, klyfta betorna och skär morötterna i stavar. Salta och peppra och ringla olivolja över. Blanda och lägg i ugnsform. Sätt in i ugnen och låt gå ca 30-45 minuter tills de är mjuka.
Rör ihop getost, creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Dela lammkotletterna i portionsbitar med en kniv. Salta och peppra på båda sidor och krydda med timjan.
När betor- och morötter är klara, stek kotletterna i smör på ganska hög värme. Lägg i 2 kvistar färsk rosmarin och vitlöksklyftor –  2-3 minuter på varje sida.
Servera genast.

Till detta avnjöts  Le Ciel Merlot, en generös fransos!

1 liter Merlot – smakrik fransk nyhet – 79 kr!

Detta var perfekt med lammkotletterna! Mjuk, fruktig och smakrik.
Intensiv smak av körsbär och hallon samt vanilj och kaffe från fatlagringen.
Rankorna är mellan 10-25 år och vingårdarna är belägna i det spännande området Languedoc-Roussillon i Frankrike.

Med priset på 79:- är Le Ciel Merlot Sveriges bäst prisade Merlot på flaska. Flaskan är det praktiska formatet PET (miljövänlig) och perfekt för utflykt =)
4/5 poäng, Boxtoppen, September 2021

Vi tyckte mycket om det här vinet, som sagt så var det en matchy matchy med maten vi åt.
Passar utöver detta nötkött, ostar och chark.

ART NR 52396 | LE CIEL MERLOT | 1000 ML | Pris 79 kr | Alk 13%| Socker < 0,3 gram/100ml
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Karin 18 september, 2021 - 21:05

Detta var väldigt gott 💫 också 🙏 Tack för alla goda recept och även trevlig blogg 😀 . Alltid lika kul att läsa , från restips till mode 👍

Svara
Åse 19 september, 2021 - 11:10

Åh vad kul att höra 🥳🥰
Roligt att du trivs här! ⭐️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons för TrendRehab

MÅ DITT BÄSTA I HÖST!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)