Lammburgare med tomatsallad & chèvrecreme

16 mars, 2022

Hej Onsdag!

Kikar in med ett nytt recept till er, det här var en riktigt fräsch men sååååå god rätt!
Jag ÄLSKAR kombinationen lamm och chèvre!
En god Côtes du Rhône till detta och det var en magisk fredagsrätt.

Lammfärsen köpte vi på Bondens Skafferi här i Helsingborg, det har såååå bra råvaror!

Att riva ner grönsaker i färs är ett enkelt sätt att göra färsen saftig och få i sig mer grönsaker.

Supersmarrigt var detta!

Här kommer receptet till er!
Nu önskar jag en fin onsdag! Jag ska dra ner till Hypotekets Salonger i Lund med min vän Cattie! Uppdaterar er i morgon 🙂

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lammburgare med tomatsallad & chevrecreme


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 påse bladgrönsaker som maché
500 g lammfärs
1 ägg
1 zucchini, riven
6 salladslökar, ansade, tunt skivade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk dijonsenap
1/2 msk franska örter (Santa Maria)

Tomatsallad med Chèvrecreme:
200 g små tomater
150 g chèvre utan kant
4 msk grekisk yoghurt
1 msk olivolja
2 msk pinjenötter
1 dl grovt hackad basilika
Crema di balsamico, olivolja, salt, peppar


Instruktioner

Lägg alla ingredienserna till lammburgarna i en skål. Blanda ordentligt med händer eller slev.
Gör fyra platta burgare och stek dem i lite rapsolja i ca 10 minuter, tills de fått fin färg.
Under tiden förbered chèvrecremen: Vispa ihop chèvre med yoghurt och olivolja till en luftig creme.
Halvera tomaterna och lägg varsin näve bladgrönsaker på tallrikarna. Toppa med tomaterna, strö pinjenötterna över och ringla lite olivolja, trema di balsamico över och salta och peppra lite över. Lägg burgarna ovanpå och klicka ut chevrecrreme.


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

ÅsaS 16 mars, 2022 - 21:42

Lamm är ju faktiskt rätt gott, om man tillagar det på rätt sätt. Och chèvre är aldrig fel! Och eftersom får/get är en bra kombo i ost, lär ju detta vara en ”match in heaven”.
Hypotekets salonger lät trevligt, så det ser jag fram emot att läsa mer om.
Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.