Kycklingsoppa med mjukost- och curry

5 maj, 2020

Hej hej!

Phew, jag blev precis klar med mina kvitton och kontoutdrag – min revisor sitter och väntar!
Jag gillar faktiskt att pyssla med sådant, jag är lite av en kontrollfreak när det gäller papper/kvitton etc i mitt företag. Jag gillar att ha koll och att allt är korrekt och i sin ordning. Så det är en sån där skööööön känsla som infinner sig när det är klart!

Frukost till trots för 4 timmar sedan, så är jag faktiskt lite hungrig så jag ska svänga ihop lunch nu tänkte jag.

Sedan väntar 50 min massage av min PT! Huuuuuur ljuvligt?

I går åt vi såååååå gott!


Jag älskar mjukost, äter i princip varje dag – jag bryr mig inte om att det är smältsalter etc, jag väljer mina strider.
Denna soppan hittade jag på Tasteline. Vill man absolut inte använda mjukost så kan man tex ersätta med naturell färskost, jag misstänker att mängden blir något mindre.

En färggrann, matig och smakrik soppa!
Jag hade både het curry och lite cayennepeppar i för jag gillar det med lite hetta men vanlig mild gul curry fungerar ju så klart bra. Sedan brukar jag alltid ta till lite gurkmeja i, så blir det ännu gulare =)

Kycklingen tillagade jag i ugn som jag brukar göra (som här i min caesarsallad) Fast marinera i en timme behövs inte.


Givetvis går det bra med färdigköpt grillad kyckling också.

Noel kom hem från gymmet och slukade maten snabbt!
Barnen tyckte det var supergott så denna soppan kommer det absolut bli fler gånger.

Skriv ut

Kycklingsoppa med mjukost- och curry

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

2 st morötter, små tärningar
4 tsk stark curry (alt mild)
1 msk kokosolja utan smak
400 g tillagad kycklingfilé
3 msk konc. kycklingfond / eller motsvarande buljong
12 dl vatten
1 gäng sockerärtor, skurna på tvären
1 knippe salladslök, finskurna
500 g kavli mild mjukost
koriander till garnering


Instruktioner

Fräs morotstärningarna och curry i olja. Häll på vatten och buljong.
Låt det koka i ca 5 minuter.
Tillsätt mjukost. Låt koka upp och rör tills osten smälter. Smaka av med salt & peppar.
Tillsätt salladslök och sockerärtor, låt koka upp. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg i soppskålar. Sleva upp soppan och servera. Garnera med koriander.


Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

Popprinsessan 7 maj, 2020 - 08:57

Det ser mycket yummie ut! Lägger den i min att-testa-hög! 🙂

Svara
Åse 7 maj, 2020 - 14:58

Hihi vad braaaaa! Då ska du snart få ett till! SÅ smarrigt, så det receptet måste du göra!

Svara
Jenjo 6 maj, 2020 - 08:16

Det här receptet ska jag absolut prova. Ser hur gott ut som helst! Hoppar nog över morötterna dock. Sedan hemska upplevelser som barn har jag såååå svårt för varma morötter i mat. Tråkigt, men men…
Ha en fin dag! Kram! 🙂

Svara
Åse 7 maj, 2020 - 15:19

Haha usch då, det älskar jag verkligen! Men ta gärna någon annan rotsak för det är gott med texturen. KRAM

Svara
Jenny Johansson 5 maj, 2020 - 19:45

Mjukost😍

Svara
Lyckas vara Lycklig 5 maj, 2020 - 17:27

Åhhh, vad jag önskar att jag också var en person som gillade administration och att ha kontroll på allt 🙂 Känslan när allt är i sin ordning är oslagbar, det är ”bara” den där lilla detaljen som hindrar mig att jag tycker det är så trist… Men det kanske blir lättare om man får en belöning i form av massage efteråt <3

Ha en härlig kväll, soppan låter för övrigt riktigt smarrig!
//Caroline

Svara
Jenny 5 maj, 2020 - 17:23

Vilken väggfärg har du i vardagsrummet? Vilket väderstreck ligger rummet i

Svara
Åse 6 maj, 2020 - 07:34

Du hittar info här: https://www.56kilo.se/vart-nya-sovrum-wic/
Det ligger NÖ

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.