Kycklingsallad med kronärtskocka, bacon och feta

av Åse

Detta är ett recept som jag hade med i min salladsbroschyr för Fontana som kom ut i januari 2013.
Denna är så himla god!
Quinoa är en ört och således glutenfri. Det är en av de mest näringsrka fröerna som finns, rik på nyttiga fettsyror och proteiner. Dock innehåller quinoa en del kolhydrater så passar bäst i en liberal lågkolhydratkost eller medelhavskost.
Man kan givetvis ersätta quinoan med tex riven blomkål!

Gillar ni matiga smakrika sallader precis som jag så tycker jag att ni ska prova den här!



Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingsallad med kronärtskocka, bacon och feta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 portioner  kokt quinoa, alternativt pasta eller potstis (eller uteslut helt)
2 kycklingfiléer
1/2 paket bacon
1/2 burk marinerade kronärtskockor
6 stycken soltorkade tomater
2 handfullar machésallad
2 handfullar babyspenat
4 salladslökar
8 stycken små tomater
100 g fetaost
2 msk pinjenötter
Några blad färsk basilika

Dressing:
2 msk olivolja
Blandade färska hackade örter ( eller torkade, det man har hemma)
1/2 msk mortlad rosépeppar
1 tsk havssalt


Instruktioner

Dela kycklingfiléerna på längden så de blir tvådelade, stek i smör 3 minuter på varje sida, salta och peppra. Låt vila under bakplåtspapper, skär sedan i mindre bitar.
Koka quinoan och skär bacon i småbitar och stek.
Rosta pinjenötterna i olivolja i en stekpanna.
Häll quinoan i en skål, dela kronärtskockorna i mindre bitar, strimla de soltorkade tomaterna och salladslök. Häll över och blanda med quinoan. Blanda ner machésallad och babyspenat. Halvera tomaterna och blanda i dem också. Blanda kycklingen med övriga ingredienser.
Smula över fetaost och lägg på bacon. Strö över pinjenötterna.
Blanda ihop olivolja med örter och rosépeppar, häll blandningen över salladen. Slutligen strö över flingsalt.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.