Kycklingsallad med fräscha smaker

22 april, 2013

God morgon på er!! Ny vecka, nya möjligheter, nya fräscha chanser – eller hur!?
I dag är det grått och trist igen.. tur jag åker till Mallorca på onsdag med 4good och solskensresan, tjohooooooo! Fast vädret där nere ser ju si och så ut… Grrrrrrrrrr!!! Nåja, det blir trevligt ändå!!
Här kommer ett recept på en oerhört fräsch sallad, jag försökte återskapa salladen jag åt på Il Brutale här i Helsingborg, fräsch!
När man bara har olivolja och vinäger så får salladen en annan fräschör än när man har dressing på tycker jag. Avokadon hjälper till att dra upp fetthalten.
2 portioner
1 påse blandad grön sallad, gärna med ruccola och bladspenat i
1 avokado
2 marinerade färdigstekta kycklingfiléer


2 msk pinjenötter
1/2 röd paprika
1/2 rödlök
balsamvinäger
crema di balsamico
olivolja
parmesanost
Marinera och tillaga kycklingfilén.
Jag gör så här: Rensar kycklingen och lägger i påse med ca 1 msk tamarisoja och 1 msk rapsolja, salt och peppar och eventuellt lite andra kryddor. Låt vila någon timme i kylskåp. Stek i ugn till innertemp på 72 grader. Låt sedan vila under aluminiumfolie i minst 10 min.

Blanda sedan salladen med lite olivolja och balsamvinäger och salt/örtsalt/salladskrydda etc.
Skär ner paprika, avokado, rödlök och blanda i salladen tillsammans med pinjenötterna.
Lägg upp på tallrik och fördela skivad kyckling ovanpå. Ringla crema di balsamico ovanpå och riv några varv med parmesanen ovanpå!
Voila!
IMG_2907

 
Hörrni, saknar ni något på bloggen?? Om ni har lite tips på saker ni gärna vill läsa mer av så kan ni väl skriva här! Det ligger ju i både mitt och ert intresse att göra bloggen ännu bättre!
Det finns bara en sak som jag inte ruckar på och det är att jag inte tänker ha som standard att skriva ner näringsvärdena i recepten, det är ett medvetet val av olika anledningar 🙂
Massa massa kram!!!
 

20 kommentarer
0

20 kommentarer

Monica Svensson 29 april, 2013 - 17:27

Lagade den här salladen till mig och min son idag, den gick verkligen hem hos grabben, soprent på salladsfatet. Du har verkligen den bästa LCHF-bloggen, kram Monica

Svara
Åse 29 april, 2013 - 17:55

Vad roligt att höra!!! Tack så hjärligt, jag blir jätteglad! Kram!

Svara
Milla 23 april, 2013 - 09:28

Recept på någorlunda strikta smoothies om du har några på lager? (:

Svara
camilla w 23 april, 2013 - 08:10

Hej Åse första gången jag skriver så jag hoppas jag kommer med =) jag skulle vilja ha lite mer om träning i din blogg,, om det är möjligt har ätit efter dina recept nu i 6 veckor men min mage har lagt på sig ganska mycket fett går inte ner alls inget roligt inför den stundande säsongen men jag har läst din bok o vet att det kan ta upp till ett halvår innan kroppen fattar galoppen…. ha det bäst o ett stort tack för din blogg livs elixiret i vardagen mvh Camilla

Svara
Åse 23 april, 2013 - 09:05

Hej Camilla, det kan bli så i början se till så att det inte slinker ner för mkt som inte är mat, dvs nötter, lchf bak, mörk choklad, bär, yoghurt etc. Och våga landa i kosten och bara ta det lugnt. Stor kram!

Svara
camilla w 23 april, 2013 - 09:19

hej igen , du skrev yoghurt menar du då vanlig yoghurt eller kan jag äta grekisk yoghurt från lidl ca 1,5 dl med din müslimix ? tack för ditt snabba svar Camilla W

Svara
Åse 23 april, 2013 - 09:49

Ja det ska gå bra men ibland får man vara striktare i början

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.