Kycklingsallad med fräscha smaker

av Åse

God morgon på er!! Ny vecka, nya möjligheter, nya fräscha chanser – eller hur!?
I dag är det grått och trist igen.. tur jag åker till Mallorca på onsdag med 4good och solskensresan, tjohooooooo! Fast vädret där nere ser ju si och så ut… Grrrrrrrrrr!!! Nåja, det blir trevligt ändå!!
Här kommer ett recept på en oerhört fräsch sallad, jag försökte återskapa salladen jag åt på Il Brutale här i Helsingborg, fräsch!
När man bara har olivolja och vinäger så får salladen en annan fräschör än när man har dressing på tycker jag. Avokadon hjälper till att dra upp fetthalten.
2 portioner
1 påse blandad grön sallad, gärna med ruccola och bladspenat i
1 avokado
2 marinerade färdigstekta kycklingfiléer
2 msk pinjenötter
1/2 röd paprika
1/2 rödlök
balsamvinäger
crema di balsamico
olivolja
parmesanost
Marinera och tillaga kycklingfilén.
Jag gör så här: Rensar kycklingen och lägger i påse med ca 1 msk tamarisoja och 1 msk rapsolja, salt och peppar och eventuellt lite andra kryddor. Låt vila någon timme i kylskåp. Stek i ugn till innertemp på 72 grader. Låt sedan vila under aluminiumfolie i minst 10 min.
Blanda sedan salladen med lite olivolja och balsamvinäger och salt/örtsalt/salladskrydda etc.
Skär ner paprika, avokado, rödlök och blanda i salladen tillsammans med pinjenötterna.
Lägg upp på tallrik och fördela skivad kyckling ovanpå. Ringla crema di balsamico ovanpå och riv några varv med parmesanen ovanpå!
Voila!
IMG_2907
 
Hörrni, saknar ni något på bloggen?? Om ni har lite tips på saker ni gärna vill läsa mer av så kan ni väl skriva här! Det ligger ju i både mitt och ert intresse att göra bloggen ännu bättre!
Det finns bara en sak som jag inte ruckar på och det är att jag inte tänker ha som standard att skriva ner näringsvärdena i recepten, det är ett medvetet val av olika anledningar 🙂
Massa massa kram!!!
 

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Monica Svensson 29 april, 2013 - 17:27

Lagade den här salladen till mig och min son idag, den gick verkligen hem hos grabben, soprent på salladsfatet. Du har verkligen den bästa LCHF-bloggen, kram Monica

Svara
Åse 29 april, 2013 - 17:55

Vad roligt att höra!!! Tack så hjärligt, jag blir jätteglad! Kram!

Svara
Milla 23 april, 2013 - 09:28

Recept på någorlunda strikta smoothies om du har några på lager? (:

Svara
camilla w 23 april, 2013 - 08:10

Hej Åse första gången jag skriver så jag hoppas jag kommer med =) jag skulle vilja ha lite mer om träning i din blogg,, om det är möjligt har ätit efter dina recept nu i 6 veckor men min mage har lagt på sig ganska mycket fett går inte ner alls inget roligt inför den stundande säsongen men jag har läst din bok o vet att det kan ta upp till ett halvår innan kroppen fattar galoppen…. ha det bäst o ett stort tack för din blogg livs elixiret i vardagen mvh Camilla

Svara
Åse 23 april, 2013 - 09:05

Hej Camilla, det kan bli så i början se till så att det inte slinker ner för mkt som inte är mat, dvs nötter, lchf bak, mörk choklad, bär, yoghurt etc. Och våga landa i kosten och bara ta det lugnt. Stor kram!

Svara
camilla w 23 april, 2013 - 09:19

hej igen , du skrev yoghurt menar du då vanlig yoghurt eller kan jag äta grekisk yoghurt från lidl ca 1,5 dl med din müslimix ? tack för ditt snabba svar Camilla W

Svara
Åse 23 april, 2013 - 09:49

Ja det ska gå bra men ibland får man vara striktare i början

Svara
Lisa 22 april, 2013 - 20:17

Älskar vattenglasen!!! Tack för en fin blogg med allt det där jag gillar (goda recept och fina saker)! 🙂

Svara
Emschen 22 april, 2013 - 15:40

Jag är alldeles ny här så jag vet inte än om det är ngt som fattas. Däremot har jag en fråga. Hur lyckas man? Du har fem barn, jobb, man och hela baletten så hur får man ihop det med rätt kost och inte hamna i stress/bekvämlighets-fällan?
Eftersom barnen äter mat på förskolan och oftast inte är så hungriga på kvällen, jag äter middag på jobb så jag är ungefär som barnen dvs inte så hungrig. Sambon är vrålhungrig och vill ha mat på två sekunder, han älskar dessutom mackor så det händer (för ofta för mig eftersom jag inte är så förtjust i mackor) att det blir mackor till kvällsmat. Har du något tips på något som går galet snabbt men som är matigare än mackor?
Heja dig som har lyckats med detta!
Kram

Svara
Åse 22 april, 2013 - 21:16

Kesoplättar!! Sök på croque monsieur här =) Du kan dessutom förbereda dem och ha i kylen.

Svara
Fanny-Mamma till Theodor! 22 april, 2013 - 15:32

Den där salladen såg riktigt mumsig ut! 🙂
Tack för en jätte bra och inspirerande blogg.

Svara
Chris Hellström 22 april, 2013 - 14:52

Jag har svårt att hitta lammrecept (jo, du har några, jag vet). Men det jag har hemma är oftast grytbitar (har egna får, så det blir inte många bitar att steka). Öht grytor och soppor tycker jag är svåra med LCHF, eftersom jag tidigare använt mycket bönor och rotfrukter. Där skulle jag behöva lite inspiration. Jag vet, det är inte rätt årstid för sånt nu kanske. Jag har också svårt med indisk mat – älskar curry, men hur dämpa hettan utan ris?? Blomkål är inte grejen liksom….

Svara
Helena W 22 april, 2013 - 14:06

Hej! Jag gillar många charkprodukter, men som lchf:are är det ju oftast bättre att avstå från dem eftersom de flesta innehåller socker i olika former. Jag är lite nyfiken på om du någon gång har varit i kontakt med, t ex Scan, och ifrågasatt att de har socker i det mesta?
Det skulle vara intressant att få igång en diskussion med tillverkare av charkprodukter och detta eländiga socker som finns i allt.
Tycker du har bra och varierat innehåll i bloggen så jag har inga förslag på förändringar.
Bakade ditt kesobröd förra helgen och kryddade det med ingefära och kanel (såg att den där brödmixen du nämnde för ett tag sen var kryddad med det) och det blev riktigt, riktigt gott!

Svara
Linda på Brogatan 22 april, 2013 - 13:09

Hoppas du får en härlig resa!! Hade aldrig hört talas om 4good tidigare, men nu ska jag genast bli medlem 🙂
Kram

Svara
Åse 22 april, 2013 - 21:17

Ja vad kul!! Det tycker jag absolut!!

Svara
Lilla B 22 april, 2013 - 12:38

Hej! Jag har följt dig länge och uppskattar dina trevliga recept och fina bilder väldigt mycket. Efter dina inlägg om mejerifritt har jag ÄNTLIGEN hitta boven i dramat som stört mina mättnadssignaler. Har testat allt men inte ens LCHF fungerade och jag kunde inte förstå varför. Nu vet jag! Så här bra har det aldrig varit vad gäller min kosthållning och därför skulle jag gärna se lite mer mejerifria recept. Speciellt bra recept med såser och gratänger i ugn som är mejerifria eftersom jag tycker det är svårt att hitta bra alternativ till alla gräddiga varianter som finns. Tack för en bra blogg!

Svara
Åse 22 april, 2013 - 21:17

Åh vad härligt!!! jag äter mkt mejerifritt nu och det är såååå mkt bättre!!

Svara
al68 22 april, 2013 - 11:43

Mums, ytterligare ett gott recept, man tackar. Sååå skönt att komma till värmen, det blir säkert bra väder när ni kommer ner. Här är det tråkigt skit väder idag. Det är så typsikt när jag börjat cykla till jobbet, då det är ytterligare en skön motion och dessutom gratis ; ). Men som min gympa lärare sa, det finns inget dåligt väder……… ; )
Ha en skön dag, nu tar jag biken in på stan och shoppar lite på lunchen, inte helt fel.
Kram kram

Svara
Fembarnsmamma 22 april, 2013 - 11:32

Den salladen såg mumsig ut 🙂 Gjorde en väldigt god variant av ditt härliga kesobröd i går! http://iminlilla.blogspot.se/
Tack för all inspiration , Kram 🙂

Svara
Anneth 22 april, 2013 - 11:16

Jag har en fråga som inte har något med din sallad att göra (även om den ser mumsig ut). Jag tycker det är jättekul att alla dina gamla inlägg från viktväktartiden finns med i bloggen, för just det där kalori- och pointsräknartänket är så välbekant för många av oss och det är spännande att se kontrasterna mellan då och nu i bloggen. När började du fundera över om LCHF kunde vara något för dig? Jag menar, det måste ju varit en rejäl omställning i huvudet att gå från fettskräck a la VV till LCHF? Skulle vara roligt att kunna leta upp och läsa om den tiden i din blogg. 🙂
Kram,
Anneth

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.