Kycklingklubbor i tomat- och currysås

4 februari, 2019

Det här är en enkel men inte desto mindre god familjerätt som hela familjen kommer älska!

Jag tycker att den här kryddan blir perfekt men om ni inte har den så går vanlig curry bra såklart! Ett tips är att addrra till lite chilisause och ni har vanlig curry så bryter sötman av bra mot curryn. Curry mangon har en lite sötare smak.

Vi är ju en stor familj så jag dubblade receptet.

Så här ser rätten ut när den kommer från ugnen. Om ni vill kan ni hälla av såsen och vispa ihop den och sedan hälla tillbaka den. Jag är inte så kinkig =)

Vi åt det med blomkålsris och så hade jag gjort en extra curryröra på yoghurt.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingklubbor i tomat- och currysås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

800 g färska kycklingklubbor (4 st)
salt, peppar
2 msk soja
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
3 msk tomatpuré
1/2 msk mangocurry krydda eller vanlig curry
12 krm cayennepeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C
Lägg klubborna i smord ugnsform. Salta och peppra och pensla med soja
Koka upp grädde med fond, tomatpuré, ev chilisauce, curry, cayennepeppar och smaka av såsen.
Häll över kycklingklubborna och sätt in mitt i ugnen och tillaga i 30 min.
Servera med ris eller blomkålsris

 


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


20 kommentarer

Affaf Vedlund 12 mars, 2021 - 18:09

Jag lagat den ikväll underbart god jag älskar smaken fantasik recept tack jag kommer laga den ofta

Svara
Åse 13 mars, 2021 - 08:19

Tack för feedback! Vad roligt att det smakade! ☺️

Svara
Marlene 3 april, 2020 - 17:29

Gott! Åt broccoli och brysselkål till.

Svara
Åse 4 april, 2020 - 11:28

Vad bra att det smakade!

Svara
Jenny 9 februari, 2019 - 20:04

Jättegott! Uppskattades av hela familjen👍
Jag bytte bort mejeri mot kokosmjölk, funkade fint!

Svara
Lotta 6 februari, 2019 - 18:27

Detta var supergott och enkelt att göra! Blir en ny favorit! Men mina klubbor behövde 55 minuter i ugnen för att bli klara…

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 12:50

Kul det smakade!

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 12:51

Hade du färska kycklingklubbor?

Svara
Lotta 7 februari, 2019 - 15:49

Nej, frysta men tinade. Är det längre tillagningstips på dem?

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 15:56

Nej det ska inte vara ngn skillnad. Innertemperatur ska vara 82 gr – vissa ugnar är lite långsammare än andra 😀 30-40 min på 225 brukar vara lagom för många ugnar 💕

Svara
Camilla lindberg 6 februari, 2019 - 10:40

Det här är en av rätterna som jag gör ganska ofta eftersom hela familjen älskar det. Men jag har märk att jag själv mår mycket bättre i kropp och knopp utan mejeri. Supersvåra för en ost älskare att välja bort mejeri men om jag äter det efter 80-20 modellen så fungerar det. Kan inte du tipsa lite om hur jag kan byta ut grädde/creme fraich mot nått annat? Jag väljer ofta passerade tomater/ kokosmjölk men du kanske har nått annat tips. Tack för sååå bra läsning och inspiration❤️

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 13:05

Det är svårt att byta ut tycker jag, jag äter hellre rätter som är baserade på kokosmjölk, tomat eller de utan sås. Gör jag en gräddig gratäng så blir det med riktig grädde, cf, ost.
Havremjölk kan fungerar bra i bröd!

Svara
Nina 5 februari, 2019 - 17:39

Det var planerat kyckling idag. Perfekt med ett nytt roligt recept att testa. Hade inga kycklingklubbor utan kycklingfilé istället och cayennepeppar fanns inte hemma så det blev sambal istället. Luktar väldigt gott från ugnen! 🙂

Svara
Åse 5 februari, 2019 - 17:39

Smarrigt! :))

Svara
ÅsaS 5 februari, 2019 - 14:25

Såsen är to die for!! Uppvuxen med den, då mamma gjorde den till kassler när jag var barn. Det var nog även första middagen jag bjöd J på, när vi precis hade träffats. Ingen hit enligt honom då – men nu har han lärt sig äta både den och en massa annat (som kokta grönsaker, t ex) (Han har även fått mig att äta fisk – ”riktig” fisk, inte såna där fyrkantiga saker från frysdisken).

Svara
Birgitta 4 februari, 2019 - 19:36

Måste testas 😋 älskar curry. Hur gör du yoghurtröran, är det bara yoghurt och mango-currykryddan?

Svara
Åse 5 februari, 2019 - 09:00

Yes! Och lite salt 🙂

Svara
Silvia 4 februari, 2019 - 17:53

Tack för receptet så enkelt och snabbt framförallt väldigt gott barnen åt upp allt!
Kram

Svara
Åse 5 februari, 2019 - 09:00

Härligt att höra!

Svara
Elin 4 februari, 2019 - 14:02

Dina recept är alltid supergoda!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.