Detta recept ger en härlig och krämig kycklinggryta med en fin balans av syrlig balsamico, mild mozzarella och knapriga cashewnötter – perfekt för en smakrik middag!
Hej på er!
Ja idag känns det definitivt som att hösten är på intågande!
För mig är det välkommet. Visst har det varit magiskt att sommaren hållit krampaktigt sig kvar, men jag är redo för hösten.
Just ihållande regn som det är idag är inget som varken jag eller hundarna är så förtjusta i, vi sitter och trycker tät intill varandra med värmefilten nu men var ute på en blöt promenad för en stund sedan.
Regnponchon från Tretorn är lätt, snygg och enkel att packa ner! HÄR hittar ni den.
(min kod 56KILO24 ger 33% på dyraste varan inkl. varumärken + Ytterligare 5% på kampanj- & reapriser)
I går hade jag Michelle och Millie här hela eftermiddagen och kvällen, så mysigt <3
Skönt för Michelle att få lite ompysslan av mamma pch ha lite fria händer. Lillan vill mest vara i famnen 🥰
Jag svängde ihop en kycklinggryta som blev sååååå god!
Hade Sobanudlar och sjögräsnudlar till – välj själv vad ni villl servera till.
Den här lökhackaren älskar både jag och Daniel! Hackad lök på nolltid!
HÄR hittar ni den.
Jag hade kycklinglårfilé för tycker det är godast men kycklingfilé funkar ju så klart också.
KLART!
Jag snålade in lite på såsen på min tallrik men den är ju galet god, så ös på om ni vill!
Lillan myste i min och Daniels famn under middagen, det är några år sedan man hade en liten bebis i famnen när man åt 😅
Här kommer receptet! Hoppas det smakar!
Skriv utKycklinggryta med Balsamico, Mozzarella och Cashewnötter
- Portioner: 6
Ingredienser
800 g kycklingfilé (eller kycklinglårfilé)
2 gula lökar, hackade
3 vitlöksklyftor, hackade
1 msk torkad oregano
2 msk koncentrerad kycklingfond
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl chilisås
1/2 dl sweet chili
3 dl grädde
1+ tsk soja
10 småtomater, halverade
250 g mozzarella, smulad
2 dl cashewnötter, rostade
½ kruka färsk basilika, hackad
Salt och peppar
Chiliflakes (valfritt)
Matfett att steka i (rapsolja och/eller smör)
Instruktioner
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar (eller behåll kycklinglårfiléerna hela) och stek dem i en het panna med matfett (rapsolja och/eller smör) tills de får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt de hackade gula lökarna och vitlöksklyftorna i pannan. Fräs tillsammans med kycklingen tills löken är mjuk och genomskinlig. Strö över torkad oregano och rör om så att kryddorna fördelas jämnt.
Häll i den koncentrerade kycklingfonden och mörk balsamvinäger. Rör om och låt kycklingen sjuda i några minuter.
Häll i chilisås, sweet chilisås och grädde. Rör om och låt blandningen koka upp.
Tillsätt soja. Smaka av och justera mängden soja efter behov. Rör om ordentligt.
Lägg i de halverade småtomaterna och låt dem sjuda med i grytan i några minuter tills de börjar mjukna.
Smula ner mozzarellan i grytan och rör om tills osten har smält. Låt grytan sjuda på låg värme i cirka 10-15 minuter tills kycklingen är genomkokt och såsen har tjocknat något.
Smaka av grytan med mer salt, peppar och eventuellt chiliflakes om du vill ha extra hetta. Strö över rostade cashewnötter och hackad färsk basilika precis innan servering.
Servera kycklinggrytan med ris, pasta eller en fräsch sallad vid sidan av.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Super god!! Hade inga cashewnötter hemma så det fick bli jordnötter istället 😋
Vad roligt att det smakade! Jordnötter är ju minst lika gott! <3
Fantastiskt god rätt! Du och Jenny Warsen (Jennys matblogg) är mina förebilder och idoler när det gäller matlagning! Alltid lika gott och enkelt att laga era rätter! <3
Vad rar du är! Tack snälla och glad att du uppskattar det jag lägger ut! <3
Mycket gott! Den kommer jag att göra fler gånger.
Gott med cashewnötter i mat, mums 🙂 Visst är det helt underbart med barnbarn, det är verkligen livets efterrätt… 😉
Sååååå sant 😍