Kycklinggryta med Balsamico, Mozzarella och Cashewnötter

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Detta recept ger en härlig och krämig kycklinggryta med en fin balans av syrlig balsamico, mild mozzarella och knapriga cashewnötter – perfekt för en smakrik middag!

Hej på er!

Ja idag känns det definitivt som att hösten är på intågande!
För mig är det välkommet. Visst har det varit magiskt att sommaren hållit krampaktigt sig kvar, men jag är redo för hösten.
Just ihållande regn som det är idag är inget som varken jag eller hundarna är så förtjusta i, vi sitter och trycker tät intill varandra med värmefilten nu men var ute på en blöt promenad för en stund sedan.
Regnponchon från Tretorn är lätt, snygg och enkel att packa ner! HÄR hittar ni den.

(min kod 56KILO24 ger 33% på dyraste varan inkl. varumärken + Ytterligare 5% på kampanj- & reapriser)

I går hade jag Michelle och Millie här hela eftermiddagen och kvällen, så mysigt <3
Skönt för Michelle att få lite ompysslan av mamma pch ha lite fria händer. Lillan vill mest vara i famnen 🥰

Jag svängde ihop en kycklinggryta som blev sååååå god!
Hade Sobanudlar och sjögräsnudlar till – välj själv vad ni villl servera till.

Den här lökhackaren älskar både jag och Daniel! Hackad lök på nolltid!
HÄR hittar ni den.

Jag hade kycklinglårfilé för tycker det är godast men kycklingfilé funkar ju så klart också.

KLART!

Jag snålade in lite på såsen på min tallrik men den är ju galet god, så ös på om ni vill!

Lillan myste i min och Daniels famn under middagen, det är några år sedan man hade en liten bebis i famnen när man åt 😅

Här kommer receptet! Hoppas det smakar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinggryta med Balsamico, Mozzarella och Cashewnötter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

800 g kycklingfilé (eller kycklinglårfilé)
2 gula lökar, hackade
3 vitlöksklyftor, hackade
1 msk torkad oregano
2 msk koncentrerad kycklingfond
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl chilisås
1/2 dl sweet chili
3 dl grädde
1+ tsk soja
10 småtomater, halverade
250 g mozzarella, smulad
2 dl cashewnötter, rostade
½ kruka färsk basilika, hackad
Salt och peppar
Chiliflakes (valfritt)
Matfett att steka i (rapsolja och/eller smör)


Instruktioner

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar (eller behåll kycklinglårfiléerna hela) och stek dem i en het panna med matfett (rapsolja och/eller smör) tills de får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt de hackade gula lökarna och vitlöksklyftorna i pannan. Fräs tillsammans med kycklingen tills löken är mjuk och genomskinlig. Strö över torkad oregano och rör om så att kryddorna fördelas jämnt.
Häll i den koncentrerade kycklingfonden och mörk balsamvinäger. Rör om och låt kycklingen sjuda i några minuter.
Häll i chilisås, sweet chilisås och grädde. Rör om och låt blandningen koka upp.
Tillsätt soja. Smaka av och justera mängden soja efter behov. Rör om ordentligt.
Lägg i de halverade småtomaterna och låt dem sjuda med i grytan i några minuter tills de börjar mjukna.
Smula ner mozzarellan i grytan och rör om tills osten har smält. Låt grytan sjuda på låg värme i cirka 10-15 minuter tills kycklingen är genomkokt och såsen har tjocknat något.
Smaka av grytan med mer salt, peppar och eventuellt chiliflakes om du vill ha extra hetta. Strö över rostade cashewnötter och hackad färsk basilika precis innan servering.
Servera kycklinggrytan med ris, pasta eller en fräsch sallad vid sidan av.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

7 kommentarer

Malin Haller 10 oktober, 2024 - 19:12

Super god!! Hade inga cashewnötter hemma så det fick bli jordnötter istället 😋

Svara
Åse 11 oktober, 2024 - 11:18

Vad roligt att det smakade! Jordnötter är ju minst lika gott! <3

Svara
Kristina 9 oktober, 2024 - 15:16

Fantastiskt god rätt! Du och Jenny Warsen (Jennys matblogg) är mina förebilder och idoler när det gäller matlagning! Alltid lika gott och enkelt att laga era rätter! <3

Svara
Åse 10 oktober, 2024 - 14:06

Vad rar du är! Tack snälla och glad att du uppskattar det jag lägger ut! <3

Svara
Eva 29 september, 2024 - 14:48

Mycket gott! Den kommer jag att göra fler gånger.






Svara
Jenny 25 september, 2024 - 08:58

Gott med cashewnötter i mat, mums 🙂 Visst är det helt underbart med barnbarn, det är verkligen livets efterrätt… 😉

Svara
Åse 27 september, 2024 - 11:01

Sååååå sant 😍

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.