Kycklinggratäng med vitlök och örter

22 juli, 2020

Just nu så provlagas den mesta maten inför boken så jag bjuder på lite arkivrecept istället!
Här kommer ett enkelt men smarrigt recept som kan varieras mycket!

Inte de bästa bilderna men jag får plåta om dem vid tillfälle =)

Servera med valfritt tillbehör! På bilden hade jag fetaostsallad och stuvad vitkål.

Skriv ut

Kycklinggratäng med vitlök och örter

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

1 kilo färsk kycklingfilé (6 filéer)
1 paprika
1 1/2 paket bacon
2 dl grädde *valfri fetthalt
2 dl creme fraiche *valfri fetthalt
140 g Cantadou vitlök och örter
1/2 dl torrt vin *matagningsvin går bra
12 vitlöksklyfta
2 tsk japansk soja (gärna tamari)
salt, peppar efter smak


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Lägg putsade kycklingfiléer i form, salt och peppra.
Stek upp bacon och fördela ovanpå.
Skär paprika i ringar och fördela ovanpå baconet.
Vispa ihop färskosten, grädden och creme fraichen i kastrull och hetta upp. Smaka av med soja och salt och peppar.
Häll över kycklingen och ställ in i ugnen ca 30 minuter.


Jag serverade med gräddstuvad vitkål och en god fetaostsallad!

 

 

 

 

Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.