I går kylskåpsrensade jag lite.
Detta blev så grymt gott att det kan ha varit det godaste jag ätit på länge!
Jag serverade timjankryddade rotfrukter till, men vill man dra ner på kolhydraterna så kan jag rekommendera grillade ovanjordgrönsaker.
Så klart kan man variera med fläskfilé i denna rätten också.
Skriv utKycklinggratäng med ädelost och bacon
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kilo kycklingfilé
1 spetspaprika
150 gram blåmögelost
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
3 msk mango chutney
1–2 msk tamarisoja
salt, peppar
1 paket bacon
Sätt ugnen på 225 gr.
Rensa kycklingfiléerna och dela i två delar. Salta och peppra och stek i smör så de får lite yta, lägg sedan över i form.
Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen.
Skär baconet i mindre bitar och stek tills den nästan är knaprig.
Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar. Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Rensa kycklingfiléerna och dela i två delar. Salta och peppra och stek i smör så de får lite yta, lägg sedan över i form.
Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen.
Skär baconet i mindre bitar och stek tills den nästan är knaprig.
Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar. Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
20 kommentarer
Skall ha lite bjudning
Blir perfekt
Goda smaker tillsammans
Men jag tar vanlig soja
Supergod! En av mina kyckling rätts favorit
Ojojoj, sååååå gott!!! Smakerna gifter du perfekt i munnen! Gjorde rostad blomkål till. Med vitlök och parmesan. Mmm… Längtar redan till mina matlådor! Tack för inspirationen och receptet!
Vad roligt att det smakade!! =)) <3
Ser mycket gott ut. Alternativ till servering? Klyftpotatis el ris? Vad tycker du?
Hej Åse,
Har du möjligen något tips på vin rött och/eller vitt att dricka till denna rätt??
Hej Åse,
Tänkte laga detta när vi har gäster i helgen…blev dock lite tveksam över skillnaden mellan grön- och blåmögelost. Är det någon skillnad…i affären ser alla ostar ut att innehålla ”grönt” mögel, så jag undrar vad blåmögelost är, eller om det bara heter olika i olika länder fast det egentligen syftar på samma sak…? Annars kanske du kan förklara skillnaden…?
Tack för en toppenblogg och fantastiska recept, jag lagar i princip bara dina recept numera!
Hej! Du kan ta blåmögel också! =) Smaklig spis!
Blev vansinnesgott detta!
Ska pröva det här receptet till helgen när vi har gäster; känner mig inspirerad av alla lovord!
Undrar bara en sak: måste det vara spetspaprika, eller går det lika bra med vanlig paprika? Är inte riktigt säker på vilken skillnaden är…
Det går lika bra med vanlig paprika =))
Så gott! Till och med barnen gillade det och berömde den goda smaken på såsen
Åh…ligger raklång nu och bara andas…så gott detta var!
Skulle du säga att denna rätt är frysbar?
Låter supergott! Har du tips på någon bra mango chutney, som inte har socker som första ingrediens?
Nej då får man nog tyvärr göra själv.
Hej
Ser gott ut är dock inte förtjust i mögelost, tror du att det kan funka med en annan sorts ost?
Kram kram
All ost fungerar!
Vad gott det där ser ut att vara-måste bara provas nån dag. Men vad är tamarisoja för något`?
Ha en fortsatt bra dag. Kram från en som gillar din blogg.
tamarisoja är en sockerfri, bättre soja från Renee Voltaire =)