Skriv ut

Kycklinggratäng med ädelost och bacon

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé
1 spetspaprika
150 gram blåmögelost
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
3 msk mango chutney
12 msk tamarisoja
salt, peppar
1 paket bacon

Sätt ugnen på 225 grader.
Rensa kycklingfiléerna och dela i två delar. Salta och peppra och stek i smör så de får lite yta, lägg sedan över i form.
Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen.
Skär baconet i mindre bitar och stek tills den nästan är knaprig.
Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar. Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 20 minuter.


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Rensa kycklingfiléerna och dela i två delar. Salta och peppra och stek i smör så de får lite yta, lägg sedan över i form.
Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen.
Skär baconet i mindre bitar och stek tills den nästan är knaprig.
Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar. Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 20 minuter.