Kycklingcurrygratäng

av Åse

Detta är den godaste gratängen med kyckling och curry som jag vet!
Och givetvis var den självklar i min senaste bok Viktminskning med LCHF.
Man kan ha i kyckling av valfri sort, behöver inte vara grillad kyckling!

Den här blir det till familjen ikväll!
Testa ni också!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingcurrygratäng


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

600 gram stekt kyckling (eller en färdiggrillad kyckling)
1 röd paprika
1 gul paprika
250 gram champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
1 paket bacon (140 gram)
2 dl vispgrädde
3 dl crème fraiche
½ dl mangochutney (gärna med mindre socker) ½ dl chilisås (gärna med mindre socker)
2 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
3 msk curry
2 tsk paprikapulver
salt
peppar
1 dl riven smakrik ost
8 romanticatomater
1 dl cashewnötter eller jordnötter


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 °C.
Bena ur kycklingen.
Skär paprikan i små bitar, skiva champinjonerna, finhacka lök och vitlök.
Fräs grönsakerna i smör tillsammans med curryn i några minuter på medelvärme.
Stek bacon knaprigt.
Vispa ihop vispgrädde, crème fraiche, sambal oelek, chilisås, tomatpuré, mangochutney, paprikapulver, salt och peppar. Lägg grönsaksröran i en gratängform, sedan kycklingen och såsen.
Toppa med tomater, cashewnötter och riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

Ola 6 juni, 2024 - 19:33

Fantastiskt gott och sammanfattar det kort och gott. ”Mumsfilibabba”.






Svara
Ulrika Hultberg 6 maj, 2024 - 19:29

Den ser väldigt mumsig ut

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.