Kyckling i Parmesan- och Tryffelsås

av Åse

Hej på er!
Ny vecka och förhoppningsvis är ni alla utvilade efter helgen!
Jag känner mig så laddad för en ny träningsvecka och en ny bra kostvecka.
Ni är några som mailat och undrat över hur mitt eget kostupplägg egentligen är nu förtiden och jag tänkte därför svara er alla här i bloggen så är ni fler som kan läsa 🙂
Under 2015 mixtrade jag en del med mitt eget kostupplägg för att få ihop det med min ökade träning och en del saker blev bättre och en del saker blev sämre, men jag kom underfund med vad som fungerar bäst och det är ju alltid något!
Det som passar mig bäst och där jag får bra träningsresultat (ökad muskelmassa, energi som håller, inget sug men samtidigt en lägre fettprocent) är:

 1. Periodisk fasta. Punkt! Finns inget positivt för mig att äta under 12 timmar. För mig passar det bäst att under veckan alternera 16 timmars fasta med 20 timmars fasta. Vissa dagar äter jag första målet runt lunch, andra inte förrän vid 17.
 2. Fokus på protein + fett på dagen och fokus på kolhydrater + protein på kvällen. Det innebär att jag kan äta ganska kolhydratrikt på kvällen och ändå äta en lågkolhydratkost. Det är den TOTALA mängden kolhydrater och NÄR de äts som är viktigt, inte hur många kolhydrater per 100 g.
  Jag brukar ligga på ca 30 g kolhydrater till vardags och det innebär att jag till middag kan äta 180 gr potatis om jag skulle vilja och ändå få effekten av en lågkolhydratkost.
  Den mängde kolhydrater gör att jag sover gott på natten och är laddad för en bra träningsdag dagen efter.
 3. Socker & mjölfritt – Det finns inget gott det för med sig för min kropp. Jag får ökad inflammation i kroppen (känns i min höft), jag blir snuvig och tjock i halsen. Med socker så menar jag inte att ibland äta naturligt socker i honung, bär och frukt – jag menar VITT raffinerat socker. Min kropp gillar inte ens en mindre mängd.

Så – det är summan av min optimala kost. Inte alltid så enkelt att hålla så klart då jag/vi är iväg på helgerna, men det går trots det att hålla något så när ändå!
012A3708-3
En vanlig frukost hos mig i min optimala kost! I dag kl 13.00 (2 ägg, 1 msk smör, salt & peppar, 1 burk Äbbas mästarmakrill)
Igår var det en helgdag och då blev det den här goda rätten!
Det är egentligen en variant på DET HÄR receptet.
Såååå gott!
012A3691
012A3696
012A3699

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i Parmesan- och Tryffelsås


Ingredienser

 • 600 g strimlad kycklingfilé
 • 1 gul lök
 • 300 g champinjoner
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1/2 st ekologisk kycklingbuljong
 • 1,5 dl vitt vin
 • 4 dl grädde
 • smör att steka i
 • salt, svartpeppar
 • 23 msk tryffelolja (eller ännu hellre äkta tryffel, färsk eller torkad)
 • 80 g bladpenat
 • 2 dl riven parmesan

Instruktioner

 1. Skär kycklingen i strimlor.
 2. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kycklingen, någon minut räcker. Salta och peppra. Ställ undan.
 3. Finhacka lök, vitlök och skiva svampen tunt. Fräs lök och svamp i olivolja/kokosolja utan smak och låt vitlöken fräsa med i slutet. Häll på vinet och låt puttra en stund. Rör sedan ner buljong, grädde och tryffelolja, lägg ner kycklingen. Sjud i några minuter. Rör ner parmesan och bladspenat och smaka av med salt och peppar.
 4. Servera med valfritt tillbehör.

Nutrition

 • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Liv 14 oktober, 2016 - 12:17

Blir det gott med kokosmjölk..? Någon som testat?

Svara
Anna 26 april, 2016 - 15:11

Tack för inspirerande blogg och fina recept. Jag försöker gå ner mina gravidkilon utan vidare framgår. Försöker verkligen göra allt rätt, men uppenbarligen tappar jag inte i vikt. Jag har tagit bort mejeri, socker och gluten… Jag kör 16;8, men tar en fettkaffe på morgonen. Äter äggröra till lunch, och kött med sallad till middag. Räknade igår att jag hade ett intag på kanske ca 2000 kcal, 10 gram kolhydrater, 180 gr ram fett och 80 gram protein. Äter jag för mycket? Vad är din spontana? Tack!!!

Svara
Åse 26 april, 2016 - 15:20

Hej! Nu vet jag inte hur lång du är eller hur aktiv du är men spontant låter 180 gr fett väldigt mycket och med tanke på att du fick det till 2000 kcal så tror jag att det är lite för mycket energi för att få till en viktminskning. Om du inte är väldigt aktiv så brukar de flesta kvinnor få till en viktminskning runt 1500-1600 kcal, speciellt om de är aktiva. En inaktiv, medellång kvinna står ofta still i vikt på ca 1700-1800 kcal. Sedan tycker jag att 10 g kolhydrater är onödigt lågt, bara hjärnan behöver ju 20 g glukos.
Men som sagt, det är svårt att säga exakt när jag inte vet mer om din fysik. Här är en bra uträknare: http://keto-calculator.ankerl.com

Svara
Anna 26 april, 2016 - 07:55

Jag har även dragit ner på mejerier och märker verkligen skillnad på kroppen efter bara nån vecka. Tack för bra blogg!

Svara
Malin6907 26 april, 2016 - 07:01

Önskar jag kunde ha samma upplägg men känner att det inte funkar eftersom jag tränar tidigt på morgonen
Min mage gör oxå ont om jag går utan mat en längre tid.
Har IBS o det känns som det ställer till det.
Kör så lite socker som möjligt , lite stevia o tyvärr Cola light …. Vet att det inte är bra men en last får man ha?
Och gluten undviker jag oxå i allra största mån
Dessa två saker har gjort min mage gladare
Ha en underbar dag o tack för en super inspirerande blogg du har ??

Svara
Åse 26 april, 2016 - 08:41

Hej! Träna tidigt på morgonen går bra även på periodisk fasta men magont vill jag ju inte att du ska ha!
IBS brukar annars passar just PF ytterst bra eftersom många IBS magar mår bra av att äta sällan men klart det är individuellt.
Försök dock att få bort sötningsmedel utan kosten, det påverkar min dotetrs IBS mage väldigt dåligt och många andras IBS magar.
Stor kram och klapp på magen!

Svara
Malin6907 26 april, 2016 - 19:05

Tack för ditt svar. O jag ska fundera på light läsken. Just nu känns det inte värt det.
Ska göra ett försök ? Eller bara bestämma mig
Ha en trevlig kväll o tack för att du tar dig tid o svara

Svara
Johanna 25 april, 2016 - 20:34

Jag skulle gärna äta 16:8 eller någon form av periodisk fasta, men får så himla ont i magen efter ett tag. Testade att följa ett matschema för periodisk fasta och det funkade i en och en halv vecka ungefär, sedan hade jag så ont i magen att jag knappt klarade av att vara kvar på jobbet. Jag misstänker att det kan vara dyspepsi eller något liknande. Får ont då jag inte ätit på länge och sedan gör det ont när jag äter också. Är detta något du hört talas om förut? Känns jättetråkigt, eftersom min övriga kropp funkar bra med periodisk fasta, plus att det minskar mitt sug. Vet du om det finns något man kan göra åt detta eller har du något tips eller alternativ?

Svara
Åse 25 april, 2016 - 20:56

Hur äter du för övrigt? Äter du glutenfritt och spannmålsfritt?

Svara
Johanna 25 april, 2016 - 22:42

Ja, det gör jag. Har tidigare reagerat på vetemjöl med just magont, men på annat sätt. När jag fastat får jag ont i övre delen av magen längs med revbenen och det känns som att magen spänns ut som om jag skulle ha ätit så jag nästan spricker. Det är smärtsamt och ger en obehagskänsla som gör att jag har svårt att sitta still. Jag vet ju att du inte är någon läkare och jag skulle vilja söka för detta, men tror inte att det är gångbart att söka för att man får ont i magen vid fasta…

Svara
Johanna 25 april, 2016 - 23:00

Ja, det gör jag. Jag he tidigare reagerat på för mycket vetemjöl i kosten med just magont, men på annat sätt. I samband med fasta får jag en svidande smärta i övre delen av magen, längs med revbenen. Det känns som att magen töjs ut, som att jag skulle ha ätit alldeles för mycket. Jag vet att du inte är någon läkare, men jag tror inte att det skulle funka att söka för att man får ont i magen vid periodisk fasta, så jag vet inte riktigt var jag ska vända mig…

Svara
Åse 26 april, 2016 - 12:10

Det låter onekligen som magkatarr eller IBS! Och eftersom du reagerar så rek jag så klart inte fasta, du får lägga fokus på att tanka kroppen och din mage med bra mat istället 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.