Skriv ut

Kyckling i Parmesan- och Tryffelsås


Scale

Ingredienser

  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 300 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 st ekologisk kycklingbuljong
  • 1,5 dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • smör att steka i
  • salt, svartpeppar
  • 23 msk tryffelolja
  • 80 g bladpenat
  • 2 dl riven parmesan

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i strimlor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kycklingen, någon minut räcker. Salta och peppra. Ställ undan.
  3. Finhacka lök, vitlök och skiva svampen tunt. Fräs lök och svamp i olivolja/kokosolja utan smak och låt vitlöken fräsa med i slutet. Häll på vinet och låt puttra en stund. Rör sedan ner buljong, grädde och tryffelolja, lägg ner kycklingen. Sjud i några minuter. Rör ner parmesan och bladspenat och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med valfritt tillbehör.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4