Smakrik kyckling med sambal & ananas

av Åse

Jag har snöat in på Santa Marias Creamy kokosmjölk!
Det märks kanske i de senaste maträtterna =)
Jag hade egentligen tänkt göra en ajvarsås men det hade jag glömt skriva på inköpslistan så jag kastade i det jag hade hemma, det blev riktigt gott!

Jag serverade lågkolhydratnudlar till – favoriten är DESSA men på bild är det shiratakinudlar 


Hoppas ni provar och gillar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med sambal och ananas


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Ca 600 g kyckling (4 kycklingfiléer)
2 chorizos
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 ml Santa Maria Creamy coconut milk
3 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning
1 msk tamarisoja
1 röd paprika
3 ananasringar i juice
ekologiskt deodoriserat kokosfett att steka i eller vanligt smör


Instruktioner

Strimla kycklingen. Skär chorizon i slantar. Finhacka lök och vitlök.
Låt allt få färg i stekpanna med smör eller annat matfett.
Häll på kokosmjölken och kryddor, smaka av och lägg sedan i skuren paprika och ananas i mindre bitar.
Låt allt puttra ihop några minuter.
Servera med valfritt tillbehör.

17 kommentarer

Mikael Radvall 24 mars, 2024 - 10:14

Mycket god rätt






Svara
Åse 24 mars, 2024 - 14:52

Tack för fin feedback 😀

Svara
CC Lady 27 juni, 2013 - 14:13

Guses så gott det där låter! Ska absolut provas! Hittills har jag inte blivit besviken en enda gång när jag provat nåt av dina recept, jo förutom majonnäsen då 😛 men det var bara för att jag inte gillar Dijonsenap insåg jag.
Är galen i kokosmjölk och är helt såld på din kokospannacotta ….. så det här blir säkert minst lika gott!
Grattis i efterskott! *kramar om* Edblad-kollektionen i rosa guld …. mmmm. Me like!

Svara
Mirja 27 maj, 2013 - 19:28

Hej! Gjorde i ordning denna rätt och jag tyckte att den var super go. Jag hade strimlad vitkål som jag slungade runt i wokpanna i olja o smör till.
Har laga andra rätter också o dom har varit goda dom också. Tack Åse

Svara
Tina 2 maj, 2013 - 09:32

Vet inte om du såg min komentar men undrar fortfarande om keson och kesobrödet!?
Jag förstår att om man byter keson så blir det inte samma sak ,men undrar då vad som är bästa alternativ,!
Kan ricotta vara ett alternativ?

Svara
Margareta 30 april, 2013 - 15:36

Tack för receptet! Ska testa det ikväll 🙂

Svara
Tina 30 april, 2013 - 10:31

Hej!
Jag tillbringar mina somrar vid havet i Tunisien 1,5 månad . Brukar äta ägg, kött,fisk
Skaldjur sallad,vattenmelon och ostar.
Men nu planerar jag att packa med mig kokosmjöl,fiberhusk,profiber,kokkosolja mm
Som jag med hjälp av dig infört i min kost senaste året!
kesobrödet har kommit att bli en stor favorit :)) även solrosbrödet , men just kesobröd fungerar så bra med min kropp.
Nu till frågan Tunisien har inte keso och tror du jag kan byta ut keso mot ricotta som dom säljer i lösvikt där . Det är inte keso och har ju inte samma egenskaper .
Kanske dum fråga men vad tror du?
För övrigt är det ett land som har mycket diabetes 2 , högtblodtryck & övervikt…
Basfödan är couscous,bröd,friterad potatis,pasta & ris!
Härliga färska grönsaker och frukt i massor:) men kosthållningen bland folk den sämsta. Steker och friterar i majs & solros olja.
Men älskar landet , havet och det gästvänliga människorna.
Kostråden är ju också efter landets ekonomi :/
Skulle behövas en Åse som hälsominister:))
Men det är ju också e

Svara
Magdalena 30 april, 2013 - 10:13

Blir så glad när jag ser recept med kokosmjölk. Min son är allergisk mot mjölkprotein. Detta recept ska jag göra i morgon till hela familjen. Tack

Svara
Pia 30 april, 2013 - 08:11

Såg ju jättesmarrigt ut. En liten fråga bara – skulle du haft kombinationen ajvar och kokosmjölk?

Svara
Åse 30 april, 2013 - 08:12

Ja det hade jag tänkt!

Svara
Pia 30 april, 2013 - 08:17

Gott! Ser fram emot det receptet 😉

Svara
Lotta 30 april, 2013 - 07:05

Sjögräsnudlarna i vidervärdiga! Sorry för äckel päckel men känslan av könshår är stark. Fick slänga maten!

Svara
Anja 30 april, 2013 - 06:51

Tack det ska absolut lagas, ser gott ut!

Svara
Pia 30 april, 2013 - 00:04

Ananas?? Hur funkar det ihop med lchf? Nyfiken… för det lät ju såååå gott 🙂

Svara
Åse 30 april, 2013 - 07:15

I min lchf (eller lågkolhydratkost som jag hellre kallar min kost) fungerar det galant! Om det fungerar för någon annan får man själv se! 🙂
Äter man större mängder fett så får msn vara noggrannare med kolhydraterna, gäller samma vid sjukdom och sockerberoende.

Svara
theresia 29 april, 2013 - 22:15

Mums va gott det såg ut! Måste provas:-) En liten rådfråga bara vad äter du på kvällen om du känner dej hungrig? Följer sen tre veckor tillbaks din bok å middagen i vår familj brukar intas runt 17. Kan eller rättare sagt känner mej hungrig igen senare på kvällen å undrar då hur jag ska bete mej? Har 5 kilo kvar som jag önskar ska försvinna inom det närmsta… tusen tack för all inspiration! Kram

Svara
Åse 29 april, 2013 - 22:25

Om du är hungrig så ät något proteinrikt, många förväxlar sug med hunger men sug stillas bara av kolhydrater så som sagt: proteinrikt, 1 kokt ägg eller någon ost & skinkrulle, alternativt öka på middagen lite med extra protein.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.