Kyckling med parmesankräm och sparrislindad bacon

av Åse

Marinerad, ugnsstek kycklingfilé (putsa filén, lägg i plastpåse, häll kinesisk soja och flytande smör över + krydda rejält med timjan och låt dra en stund, stek sedan i 25 min i 230 grader).
Sparrislindad bacon, stekt i smör.
1 d riven parmesan + 1 dl fraiche + svartpeppar och havssalt, bara rör ihop. (till 4 pers)
Sallad på bladspenat, soltorkade tomater, tomat, gurka, oliviolja, lite vitvinsvinäger

NJUT och var glad 😉

IMG_2859

Parmesankrämen syns knappt, men titta noga så ser ni den 🙂

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

36 kommentarer

Anita 16 februari, 2022 - 16:30

åhh så gott det var kyckling med parmesankräm och sparris inlindad i bacon

Svara
Lisa 24 september, 2009 - 21:32

mmm vad det ser gott ut!! ska testa!

Svara
So far so good! | 5 6 k i l o . s e 24 september, 2009 - 17:39

[…] morgon kväll blir det detta smarriga! Räknade ut pointsen idag och tro det eller ej men det blir bara 7,5 pts om man använder 15% […]

Svara
Viktvaktaren 14 september, 2009 - 19:31

Känner att jag sakta men säkert blir mer o mer nyfiken på att äta som du men….tror att jag är rädd….har levt så länge med pointsen…svårt att släppa taget….får fundera ett tag till…..

Svara
Åse 14 september, 2009 - 20:28

Det är skrajset i början jag vet! Jag vågade inte riktigt släppa kontrollen först utan räknade kalorier samtidigt som jag gick över till LC, då visste jag att jag åtminstone inte åt för mkt sedan så blev jag mer och mer säker och nu räknar jag inget 😉

Svara
Teres 13 september, 2009 - 15:09

Nu ska jag pröva LCHF igen har gjort vv igen och gått ned men setta sötsug gör mej galen ! körde LCHF i 8v och gick ned 1 kg…… jag tror att jag åt för lite fett. Du som är så duktig har du något bra upplägg ? läste någon stans att man ska äta som tallriksmodellen men där det är kolhydrater tar men lite mer sås ? vad tror du om det ?

Massa kramar Teres i Uppsala

Svara
Åse 14 september, 2009 - 07:26

Tallriksmodellen tycker jag är ett bra upplägg ja! Och byt ut kolhydratdelen mot mer fett bara 🙂 Det är allt småätande som du ska undvika i form av: ostar, nötter, mörk choklad etc. Lycka till!!!

Svara
jessica 12 september, 2009 - 10:53

Smarrigt värre det där!!Så skönt för dig att du hittat detta som passar dig och din kropp!Det är ju som du sagt tidigare, du ska ju funka i fortsättningen också för dig:)) Själv har jag lite svårt för alla dom där dieterna. Däremot har VV:s bok varit bra att öppna ögonen o se vad godis o chips innehåller egentligen. Men jag vill hellre äta allt o inte hoppa över något. Lighprodukter skulle aldrig vara ett alternativ för mej o inte heller hoppa över pasta och potatis m.m. Så jag kör istället massor med motion och sen äter jag det jag känner för istället och det passar mej såå bra. Motionen gör ju att kroppen slimmas också istället för att bara tappa kilona.Så när jag gick i mål i somras så insåg jag att jag nog vill hålla kvar med min dagliga motion och njuta av livets goda utan att bry mej om något:)

Trevlig helg!
KRAM

Svara
Åse 12 september, 2009 - 10:58

Men vet du, att äta lågkolhydrat är inte en ”diet”.
Att utesluta livsmedel som triggar igång sockerbehov, gör magen uppsvälld, ger magproblem är inte konstigt egentligen – det innebär att man är lyhörd över sina kroppssignaler.

Att räkna points, kalorier etc är för många laddat för att man begränsar sig och blir fixerad vid pointsen/kalorierna istället för att fokusera på vilka livsmedel som får en att må bra, eller vilka livsmedel som ger största mättnad (istället väljer man det points/kalorifattigaste)

Sedan är det ju inte alla som har problem med det när man äter kolhydrater/räknar points/räknar kalorier och då finns det ju ingen idé att ändra kost.
Men vi är otroligt många som har just dessa problem.

Kram kram!

Svara
jessica 12 september, 2009 - 12:32

Absolut! Jag sa bara vad som funkar bäst för mej, precis som du sa vad som funkade bäst för dig :))

KRAM

Svara
Åse 12 september, 2009 - 12:36

Ja, det vet jag men jag förklarade bara vad lågkolhydratkost är eftersom du omnämnde den som en ”diet”. En diet är ju ett sätt att ”banta” på men att äta lågkolhydratkost är så mkt mer, viktminskning är bara en ”effekt” av kosthållningen egentligen 🙂

Svara
jennyh 11 september, 2009 - 22:57

Blir till att prova det här receptet också vid något tillfälle. Tycker det är så roligt med recepten du lägger ut. Dem tackar jag för. Önskar er en trevlig helg!

Svara
Lene 11 september, 2009 - 17:00

Måste fråga: Menar du fraiche (sån där mager tunn blandning) eller creme fraiche 34% Tror jag sett det innan i dina recept…Bara lite konfunderad…och varför isf använder du fraiche?

Svara
Åse 11 september, 2009 - 18:50

jag använder 34% men skriver oftast fraiche som förkortning.

Svara
Lene 11 september, 2009 - 21:21

Oki, tänkte väl det 😉 Varför äta sånt blask när man kan äta den feta goa 😉

Svara
Vanilla 11 september, 2009 - 16:13

Din sida är helt fantastisk med alla inspirerande bilder med mat. Det ser alltid sååååå jätte gott ut ! Denna rätt måste jag bara testa.

Ha en trevlig helg !

/Vanilla

Svara
Annika 11 september, 2009 - 15:41

Jag tycker att jag äter ganska så likt dig… oftast… just nu är jag inne i en bra period och har tappat några kilon… 🙂 Jag räknar points ENDAST för att veta hur mycket jag ska/kan stoppa i mig. Gillar ju low-carb, jag mår också bra utav mindre kolhydrater. Det gör nog alla…

Men i morgon blir det vägning på VV. Får se hur mycket denna sommaren har ”kostat”… Gaaaahhh!!

Kram.

Svara
Åse 12 september, 2009 - 12:44

Se bara till så att du lägger på några points för fettet kostar alldeles för mkt, dvs det är rent matematiskt omöjligt att äta lågkolhydratkost med så mkt fett man behöver när man räknar points för du hamnar på en svältkalorigräns.
Äter man lågkolhydratkost så måste man ersätta kolhydraterna med fett för annars får kroppen för lite energi, mao så går dte inte att utesluta kolhydraterna och även äta ganska lite fett, då tar kroppen stryk.
Ska du äta 19 points tex så bör du nog lägga på 6-7 pts om du inte ska svälta dig ner i vikt (och lägga på dig direkt du äter lite extra energi)

Svara
Maria 11 september, 2009 - 14:22

Hej Åse!

Tusen tack för att jag får ta del av din fantastiska sida. Proffsig, personlig och framförallt otroligt inspirerande.

Tänkte fråga dig om frukost, håller du dig enbart till din musli eller varierar du? Tycker det är hur enkelt som helst, och gott, att hålla sig till denna metod, men frukosten!!! Är en kaffe-och-macka-människa. Har du några tips?

Ha en härlig fredagskväll.

Vänliga hälsningar, Maria

Svara
Margitha 11 september, 2009 - 12:36

Mums härligt med all insperation och en del kommer att prövas….

Kram

Svara
Camilla Paleologou 11 september, 2009 - 11:45

Åh detta ska provas, ser smarrigt ut…men en fråga…hur fick du till sparrislindad bacon???? Verkar lite jobbigt att linda sparrisen runt baconen…mohahahahaha…ursäkta förstår att du skrivit fel!!! Kramiz och trevlig helg!! =)

Svara
Åse 12 september, 2009 - 11:00

hahaha! Sorry ;)))) Ändrat nu 😉

Svara
Petra "potter" 11 september, 2009 - 10:10

Heeej åse, jag e såååå glad att jag har hittat dig.-))) Du har precis exakt samma värderingar och smak o tycke som mig!!!!!! Jag kommer vara här alltid o snoka runt;-))) underbara recept säger jag bara, finns det nåt bättre än , fett, kött o grönsaker( ja okey då, fisk o kyckling med så klart)
Kramisar Potter

Svara
bibi 11 september, 2009 - 09:36

Det är väl så man vill leva, att inte behöva tänka på vad man äter och framför allt inte behöva och räkna points el dyl. Måste kännas härligt att ha kommit så långt. Hoppas man hamnar där:)Jag faller ner i kolhydratträsket ibland, speciellt då man är trött och ungdomarna laddar köksbordet fullt med ”goda” kvällsmackor men det är bara att kämpa vidare. Har ju inte så många kilo (4-5) att bli av med men det skulle kännas härligt att slippa dom, och framför allt slippa jojoeffekten.
Känns inspirerande med din härliga matbilder( har saknat dom:))

Svara
Jeanette 11 september, 2009 - 08:32

Ååh det ser väldigt smarrigt ut! Sparris är verkligen jätte gott =)Men vad ska man köpa, färsk, konserverad eller fryst?
Vilket passar bäst att steka??

/Kram & trevlig helg =o)

Svara
Åse 11 september, 2009 - 08:48

FÄRSK! Alla ggr!
Bara ta 3-4 st och rulla 3 skivor bacon runt, sedan stek i smör på lagom värme tills baconen är guldbruna 🙂 MUMS!

Kram kram å trevlig helg på dig också!

Svara
Anna-Lena 11 september, 2009 - 08:18

Hej Åse!
Jag förstår redan vad du menar även om jag bara ätit så här i 4 dagar. Helt sjukt gott och man blir sååå behagligt mätt. Tror aldrig att vi ätit så god mat en hel vecka, känns som helglyx varje dag. Ställde mig på vågen idag, har inte hänt nått, i så fall upp några gram, men jag struntar i detta i nuläget och väntar tills nästa fredag då jag har hållt på lite mer än en vecka. Kroppen har väl inte ställ om sig helt ännu. Men samtidigt känns det som jag har tappat en
massa vätska och känner mig smalare. Som det känns just nu så vill jag inte ha några kolhydrater alls och godissuget har inte infunnit sig över huvudtaget. Tack för din underbara blogg och inspiration.
Kramar i massor, ha en underbar helg!
/A-L

Svara
Gabriella 11 september, 2009 - 08:00

Mmm lät väldigt gott, bacon lindad sparris har jag aldrig tänkt på att man kan ha som tillbehör, hur har jag kunnat missa det, jag älskar sparris och älskar bacon! 🙂

Svara
Åse 11 september, 2009 - 08:06

Du, det är så otroligt gott!!
Jag tror jag måste ha det ikväll igen 😉 Har dessutom massa parmesankräm över så jag ska nog hitta mig en smarrig köttbit till kväll! Kram kram!

Svara
Camilla 10 september, 2009 - 22:05

Ser otroligt smakligt ut. Du arrangerar det så fint på tallriken. Ser ut som om det kom från en proffsrestaurang… och det kan ju säga att det är 😉

Svara
Limus 10 september, 2009 - 21:53

Jag har ju kört i två veckor nu, och mår kalas. Testade att göra din paj idag – och det känns lyxigt med dessert, dock egentligen inte behövligt. Jag har gått ner ett kilo, men inte den här veckan. Står still. FRustrerande. Kanske har ätit för lite, behöver som sagt äka på kaloriintaget lite.

Tack för inspiration!

Svara
Åse 10 september, 2009 - 21:56

Ta det ”roooligt” som vi säger i danm… eh menar skåne 😉
Låt det gå några veckor.

Vet du, ngt jag lärt mig med denna kosten är att ha tålamod och inte jaga viktnegång. Viktnedgången kommer, men ibland är det bäst att ha tålamod och koncentrera sig på att lägga av med dåliga vanor.

GRATTIS till dina två smörpaket fett du blivit av med!!

Svara
Limus 10 september, 2009 - 22:46

Du är klok som en uggla. 🙂

Jag har ju lite att bli av med, men två smörpaket är banne mig inte fy skam. 🙂
Framför allt är det så stor skillnad på VV och detta – jag är inte hungrig på samma sätt längre. Slipper suget. Tog en bit paj, var nöjd. Mer än nöjd, tyckte att det var rätt sött. 🙂

Svara
Kin@ 10 september, 2009 - 21:52

Men ”heeelt ärligt” så har du rätt:O)
Jag har också insett att det är väl så att man äter som man själv vill och man äter för att må bra – iaf jag…
Jag menar, man kan äte mediciner för ditten och datten, då kan man använda kosten som medicin också!
Jag använder kosten främst för att må bra, då jag har Fibromyalgi med tillhörande IBS och jag mår så bra – magen är snäll:)
Heja på!
Vad duktig du varit:)!
Mvh Kin@

Svara
Åse 10 september, 2009 - 21:57

Hahha ja heeeelt ärligt så är det ju så!!
Kram kram!!

Svara
Ida A 10 september, 2009 - 21:35

Åse! Du anar inte vad jag längtar till ett kök (Jo det gör du nog kom jag på)
När jag får mitt kök klart då ska jag laga mat efter dina recept – ser ALLTID så himla gott ut och dom recept jag provat från dig har smakat underbart. Är så sugen på ”riktig” LC mat.

Håller med om att man måste hitta sin kost som passar livstilen och kroppen. Alla är vi olika (tur är väl det).
Ha en underbar kväll!
/Ida A

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.