Kyckling med mozzarella och pesto

av Åse

FREDAAAAAA’ vänner!

Och i dag är det så mycket svalare! Halleluja! Det brakade loss något rejält vid midnatt – det spöregnade, åskade och blixtrade så hela sovrummet var kritvitt! Alice for ner och var helt vettskrämd, men det slutade efter någon halvtimme som tur var.
Men det behövdes, idag har det varit så mycket svalare och det känns som man kan andas igen!

Jag är gräsänka idag, klagar inte faktiskt -ska bli mysigt med lite ensamtid med kidsen! Jag har tagit fram en oxfilé som jag ska sous vida, ska bara fundera ut vad jag ska ha till! Barnen vill ha tacos och det ska de få!
Äter ni något extra gott ikväll?

Har ni något bra filmtips förresten? Vi såg Wind River igår, riktigt bra!

Nu har jag skrivit ihop ett gediget träningsschema som jag sätter igång med from måndag.
Jag har ju alltid kört helkropp annars men jag ska testa att satsa på muskelgrupper from måndag och köra 5-6 träningsdagar istället. Ca 5 övningar åt gången. Jag är nämligen sådan att jag tröttnar snabbt, blir passet för långt så räcker inte min vilja.
Jag delar med mig av upplägget allt eftersom! Är ni fler som styrketränar tro och vill dela med er av ert upplägg?

Hoppas ni snart är tillbaka från semestern, det är lite monotont här i bloggen just nu och längtar efter era kommentarer och engagemang 😍
Det har varit en turbulent vår och sommar här efter flytten i april då temat på nya plattformen hos min mediabyrå inte fungerade för min blogg och dessvärre ställde det till det för bloggen och framför allt mina besök från Google.
Så ledsamt då detta ju är mitt levebröd men även min bästa kompis som jag byggt upp av kärlek och med hjälp av er. Stundtals har både inspiration och motivation lyst med sin frånvaro. Givetvis har detta kostat mig massor på alla möjliga plan.

Men men varför ska saker vara lätta? Bara att borsta av sig och komma åter 🙂 J

Ni kan hjälpa mig genom att dela med er av recepten och inläggen så mkt ni bara kan (via instagram, facebook etc), ge betyg på recepten (nere via kommentarsfältet), gilla inläggen och kommentera om och när ni känner för det så hoppas jag att bloggen snart är tillbaka där den var i april före flytten. ❤️
Jag ger så klart inte upp och har massor kvar att ge er! Och glöm inte att ni gärna får tipsa om saker ni vill läsa mer av, det är lätt att man fastnar i gamla hjulspår!

Över till dagens recept! Till det även ett vintips!

Kyckling, kyckling, kyckling! Funkar alltid när inspirationen inte finns där!
Detta receptet är en av familjens favoritrecept! Enkelt och snabblagat – vad mer kan man begära?

Vintipset är en chianti som passade ypperligt till kryddorna och syran. Tyvärr inte ekologiskt. Mitt förstahandval är alltid ekologiskt om det är möjligt. Castelsina Riserva.

COMFORT FOOD – löv it!

Jag gjorde en sallad på spenat, romansallad, förvälld broccoli (ja även stammen!), feta, oliver, balsamvinäger, olivolja och kryddor.

GRYMT gott blev det – men lägg upp mindre portion än jag gjorde – det mättar rejält!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med mozzarella och pesto


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kilo kyckling
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl pesto (180 gr )
2 påsar färsk mozzarella (a 125 g)
1/2 dl pinjenötter
körsbärstomater


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa kycklingen och lägg i ugnsform. Salta & peppra.
Blanda ihop mejerierna med peston. Häll över kycklingen.
Skär mozzarellan i strimlor och fördela över kyckling och sås, sprinkla pinjenötter över. Lägg körsbärstomaterna över.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Ha nu en superfin kväll! Jag ska cykla iväg och handla för kvällen! 💖

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

32 kommentarer

Susanne 14 mars, 2019 - 14:46

Underbart gott!! Och lättlagat 🙂

Svara
Jessica 16 augusti, 2018 - 14:36

Broccolistammen är ju det godaste på broccolin 😍

Svara
AlexBalex 14 augusti, 2018 - 11:38

Detta blev snabbt en favorit hos oss, mums 😛
Tack för alla fina recept!

Svara
Linda 12 augusti, 2018 - 21:32

Jag älskar också din blogg, inspireras massor! Framförallt älskar jag dina recept, misslyckas aldrig med dem. Är dock sämst på att kommentera, mest för att jag inte har tid i detta småbarnsträsk haha! En annan anledning är att jag läser bloggar via Feedly och med din (och flera andra) måste en klicka sig vidare till inlägget i helhet. Med många bloggar så tar jag mig tyvärr inte den tiden på den lilla egentid jag har om kvällarna 🙁 Men jag försöker binge-kolla din blogg emellanåt och skall försöka bli bättre på att kommentera.

Svara
Camilla 12 augusti, 2018 - 10:39

Älskar dina recept och dina bilder är så fina! En fråga, har du grön eller röd pesto? Tack för all inspiration! Kram Camilla

Svara
Åse 12 augusti, 2018 - 16:09

Tack! 🌸 Jag använder grön pesto i detta receptet =)

Svara
CeciliaSkor 12 augusti, 2018 - 10:07

Hej igen Äse!
jag började ju följa din blogg bara för några veckor sedan så jag känner inte till din ”vikt resa”. Jag kommer att köpa din bok! Jag började ju även att blogga för 2 månader sedan och det är ju en otrolig energikick när man får respons från någon läsare!
Härliga recept och mycket fin blogg!
Kram C

Svara
Åse 12 augusti, 2018 - 16:10

Vad roligt att höra!
Ja det är ju så, dialogen är ju det som ger en energi och motivation =) KRAM och njut av kvällen!

Svara
Maria 11 augusti, 2018 - 20:00

Läser din blogg dagligen 👍

Svara
Eva 11 augusti, 2018 - 00:34

Ånyo en som vill lämna en kommentar!
Kollar din blogg varje dag, och blir oftast inspirerad! (Känner till LCHF sedan 2009) Men – jag har sedan många år enbart valt att köpa endast ekologiska viner – och skulle därmed bli glad om din samarbetspartner på den fronten gjorde det förenklare för mig att hitta ekologiska viner.
Du gör förövrigt en jättebra blogg@

Svara
Åse 11 augusti, 2018 - 09:06

Hej!

Jag samarbetar inte med någon när det gäller vin tyvärr så har inget inflytande där men jag hittar själv många ekologiska viner på bolaget? 🙂
Tack för feedback!

Svara
Anna 10 augusti, 2018 - 23:50

Älskar recept där det allt tillagar sig själv i ugnen. Ska testa detta recept i nästa vecka när vardagen drar igång igen. Tycker att din blogg har en perfekt balans mellan recept, mode, resor m.m.

Svara
Stepheanne 10 augusti, 2018 - 20:56

Hej Åse!
Jag har följt din blogg i flera år nu, och verkligen älskar det du delar med dig av! Blir så inspirerad av både mat, träning och framförallt ditt synsätt på livet. Njuta och tillåta, men i lagom dos 😉 Våra vägar korsas ganska regelbundet också utan att du vet det.. Brukar se dig på Maxi, systemet, Aktiverum, Väla (där jag jobbar), mm. Det största samtalsämnet i fikarummet på Intersport är mat, och din blogg med recept uppkommer frekvent. Har tappat räkningen över hur ofta jag rekommenderar just din blogg! Du är en sann inspirationskälla och jag hoppas att du återfår din.
Många kramar från en annars tyst följare 🙂

Svara
Åse 15 augusti, 2018 - 14:26

Hej Stepheanne!
Åh kan det vara du som kom fram en gång på Aktiverum?
Kul att du ser mig lite överallt! Haha! Du får komma fram nästa gång!
Stor kram! 💕

Svara
Anna Haeggman 10 augusti, 2018 - 19:30

Hallå där!! Jag ska vara ärlig. Jag gillade din andra plattform bättre. Men mest pga det var lättare att hitta bland dina recept där. Men att du bytt plattform spelar mig annars ingen roll. Jag älskar att följa din blogg och jag kikar in dagligen. Mina favoritinlägg är dina härliga recept och rabattkoder. Men utan allt det andra skulle det inte vara kul heller så din blandning är perfekt. Du tar dessutom fantastiska bilder. Det förgyller!

Svara
Åse 10 augusti, 2018 - 19:35

Hej raring, gamla plattformen hos Bonnier hade jag inget receptregister alls?
Menar du innan dess? Receptregistret var exakt samma som nu, eller tänker du på ngt annat?

Tack för all fin positiv energi under åren ❤️ Är glad att du finns här!

Svara
Anna Haeggman 11 augusti, 2018 - 09:04

Jag menar det som du hade innan det försvann vid bytet sist. Sen vet jag att det finns nu igen och är VÄLDIGT GLAD för det. Det är en skatt! Söker ofta inspiration, tips och ideér bland gamla recept. Även om jag har alla dina kokböcker är det så lätt att bara gå in på bloggen och kika. Men jag tycker nog ändå det var lättare att hitta och se en överskådlig bild av alla recept tidigare.

Svara
Maria 10 augusti, 2018 - 18:49

Toppentack för en fin blogg som jag läser dagligen och låter mig inspireras utav dig både gällande mat, mode samt träning!
Detta kycklingrecept ska jag göra imorgon, ser ju så gott ut och jag har just nu idétorka ang recept.
Ha det gott.
Maria

Svara
Sophie 10 augusti, 2018 - 18:30

Hej Åse! Har följt din blogg i ett par år nu men aldrig kommenterat. Ibland känns det nästan som om man ”tar upp tid” om man kommenterar på en blogg har jag känt, men så är det nog inte. Jag tycker din blogg är hel perfekt, vill inte ändra på något. Träning, mat ( inspiration till mindre kolhydrater är bra för mig), mode, resor, familjeliv….allt jag behöver. Jag bor också i Skåne så det är kul med tips från trakten som du ofta bidrar med. Jah läser även din systers blogg förresten:-) Drömmen vore en podcast med dig och Vickan! Snäääällllaaa:-)))) Tack för all inspiration, mysiga lässtunder och rabattkoder!
Kram fr Sophie i Bjärred

Svara
Åse 10 augusti, 2018 - 18:34

Hej Sophie!

Åh men min man är från Bjärred! vad kul! =)
vad roligt att du trivs hos mig! Kul att höra och betyder massor!
Haha ja en podcast hade varit roligt faktiskt,vi får väl se endera da’n! =) 😍 KRAM!

Svara
ÅsaS 10 augusti, 2018 - 18:05

Kyckling är ju alltid ett säkert kort! Finns ju såå mycket man kan göra av det. Själv använder jag filéer och minutfiléer, hela eller strimlar själv. Gjorde förresten pestokyckling för några dagar sedan, men använde parmesan istället för mozzarella. T o m Miss17 som inte gillar pesto slevade i sig en rejäl portion.

Träning – ack så tråkigt, enligt mig. Kan ju bero på att jag vill se resultat på en gång, och inte behöva vänta på det. Har försökt mig på ”springning” och har ALLA förutsättningar till styrketräning i källaren, men nää.. Däremot har jag hittat ridningen. En timme/vecka och det funkar! Fysiskt så det förslår – hela kroppen får sig en genomkörare, liksom huvudet. Alla tankar på mat/barn/jobb/hem/etc är som bortblåsta under den timmen. Det är jag och hästen som gäller, samarbetet oss emellan. Red som barn och återupptog ridningen i vuxen ålder, efter 25 års uppehåll. Det är det bästa jag gjort! Miss17 rider också, så vi får 4 timmar kvalitetstid tillsammans i stallet, värt så mycket.

Vädret ja, imorse vaknade jag av värsta åskknallen och störtregn! Varade en timme sen försvann det lika fort som det kom. Men nu blåser det, så pass hårt att jag tror altantaket ska lyfta och blåsa iväg..

Middag ikväll blir nog Lövbiffsrullader med bacon. Uppskattat och omtyckt av alla här hemma.

Njut kvällen/helgen!
Kram 💕

Svara
Åse 10 augusti, 2018 - 18:25

Älskar minutfilér och minutskivor!!
Åh men ja ridning är ju kanonbra träning! Både fysiskt och psykiskt som du säger! Låter underbart.
KRAM och det låter grymt gott med lövbiffsrullar,såååå länge sedan jag gjorde!

Svara
Linda Gustafsson 10 augusti, 2018 - 18:05

Hej Åse!
Tycker din blogg är ibland de bästa, mycket inspiration och fantastiskt god mat. Jag styrketränat själv 5 dagar i veckan för tillfället och kör efter en bok av Olga Rönnberg, mage o rumpa. Den är jättebra och jag känner och ser resultat! Jag skulle vilja läsa mer om hur man får ihop Lchf och träning, känner ibland att energin inte räcker till på enbart lchf kost och har börjat prova öka kolhydraterna i samband med träningspassen.
Trevlig fredag!
Hälsningar Linda

Svara
Åse 10 augusti, 2018 - 18:27

Tack vad snällt sagt! Olga är kanon! har träffat henne för några år sedan – kul att du får resultat!
jag tar upp just detta med träningskost och lchf i nya boken =) Men för en del är det en idé att ringa in träningen med kolhydrater speciellt omman kör explosiv träning.

Svara
Elsa Sjöberg 10 augusti, 2018 - 18:05

Hej du!
Jag har ju tyvärr alltid varit rutten på att kommentera här, trots att jag följer dig slaviskt! Ha! Ha!
Har ju även träffat på dig en gång! 😊
Men du är ju typ min hus-guru så keep up the good work! Vi är många som uppskattar det du gör!
Önskar dig en superhärlig helg helg!
Kram från Elsa i Vingåker

Svara
Åse 10 augusti, 2018 - 18:27

KRAM på dig Elsa! =)

Svara
Kristina 10 augusti, 2018 - 17:55

Har följt din blogg i många år och älskar allt med den. Ska bli bättre på att kommentera både här och på Instagram. Vill att du ska fortsätta dela med dig ❤
Kram från Kristina 🤗❤

Svara
Åse 10 augusti, 2018 - 18:27

Kram tillbaka Kristina!🌸😍

Svara
Maria 10 augusti, 2018 - 17:16

Hej Åse

Vad tråkigt att det strular med bloggen, jag förstår att det innebär en svacka i såväl motivation som resultat. Men jag blev förvånad över att du hade varit inspirationslös för jag tycker dina inlägg har varit bra och inspirerande.
Jag har just gått ner 12kg med lågkolhydratskost och periodisk fasta och har inspirerats så mycket av dig. Tack för det! Nu är jag nära målet och behöver jag komma igång med träningen för jag känner mig sladdrig och svag. Det ska bli kul att få följa ditt upplägg och få lite inspo även där.
Om du har lite idétorka någon dag får du gärna skriva några rader om CarbNite och dina tankar kring det. Jag vet att du provade det för några år sedan men hur tycker du att det funkade?
Ha en fin helg!
Maria

Svara
Åse 10 augusti, 2018 - 18:31

Tack raring, det finns alltid en inre motivation och inspiration så klart som räcker för bloggen – det är väl det där lilla extra som saknats och som jag kanske bäst själv känner. Dessutom så mycket tid som jag lagt ner på bloggen rent tekniskt som jag kunde använt till att göra inlägg här och nya recept.
GRATTIS till ny form, bra jobbat! 💕
Yes ska ta upp detta med carbnite och överhuvudtaget att öka upp kh då o då! Njut av kvällen och helgen!

Svara
Jenny 10 augusti, 2018 - 16:48

Älskar ju kyckling, mums🍗👍

Svara
Åse 10 augusti, 2018 - 18:31

😍🙏

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.