Kyckling med mozzarella och pesto

10 augusti, 2018

FREDAAAAAA’ vänner!

Och i dag är det så mycket svalare! Halleluja! Det brakade loss något rejält vid midnatt – det spöregnade, åskade och blixtrade så hela sovrummet var kritvitt! Alice for ner och var helt vettskrämd, men det slutade efter någon halvtimme som tur var.
Men det behövdes, idag har det varit så mycket svalare och det känns som man kan andas igen!

Jag är gräsänka idag, klagar inte faktiskt -ska bli mysigt med lite ensamtid med kidsen! Jag har tagit fram en oxfilé som jag ska sous vida, ska bara fundera ut vad jag ska ha till! Barnen vill ha tacos och det ska de få!
Äter ni något extra gott ikväll?

Har ni något bra filmtips förresten? Vi såg Wind River igår, riktigt bra!

Nu har jag skrivit ihop ett gediget träningsschema som jag sätter igång med from måndag.
Jag har ju alltid kört helkropp annars men jag ska testa att satsa på muskelgrupper from måndag och köra 5-6 träningsdagar istället. Ca 5 övningar åt gången. Jag är nämligen sådan att jag tröttnar snabbt, blir passet för långt så räcker inte min vilja.


Jag delar med mig av upplägget allt eftersom! Är ni fler som styrketränar tro och vill dela med er av ert upplägg?

Hoppas ni snart är tillbaka från semestern, det är lite monotont här i bloggen just nu och längtar efter era kommentarer och engagemang 😍
Det har varit en turbulent vår och sommar här efter flytten i april då temat på nya plattformen hos min mediabyrå inte fungerade för min blogg och dessvärre ställde det till det för bloggen och framför allt mina besök från Google.
Så ledsamt då detta ju är mitt levebröd men även min bästa kompis som jag byggt upp av kärlek och med hjälp av er. Stundtals har både inspiration och motivation lyst med sin frånvaro. Givetvis har detta kostat mig massor på alla möjliga plan.

Men men varför ska saker vara lätta? Bara att borsta av sig och komma åter 🙂 J

Ni kan hjälpa mig genom att dela med er av recepten och inläggen så mkt ni bara kan (via instagram, facebook etc), ge betyg på recepten (nere via kommentarsfältet), gilla inläggen och kommentera om och när ni känner för det så hoppas jag att bloggen snart är tillbaka där den var i april före flytten. ❤️
Jag ger så klart inte upp och har massor kvar att ge er! Och glöm inte att ni gärna får tipsa om saker ni vill läsa mer av, det är lätt att man fastnar i gamla hjulspår!

Över till dagens recept! Till det även ett vintips!

Kyckling, kyckling, kyckling! Funkar alltid när inspirationen inte finns där!
Detta receptet är en av familjens favoritrecept! Enkelt och snabblagat – vad mer kan man begära?

Vintipset är en chianti som passade ypperligt till kryddorna och syran. Tyvärr inte ekologiskt. Mitt förstahandval är alltid ekologiskt om det är möjligt. Castelsina Riserva.

COMFORT FOOD – löv it!

Jag gjorde en sallad på spenat, romansallad, förvälld broccoli (ja även stammen!), feta, oliver, balsamvinäger, olivolja och kryddor.

GRYMT gott blev det – men lägg upp mindre portion än jag gjorde – det mättar rejält!

Skriv ut

Kyckling med mozzarella och pesto

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

1 kilo kyckling
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl pesto (180 g)
2 påsar färsk mozzarella (a 125 g)
1/2 dl pinjenötter
körsbärstomater


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr
Putsa kycklingen och lägg i ugnsform. Salta & peppra.
Blanda ihop mejerierna med peston. Häll över kycklingen.
Skär mozzarellan i strimlor och fördela över kyckling och sås, sprinkla pinjenötter över. Lägg körsbärstomaterna över.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.


Ha nu en superfin kväll! Jag ska cykla iväg och handla för kvällen! 💖

32 kommentarer
38

32 kommentarer

Susanne 14 mars, 2019 - 14:46

Underbart gott!! Och lättlagat 🙂

Svara
Jessica 16 augusti, 2018 - 14:36

Broccolistammen är ju det godaste på broccolin 😍

Svara
AlexBalex 14 augusti, 2018 - 11:38

Detta blev snabbt en favorit hos oss, mums 😛
Tack för alla fina recept!

Svara
Linda 12 augusti, 2018 - 21:32

Jag älskar också din blogg, inspireras massor! Framförallt älskar jag dina recept, misslyckas aldrig med dem. Är dock sämst på att kommentera, mest för att jag inte har tid i detta småbarnsträsk haha! En annan anledning är att jag läser bloggar via Feedly och med din (och flera andra) måste en klicka sig vidare till inlägget i helhet. Med många bloggar så tar jag mig tyvärr inte den tiden på den lilla egentid jag har om kvällarna 🙁 Men jag försöker binge-kolla din blogg emellanåt och skall försöka bli bättre på att kommentera.

Svara
Camilla 12 augusti, 2018 - 10:39

Älskar dina recept och dina bilder är så fina! En fråga, har du grön eller röd pesto? Tack för all inspiration! Kram Camilla

Svara
Åse 12 augusti, 2018 - 16:09

Tack! 🌸 Jag använder grön pesto i detta receptet =)

Svara
CeciliaSkor 12 augusti, 2018 - 10:07

Hej igen Äse!
jag började ju följa din blogg bara för några veckor sedan så jag känner inte till din ”vikt resa”. Jag kommer att köpa din bok! Jag började ju även att blogga för 2 månader sedan och det är ju en otrolig energikick när man får respons från någon läsare!
Härliga recept och mycket fin blogg!
Kram C

Svara
Åse 12 augusti, 2018 - 16:10

Vad roligt att höra!
Ja det är ju så, dialogen är ju det som ger en energi och motivation =) KRAM och njut av kvällen!

Svara
Maria 11 augusti, 2018 - 20:00

Läser din blogg dagligen 👍

Svara
Eva 11 augusti, 2018 - 00:34

Ånyo en som vill lämna en kommentar!
Kollar din blogg varje dag, och blir oftast inspirerad! (Känner till LCHF sedan 2009) Men – jag har sedan många år enbart valt att köpa endast ekologiska viner – och skulle därmed bli glad om din samarbetspartner på den fronten gjorde det förenklare för mig att hitta ekologiska viner.
Du gör förövrigt en jättebra [email protected]

Svara
Åse 11 augusti, 2018 - 09:06

Hej!

Jag samarbetar inte med någon när det gäller vin tyvärr så har inget inflytande där men jag hittar själv många ekologiska viner på bolaget? 🙂
Tack för feedback!

Svara
Anna 10 augusti, 2018 - 23:50

Älskar recept där det allt tillagar sig själv i ugnen. Ska testa detta recept i nästa vecka när vardagen drar igång igen. Tycker att din blogg har en perfekt balans mellan recept, mode, resor m.m.

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.