En god kycklingrätt med curry, mango och cashewnötter. Kan aldrig bli fel eller hur 😉
4-6 portioner
1 kilo kycklingfilé
1 purjolök
1 msk gul curry
1 röd spetspaprika
2 vitlöksklyftor
1 burk minimajs
1 msk kycklingfond
3 msk mangochutney
250 gram fryst mango
1 näve naturella cashewnötter
2 dl creme fraiche + 4 dl grädde (alternativt 500 ml krämig kokosmjölk)
smaka av med salt, peppar, tamarisoja
smör att steka i
Rensa och strimla kycklingen och stek i smör tillsammans med strimlad purjo.
Krydda med curryn och salt och svartpeppar
Skär ner paprikan och finhacka vitlöken lägg över i kycklingröran.
Häll i grädden/fraichen eller kokosmjölken. Krydda med fond, mangochutney + ev tamarisoja
Låt allt småputtra i ca 10 minuter innan mangon och nötterna rörs ner, låt puttra någon minut.
Servera med tex sjögräsnudlar.


Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
8 kommentarer
Åh detta var så himla gott! Tack snälla för detta underbart goda recept!! 🙂 /Katarina
Härligt att det smakade!! =)
Ser gott ut…
Kan man hitta sjögräsnudlar i nån ”vanlig” butik? Eller måste jag beställa på nätet? Har kollat i vanliga butiker som Ica Maxi och Citygross men utan framgång….
// Karolin
Hej! Vårt Ica Maxi i Helsingborg har det på thai/asiatiska hyllan. Annars finns den lite överallt att beställa.
Hej Åse ! Behöver hjälp snarast! Jag håller på att baka citronpajen från appen. Det står att det ska vara 1,5 dl (?)sötningsmedel motsvarande 1 msk (?)riktigt socker. Jag tänker använda ica’s stevia strö. Hur mycket ska jag då använda till fyllningen? Mvh Tina
Suck.. Utvecklarna som skrivit fel :((
Det ska motsvara 1,5 dl socker så ta du 1,5 dl stevia strö
Men Åååh vad gott!! Ääälskar curry och ngt sött typ mango! Och nötter, hehe!!
Ser så fristande ut 🙂 Lagar du Mangochutney sjølv? 🙂