Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinggryta i krämig mangocurrysås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé
1 purjolök
1 msk gul indisk curry
1 röd spetspaprika
2 vitlöksklyftor
1 burk minimajs
1 msk kycklingfond
3 msk mangochutney
250 gram fryst mango
1 näve naturella cashewnötter
2 dl creme fraiche + 3 dl grädde (alternativt 500 ml krämig kokosmjölk)
smaka av med salt, peppar, japansk soja, gärna tamari
smör att steka i


Instruktioner

Rensa och strimla kycklingen och stek i smör tillsammans med strimlad purjo.
Krydda med curryn och salt och svartpeppar
Skär ner paprikan och finhacka vitlöken lägg över i kycklingröran.
Häll i grädden/fraichen eller kokosmjölken. Krydda med fond, mangochutney + ev tamarisoja
Låt allt småputtra i ca 10 minuter innan mangon och nötterna rörs ner, låt puttra någon minut.
Servera med valfritt tillbehör