Hej hej!
Nä hörrni, november är inte min grej! TVI!
Men i helgen ska det adventpyntas! Nu känns det rätt! Har inte ens känts som att det är jul nästa månad innan. Jag är inte i Sverige över 1:a advent så det är hög tid till helgen. Ska sätta mig och kika inne på Ellos om jag hittar ngt litet nytt och fint, det är grym REA där inne nu (HÄR hittar ni jul)
Är lite sugen på en adventlampa att ha bredvid tv:n istället för min Kartell. Den HÄR är ju gullig.
I dag blev det en tidig morgon på gymmet, planerar repris på det även i morgon – nu är det hög tid att tanka endorfiner känner jag (brukar bli lite höstlåg)
Här ska ni få en riktig goding! YUM!
Alfredosås är en typ bechamelsås på smör, grädde, parmesan, salt och ofta lite vitlök och valfria kryddor!
En såååååå god sås till mycket! Till pasta eller som här i en gratäng!
Man kan självklart ha andra grönsaker än broccoli – blomkål är ju också galet gott! Eller spenat!
Äter man pasta så kan man ju ha det för en pastagratäng =)
Såsen….. YUM!
Japps, jag älskar både ost och grädde – guilty pleasure!
Skjuts in i ugnen!
Skriv utKyckling Alfredogratäng med broccoli
Ingredienser
- 1 kg färsk broccoli
- 1 kg kycklingfilé
- salt, peppar, vitlökspulver
Alfredosås:
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 100 g smör
- 5 dl vispgrädde
- 125 g naturell färskost
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- salt, svartpeppar
- 3 dl riven parmesan
- 1 dl hackad bladpersija
- 2 st mozzarella á 125 g
Instruktioner
- Rensa broccolin. Skär loss buketterna och dela de som är stora. Putsa broccolistammen och skär i mindre bitar men låt även den koka med.
- Koka broccolin i ca 5 minuter. Häll av vattnet och broccolin i durkslag. Låt ånga av lite i kastrullen på låg värme.
- Putsa kycklingfiléerna och skär i 3 cm bitar. Stek på hög värme i smör tills de fått färg, salta, peppra och jag tycker det blir bra med lite vitlökspulver på.
Gör såsen
- Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret en stund. Vispa ner grädde, färskost och kryddor och låt sjuda en stund. Rör ner den rivna parmesanosten och låt sedan sjuda i ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Smaka av med ev lite mer salt och peppar och rör ner persiljan.
- Sätt ugnen på 230 gr.
- Lägg broccolin i botten på en ugnsform. Lägg kycklingen ovanpå och häll såsen ovanpå.
- Skiva mozzarellan och lägg ovanpå. Grädda i ca 25-30 minuter – ha koll så att osten inte får för mycket färg.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
8 kommentarer
Så lätt att göra och så gott
Härligt att det uppskattades och blev gott!
Mycket gott! 😍
Tack för feedback <23
November till februari är min låga tid på året! Tack för härlig inspiration ❤️
Jaa, julpynta, ska strax sätta fart jag med:) behöver ljus känner jag.
Vilket gott recept, tack Åse för allt du delar<3
Denna måste jag bara testa. Det såg väldigt gott ut.
Håller så med dig 🤔
November och mörker NEJ TACK
Tycker bara man är trött, trots bra sömn 🙄