Kyckling Alfredogratäng med Broccoli

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Ellos

Hej hej!

Nä hörrni, november är inte min grej! TVI!
Men i helgen ska det adventpyntas! Nu känns det rätt! Har inte ens känts som att det är jul nästa månad innan. Jag är inte i Sverige över 1:a advent så det är hög tid till helgen. Ska sätta mig och kika inne på Ellos om jag hittar ngt litet nytt och fint, det är grym REA där inne nu (HÄR hittar ni jul)
Är lite sugen på en adventlampa att ha bredvid tv:n istället för min Kartell. Den HÄR är ju gullig.

I dag blev det en tidig morgon på gymmet, planerar repris på det även i morgon – nu är det hög tid att tanka endorfiner känner jag (brukar bli lite höstlåg)

Här ska ni få en riktig goding! YUM!
Alfredosås är en typ bechamelsås på smör, grädde, parmesan, salt och ofta lite vitlök och valfria kryddor!
En såååååå god sås till mycket! Till pasta eller som här i en gratäng!


Man kan självklart ha andra grönsaker än broccoli – blomkål är ju också galet gott! Eller spenat!
Äter man pasta så kan man ju ha det för en pastagratäng =)

Såsen….. YUM!
Japps, jag älskar både ost och grädde – guilty pleasure!

Skjuts in i ugnen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling Alfredogratäng med broccoli


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 1 kg färsk broccoli
  • 1 kg kycklingfilé
  • salt, peppar, vitlökspulver

Alfredosås:

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 125 g naturell färskost
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • salt, svartpeppar
  • 3 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad bladpersija
  • 2 st mozzarella á 125 g

Instruktioner

  1. Rensa broccolin. Skär loss buketterna och dela de som är stora. Putsa broccolistammen och skär i mindre bitar men låt även den koka med.
  2. Koka broccolin i ca 5 minuter. Häll av vattnet och broccolin i durkslag. Låt ånga av lite i kastrullen på låg värme.
  3. Putsa kycklingfiléerna och skär i 3 cm bitar. Stek på hög värme i smör tills de fått färg, salta, peppra och jag tycker det blir bra med lite vitlökspulver på.

Gör såsen

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret en stund. Vispa ner grädde, färskost och kryddor och låt sjuda en stund. Rör ner den rivna parmesanosten och låt sedan sjuda i ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Smaka av med ev lite mer salt och peppar och rör ner persiljan.
  2. Sätt ugnen på 230 gr.
  3. Lägg broccolin i botten på en ugnsform. Lägg kycklingen ovanpå och häll såsen ovanpå.
  4. Skiva mozzarellan och lägg ovanpå. Grädda i ca 25-30 minuter – ha koll så att osten inte får för mycket färg.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

8 kommentarer

Lena Johansson 18 april, 2024 - 12:50

Så lätt att göra och så gott

Svara
Åse 19 april, 2024 - 09:52

Härligt att det uppskattades och blev gott!

Svara
Imse 17 januari, 2024 - 19:57

Mycket gott! 😍






Svara
Åse 18 januari, 2024 - 11:30

Tack för feedback <23

Svara
Carina 16 november, 2022 - 22:22

November till februari är min låga tid på året! Tack för härlig inspiration ❤️

Svara
Jeanette 16 november, 2022 - 13:44

Jaa, julpynta, ska strax sätta fart jag med:) behöver ljus känner jag.
Vilket gott recept, tack Åse för allt du delar<3

Svara
Ulrika Hultberg 15 november, 2022 - 19:45

Denna måste jag bara testa. Det såg väldigt gott ut.

Svara
Malin E 15 november, 2022 - 19:09

Håller så med dig 🤔
November och mörker NEJ TACK
Tycker bara man är trött, trots bra sömn 🙄

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.