Kryddig nudelsallad med kycklingfärs

av Åse

Hej raringar! Och hej årets första fredag! Dessutom trettondagsafton.
Vad hittar ni på idag?

Jag ska möta upp min väninna Marie i stan på lunch och promenad och vi promenerar båda ner till stan, för mig tar det 50 minuter och tro mig – jag får bylta på mig. – 10 grader är det här och jad, jag vet att det är kallare uppåt i landet men det räcker så här för en skåning 😉
Ahkka jackan är framtagen och mina ahkka curlingboots. Bra ljudbok i lurarna så får jag en skön egentid till fots.
Solen lyser från klarblå himmel så jag klagar inte!

I kväll blir det torskrygg med dragonsås och till det ett alkoholfritt vitt, ska se vad jag hittar på bolaget som passar (utbudet är ju dessvärre inte alltför stort) men jag tipsar om vad jag hittar!

Hör ni, jag måste lyfta den här nudelwoken som finns både i blogg och i Mina Favoriter boken. Den här rätten äter jag ofta när jag behöver strama till min kosthållning lite. Den är proteinrik, låg i kolhydrater, SUPERGOD och håller mig mätt länge!
En riktig dunderwok!

Variera gärna kycklingfärs med kalkonfärs!

Jag väljer sjögräsnudlar till den här rätten. Sjögräsnudlar finns på asiatiska hyllan och är kolhydratsnåla, tunna och krispiga nudlar tillverkade av tång från havet. De har höga halter av mineraler så som kalcium, kalium, jod, magnesium och järn. De innehåller även spårämnen, enzymer och aminosyror och ger en härlig crunch till den här nudelsalladen.

Ovan är den gjord på vitkål och morot – köpte färdig råkostsallad på påse! Finns på Coop och Ica och säkert fler ställen, annars är det så klart billigaste att använda vitkål och morot.

Nedan har jag haft rödkål, också supergott!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kryddig nudelwok med kycklingfärs


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

300 gram kyckling­ eller kalkonfärs
1 msk rapsolja eller kokosolja utan smak
1 vitlöksklyfta
200 gram röd- eller vitkål och morot
300 gram sjögräsnudlar, sköljda
2 salladslökar
1 röd eller gul spetspaprika
salt, peppar
2 tsk sambal oelek
2 tsk currypulver
2 tsk paprikapulver
1 dl tamarisoja
1 dl vatten
ev 60 gram naturella cashewnötter + 30 gram blandade fröer


Instruktioner

Fräs kycklingfärsen i olja, rör ner finhckad vitlök och salta och peppra lite.
Rör ner strimlad morot/vitkål, tunt skivad salladslök och urkärnad strimlad paprika. Rör ner kryddor (börja med halva mängden) och de sköljda sjögräsnudlarna.
Blanda runt och rör ner soja och vatten. Smaka av och rör sedan ner resterande kryddor om det behövs.
Servera genast och toppa eventuellt med lite nötter och fröer för extra energi och crunch

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Annicka 15 januari, 2024 - 08:00

Provade detta i lördags. Supergott tyckte maken som gillar kryddig mat. Tack för inspirationen!

Svara
Åse 15 januari, 2024 - 10:16

Vad roligt att höra!

Svara
Elisabeth Onsdal 12 januari, 2024 - 21:21

Gjorde woken som fredagsmiddag, fick 5+ av min man. Hade Shiratakinudlar och 500g kycklingfärs och alla grönsakerna. Fick öka på kryddningen lite mer och allt blev magiskt gott. Gjorde den i en wokpanna i omgångar. Wokar rätt ofta men den slår alla.

Svara
Åse 14 januari, 2024 - 09:10

Visst är den god? Tack för fin feedback 🤗

Svara
Marie 5 januari, 2024 - 21:56

Låter som en bra fredag. Här är det 22 grader kallt ikväll. Burr. Önskar dig en fin helg.

Svara
Pia 5 januari, 2024 - 14:59

Hej kan faktiskt rekommendera ett alkoholfritt vitt vin som finns på Ica Maxi Barrels and Drums chardonnay.
Serverades på ett bröllop var chaufför och trodde jag fått fel glas
Pia

Svara
Åse 5 januari, 2024 - 16:07

Tack för tips! Det ska jag lägga på minnet!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.