Kryddig chilikyckling med Chorizo

30 augusti, 2019

Hej hej!

Hoppas ni har en skön fredag! Jag ska snart stänga kontoret här och sluta för dagen! Tjohej! Ut i solen med mig 💖
Kikar in med ett middagstips till er!

Detta var SÅ gott!
Detta tycker jag att ni ska prova i helgen, kanske tom ikväll?

Rätten sköter sig själv i ugnen. Kycklingen blir så mör och tillsammans med den goda chorizon (detta är min favorit!)

Skriv ut

Kryddig chilikyckling med Chorizo

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

300 g färsk chorizo (rek Ica selection)
1 kilo kycklinglårfiléer
salt, peppar
smör/olja att steka i
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 burkar körsbärstomater
1 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
4 msk kycklingfond
12 tsk sambal oelek
23 msk tamarisoja (japansk soja)
1/2 msk paprika
2 tsk chilipulver ancho
2 tsk oregano
2 tsk timjan
1 tsk spiskummin
2 msk bladpersilja, finhackad
2 lagerblad, smulad


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Stek den färska chorizon i smör. Lägg åt sidan.
Stek kycklinglårfiléerna i het panna på båda sidor. Salta och peppra något.
Stek lök och vitlök i smör/olja.
Blanda ihop tomaterna med tomatpuré, sambal, creme fraiche, grädde och kycklingfond.
Lägg i löken.
Blanda ihop kryddorna.
Lägg kycklingen i en ugnsform, skiva chorizon och blanda ihop med kycklingen.
Häll kryddblandningen i tomatsåsen. Låt puttra ihop i någon minut. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Tillaga kycklingen i 60 minuter. Servera med valfritt tillbehör.


PS! Ni måste kika in klockan 16! Då har jag en GRYM tävling till er, den vill ni inte missa! Promise you!


Innehåller annonslänkar från Adviral
Min kod 56KILOOKT ger 20% på hela ordern, giltig tom 1/11.


Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.