Kronärtskockssoppa med spenat

18 mars, 2020

Innehåller annonslänk till Ellos

Hej hej på er!

Jag sitter uppkrupen i soffan under min värmefilt, plöjer Castle på Viaplay och jobbar samtidigt – en bättre arbetsplats idag ❤️ Jag ska ner till min frisör sedan och fixa botten.

Sitter och surfar nya barstolar till köket. Vi har beställt nya bänkskivor till köksö och bänkar i Dekton Bergen – sååååååå snyggt det ska bli! Har velat investera i stenskivor i många år och nu är det dags för nu är våra skivor i vit laminat så utslitna så det är pinsamt.
DESSA barstolarna är jag lite sugen på, vi har ju grå matstolar. 20% på dem nu! (Massor med rabatter på hem just nu! HÄR)
Dessutom just nu 25% rabatt på ens beställning inkl. varumärken! (Gäller dam, herr & barn)

Vi behöver ny kastrullinredning också men vi har ju ett Faktumkök från IKEA och de säljs inte längre men det verkar ändå som att UTRUSTA funkar på Faktum!? Någon som vet??
Måste beställa nya täcksidor också till köksön. Nåväl, det blir bra detta!

Här kommer ett sopptips till er! Kronärtskocka och spenat – bästa kombin? Kan vara.

Lite goda kryddiga parmesanchips är gott att bryta ner i soffan!

Parmesanchips är enkelt att göra!
Sätt ugnen på 200 gr.
Riv parmesan och lägg några högar (ca 1-2 msk) på en plåt med bakplåtspapper.
Krydda med persillade eller timjan och svartpeppar.
Grädda i 5 minuter tills chipsen har fått fin färg. Låt svalna och servera.

Skriv ut

Spenat- och Kronärtskockssoppa

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 450 g fryst, tinad spenat
  • 1 burk (ca 390 g) kronärtskockshjärtan
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl riven parmesan
  • 12 dl grädde
  • ev. salt och peppar

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Rör ner i en stor kastrull med grönsaksbuljong.
  2. Rör ner tinad spenat och låt koka upp, sänk tills det småputtrar.
  3. Finhacka kronärtskockorna och rör ner. Låt puttra ihop 5 minuter. Rör ner färskost, parmesan och grädde och smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten. Låt allt bli varmt.
  4. Servera med parmesanchips och lite ringlad olivolja över soppan.

Notering

  • Per portion: 201 kcal, 4.7 g kolhydrater, 57 g protein, 16.7 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

6 kommentarer

Popprinsessan 18 mars, 2020 - 18:53

Vi har också bestämt oss för Dekton som bänkskiva i nya sommarhuset som vi håller på att bygga. Verkar toppenbra! Behöver stolar till ”kökshalvön” också så får kanske kika runt lite på Ellos, de ser ju ut att ha en hel del! Tack för tips!

Svara
Åse 18 mars, 2020 - 23:21

Oh spännande! Vilken färg har ni bestämt er för? Kramis!!

Svara
Popprinsessan 20 mars, 2020 - 16:43

Det är en grå nyans som heter Kreta om jag inte minns fel. Var har ni köpt er?
Happy friday!

Svara
ÅsaS 18 mars, 2020 - 17:39

Det kommer ju bli hur snyggt som helst i ert kök/vardagsrum! Hade du inte jobbat med mat antar jag att det hade varit inredning istället! Allt ni renoverar och fixar blir ju såå snyggt!
Om jag laddar kylen med ost och chark, kommer du och fixar vårt hus då? 😉
Kram och ha det gott!

Svara
Åse 18 mars, 2020 - 23:22

Hahaaaa! LÄTT!!! 😅❤️

Svara
Sanne 18 mars, 2020 - 10:52

Wow så smakfullt recept!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.