Kreolsk kycklinggryta

av Åse

I går fyllde min darling 38 år och det fick blir lite kylskåpsrensning dagen till ära! Haha! Hade både kyckling och chorizo i kylskåpet så jag kom på att jag kunde göra en kreolsk gryta!

Det är inte så noga med måtten här utan man kan blanda ganska friskt!


Jag brukar köpa denna skumpan när vi vill fira, perfekt storlek per person!

Jag serverade med Miracle Noodles! Kalori och kolhydratfria nudlar! Dessa är det! OBS, jag har inget ekonomiskt intresse i att länka till LCHF butiken men tycker att de har de absolut bästa LCHF råvarorna! Ingela på LCHF butken tar bara in bra saker!

Supergott tyckte vi!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kreolsk kycklinggryta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

4 kycklingfiléer
4 chorizos eller annan kryddstark korv
1 dl hackad chornicons
1 dl svarta oliver
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
ca 10 st färska champinjoner
Ca 5 dl vispgrädde
soja, grönsaksfond, salt och svartpeppar
Färsk timjan efter smak


Instruktioner

Fräs skivad chorizo och kyckling i omgångar och blanda sedan ihop med grönsakerna i panna med smör eller kokosfett. Fyll sedan på med så mkt grädde så att det nästan täcker köttet och grönsakerna, smaka av med salt, fond och kryddor och låt puttra i ca 5 minuter.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

15 kommentarer

cecilia 11 maj, 2012 - 08:10

hej,

jag har nyss hittat till din sida och måste bara berömma dig.
Du inspirerar mig nå sjukt mycket att jag bara vill springa iväg å handla de som saknas för att göra dina godsaker.

keep up the good work girl! 🙂

Svara
Åse 11 maj, 2012 - 09:11

Härligt!!! Tack =))

Svara
i min lilla lilla värld 10 maj, 2012 - 22:56

Om jag får byta ut grädden mot kokosmjölk så 😉 Paleo you know.. Har aldrig blandat kyckling med korv. Måste ju testas! Åt däremot griskotlett och kyckling på samma grilsspett. Fungerade alldeles utmärkt =)

Svara
Åse 11 maj, 2012 - 08:33

Haha kokosmjölk går lika bra!! Kram!

Svara
Miracle Noodle Scandinavia 10 maj, 2012 - 22:56

Ser verkligen läckert ut!

mvh Miracle Noodle Scandinavia

Svara
Ida 10 maj, 2012 - 21:35

Receptet verkar toppen men måste fråga: 4 chorizos och sen 1 dl hackad chorizo till? 🙂

Svara
Åse 11 maj, 2012 - 09:10

Haha! Tack snälla korrekturläsare!!! CHORNICONS!! =)) ska ändra! Kram

Svara
Fru M 10 maj, 2012 - 21:08

Så gott med kreolsk gryta.
Håller med om LCHF butiken, de har så mycket bra produkter. Måste göra en beställning därifrån snart, mitt kokosfett är snart slut.

Svara
linnéa 10 maj, 2012 - 19:55

TACK ÅSE!!!!!!!
idag gjorde jag äntligen kesoplättarna och jag dooooog vad goda dom är!!! LCHFare och pannkaksälskare som jag var (är) går inte riktigt ihop, men dom här smakar gudomligt! Precis lika goda, om inte godare… jag är i himlen! nu blir dessa plättar dagens lat-middag..
ett stort tack!!!
kram linnéa

Svara
Åse 10 maj, 2012 - 19:57

YAY!!! Visst är det helt fantastiska!! Bästa frukosten ever 😉 KRAM!

Svara
Student 10 maj, 2012 - 18:53

Hej!
Hur vet man att ett kokosfett är bra och inte ”dåligt” som det silvriga paketet i mataffären?
Har du testat detta, rawfoodshops kokosfett, är det okej för lchf?

https://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokosfett-smaklost-eko-400-gram

Tack för en fin blogg med bra tips,
har IBS och mitt liv har förändrats totalt sen lchf, till det bättre!

Svara
Åse 10 maj, 2012 - 19:57

Ekologiskt kokosfett är bra för det är oprocessat. Unilevers kokosfett är processat och kemiskt framställt. Hrligt att du mår bra på LCHF!!

Svara
Diddi 10 maj, 2012 - 18:37

Hej Åse:)
Läser självklart fortfarande din blogg, fast jag är riktigt dålig på att kommentera. Du är alldeles fantastisk! Så imponerad å en aning avis på hur duktig du är. Jag Måste verkligen ta tag i mitt liv innan jag är tebax där jag började. Det vill jag verkligen inte. Köpt en hel del böcker om lchf och läst på här på nätet. Tror att jag nu känner mig redo att ge det en ordentlig chans. Vet bara inte hur jag ska bära mig åt att komma ifrån min fettskräck. Men jag Vill!! Nu …ska jag. Beställde mat o hälsa tidnings prenumerationen redan innan den kommit ut i butik. Tyvärr verkar inte första numret komma. Vad fint du kommer att få i ditt kök förresten:) Ha de gott/ Diddi

Svara
Jessica 10 maj, 2012 - 14:55

Som vanligt så ser det urläckert ut Åse! Har testat många av dina recept och jag följer din sida dagligen för att få inspiration. Vart har du köpt tavlan ni har vid ert matsalsbord? En sådan hade passat perfekt hemma hos mig också! Kram

Svara
Åse 10 maj, 2012 - 15:07

Hej! Den är från Isa Form! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.