Krämig pasta med svamp och gorgonzola

av Åse

Goood morning alla!

FÖRSTA OKTOBER! Me love! Älskar hösten och älskar en tydlig gräns för att ta nya tag kring allt. Handlar inte om ”nystart” eller att bryta dåliga vanor utan bara ny energi!

Jag sitter med träningskläderna på och ska strax bege mig till gymmet, sippar på en kaffe med MCT och kollagen i (älskar!)
Ska bli skönt att träna igenom kroppen!

I går åt vi detta, snabbt och förträffligt gott!
Mitt nya är ju att snabbt koka upp bönpasta lasagneplattor och sedan klippa till bredare ”papardelle” – såååå gott!
Bönpasta mår jag bra av och blir mätt på, vanlig pasta tillhör guldkanten och något jag inte äter ofta.

I denna lövbiffsrätten hade jag KAVLI GRÄDDÄDELOST (mjukost) – vill man istället ha mer ”äkta” gorgonzola så tar man det! (Jag hade tagit 150 g då)

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig pasta med svamp och gorgonzola


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g lövbiff
250 g svamp (jag tog champinjoner)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk smör/olja att steka i
1,5 msk kalvfond
1 dl kavli grädädelost
1 msk dijonsenap
1 tsk kinesisk soja (eller 1 msk japansk soja)
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
smaka av med salt och peppar
Topping: 4 msk gorgonzola


Instruktioner

Strimla lövbiff, hacka lök och vitlök. Skiva svampen.
Strimla lövbiffen.
Fräs svamp, lök och vitlök i lite matfett och lägg över i liten gryta. Stek lövbiffen i resterande matfett, ha inte för mycket kött i utan stek gärna i omgångar och på hög värme. Lägg över i grytan.
Fyll på med creme fraiche, mjukost, vatten, fond, senap och smaka av med salt och peppar.
Servera med valfri pasta och gärna med god ruccola.

7 kommentarer

ÅsaS 13 september, 2021 - 22:19

Har lövbiff i frysen och likaså kantareller, och nån typ av blå-/grönmögelost finns ju alltid i min ostlåda, så detta ska jag slänga ihop till lunch/middag i veckan.
Tack för att du planerar min veckomeny!
Kram 💕

Svara
Anna-Lena 17 oktober, 2020 - 14:16

Supergott recept.
Har du något tips för hur du klipper till bönpasta lasagneplattor till bredare ”papardelle”? Även om de fick koka väldigt kort så kom de upp som en klump och var inte alls samarbetsvilliga när jag försökte (smaken var ju inget fel på – men de ser mycket snyggare ut på din bild).

Svara
Åse 17 oktober, 2020 - 14:27

Sköljde du av dem i kallt vatten så stärkelsen försvann? Vi lägger upp dem på skärbräda ovanpå och klipper eller skär edan bara =)

Svara
Rosa 2 oktober, 2020 - 20:37

Men gud så passande! Har tagit fram lövbiff tills imorgon men har inte bestämt hur den ska tillagas. Så det här receptet får det bli. Jag har dessutom alla ingredienser hemma. Det lät så gott. Älskar ädelost i maten. Tack så mycket🙏

Svara
Rosa 4 oktober, 2020 - 08:39

Det blev riktigt gott, gästerna tömde grytan👌

Svara
Malin 1 oktober, 2020 - 11:21

Åh, vad gott det ser ut!

Svara
Therese Carlsson 1 oktober, 2020 - 10:32

Det ser galet gott ut det där 😊

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.