Krämig laxgryta med spenat och vitt vin

2 december, 2020

Good förmidda’!

Lillörda’ IGEN – vad tar dagarna vägen undrar jag?
Jag ska strax bege mig in i duschen och fixa till mig – har lite småärenden att göra, ska bli SÅ skönt att komma ut!

Detta åt vi för ett tag sedan, huuuuuur gott!? En enkel laxgryta som man kan servera till valfritt tillbehör.
Passar till pasta av valfri sort, till potatis, ris, till blomkål, till rotfrukter etc.

Galet galet GOTT!

Denna helgen serverades den till pasta med ruccola, romanticatomater och massor med parmesan. Svartpeppar är alltid gott att ta extra av tycker jag!
En vardag så hade jag serverat den till grönsaker eller rotfrukter.

Hoppas ni provar detta!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Krämig laxgryta med spenat och vitt vin


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x
Scale

Ingredienser

1 kg lax (eller 8 portionsbitar laxfilé)
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
2 dl grädde
1,5 msk fiskfond, koncentrerad
1 tsk dijonsenap
12 krm cayennepeppar
1/2 dl vitt vin (kan ersättas med citronsaft från citronen)
100 g bladspenat
1 knippe dill
1 citron, skalet
salt, peppar
smör/olja att steka i


Instruktioner

Hacka lök, vitlök och fräs i smör eller olja. Rör ner creme fraiche, grädde, fiskfond, dijonsenap, cayennepeppar, vitt vin och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i bitar om 2-3 cm och rör försiktigt ner den med bladspenat, hackad dill och citronskal. Låt puttra 2-3 minuter och servera sedan.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


3 kommentarer

Pia 3 december, 2020 - 10:51

Lax är ju både gott och nyttigt, ska prova receptet!

Svara
Petra Karlsson 2 december, 2020 - 11:56

Åh tack för dagens mattips! Jag som satt här och funderade över vad vi ska äta ikväll, nu vet jag!
Ang korianders vara eller icke vara……….nääää…..om jag får välja….smakar parfym i mitt tycke. Kapris däremot har jag ”lärt” mig tycka om, gillar saltet helt enkelt…..
Och är det inte härligt att få duscha och göra sig i ordning i dessa tider? Jag gick till och med så långt härom kvällen att jag gjorde värsta partajsminkningen och sedan tvättade bort det, bara för att få göra´t …*L* Men på fredag, då jädrar drar jag på fejset igen, för då ska jag på en jobbintervju….*L*

Svara
Åse 2 december, 2020 - 11:57

Ohhhh vad härligt!!! Lyckosparken kommer här😍♥️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.