Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig laxgryta med spenat och vitt vin


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Ingredienser

Scale

1 kg lax (eller 8 portionsbitar laxfilé)
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
2 dl grädde
1,5 msk fiskfond, koncentrerad
1 tsk dijonsenap
12 krm cayennepeppar
1/2 dl vitt vin (kan ersättas med citronsaft från citronen)
100 g bladspenat
1 knippe dill
1 citron, skalet
salt, peppar
smör/olja att steka i


Instruktioner

Hacka lök, vitlök och fräs i smör eller olja. Rör ner creme fraiche, grädde, fiskfond, dijonsenap, cayennepeppar, vitt vin och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i bitar om 2-3 cm och rör försiktigt ner den med bladspenat, hackad dill och citronskal. Låt puttra 2-3 minuter och servera sedan.