Go’middag raringar!
Åh men HUR skönt med långhelg va`!?
Vi har njutit hemmavid av trädgårdsfix, god mat, träning, och serieplöjning! Känner mig riktigt utvilad och pigg! 🥰
Jag och Daniel har precis kommit hem efter lite söndagshandling, vi ska ha de stora barnen, min mamma och svärmor på grill här vid 15 för att fira Daniel som fyllde förra söndagen- så mys! Blev sent omsider flyttat från igår till idag – men det gör ju ingenting med Söndagsfrämmat istället!
Jag gör det enkelt för mig, slänger lite 🌭 och kyckling på grillen och sedan tillbehör som sallad, potatissallad, pastatsallad, grillsallad på vitkål och tillbehör.
Jag älskar att gå bananas och göra allt från scratch lägger inte heller någon prestige i det så köper gärna färdigt från charken ibland.
Syrran var här igår och knyckte lite sticklingar av mina röda pelettälsklingar – de växer mig ur huset snart!
Själv klippte jag ner en och fick lite nya sticklingar.
Några satte jag direkt i krukor men dessa ska vidare så de få stå i vatten så länge.
Suck, skulle precis köra altantvätten till vår Nilfisk på trallen för solen lyste jag har redan tagit halva – ja då går solen i moln, det blir bäcksvart och börjar hagla!? Detta MAJ-väder alltså!
I går – lördag blev det den HÄR godingen! Sååååå länge sedan jag gjorde den, ofta gör jag den i ugnen men igår blev det en gryta! Tror det ursprungligen är ett Touch Of Taste recept som jag anpassar lite efter tycke och smak.
Jag serverade sjögräsnudlar till men det är ju gott med pressad potatis eller broccoli eller andra nudlar.
Här kommer receptet!
Skriv utKrämig lax i hummersås
- Portioner: 4
Ingredienser
4 salladslökar, tunt skivade
smör att steka i
4 laxfiléer a 125 g
3 msk Touch of Taste Hummerfond
2 dl crème fraiche
2,5 dl grädde
1/2 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk dill, finklippt
salt, peppar
Instruktioner
Skär av blasten från salladslöken och ansa det yttersta i botten. Skär laxen i kuber om 3 cm.
Fräs löken i lite smör i en panna.
Rör ner grädde, creme fraiche, dijon, humemrfond och vitt vin. Låt puttra ihop någon minut. Rör ner laxen och låt puttra i ca 7-8 minuter. Smaka av med salt, peppar och rör ner dill och stenbitsrom.
Servera med valfritt tillbehör.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
2 kommentarer
bilden på köttbullarna?Köper du färdiga?Märkligt eftersom du har så många fina egna recept??Eller är bilden bara reklam?Är dessa att rekommendera om man skulle vara för lat för att trilla egna?en god sås kan ju piffa upp det mesta!
Bannerannonser före, i och under inläggen är inget jag styr över =) Så Ja SCAN annonsen på köttbullarna är reklam 🙂