Krämig kyckling i vitvinssås med dragon och dijon

av Åse
inlägget innehåller annonslänk

God middag!

8 dagar till Jul! Höll på att sätta kaffet i halsen här i jobblyan när jag hörde det?! Oh My!
Inte stressad, jag är klar med de flesta julklapparna och vi har knyte hos syrran så allt är under kontroll men att det bara är 8 dagar kvar känns ju galet. Hur fort har inte tiden gått?

Jag ska hämta upp Michelle och Millie när jag åker hem sedan vid 16 och funderar lite på vad vi ska äta så då kom jag att tänka på den här godingen! En smakrik vardagsfavorit!


Dagens outfit, skön stickad svart klänning HÄR – nersatt pris!
Kika även in på festklänningarna, det är upp till 40% nu! Den HÄR har jag i röd, så skön och den åker nog på Julafton.

Nåja, receptet!
Kombinationen av dijonsenap och dragon är klassisk i det franska köket och ger en härlig balans av skarp syra och aromatisk örtighet. Jag älskar!

Vill ni komma ner i mejeri kan ni ersätta tex grädde med kycklingbuljong, men då kan såsen behövas redas lite med tex maizena eller arrowrot.

Om ni inte gillar drog så kan ni ju ta tex oregano eller rosmarin.

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kyckling i vitvinssås med dragon och dijon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 6

Ingredients

1 kg kycklingfilé
salt, peppar
smör att steka i
225 g champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 dl torrt vitt vin
3 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 dl hackad, färsk dragon eller 3 msk torkad dragon
2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
1 nypa cayennepeppar efter smak
ev salt, peppar
(1-2 msk japansk soja för lite fyllig sälta)
1 citron, skalet


Instructions

Dela kycklingfiléerna i bitar om ca 2-3 cm.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn dem, salta och peppra. När de fått färg, lyft upp och lägg åt sidan.
Hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna. Fräs svampen separat innan du steker löken, så att den får en fin gyllenbrun yta.
Häll på vinet och låt reducera 2 minuter. Lägg i köttet igen och tillsätt creme fraiche, grädde, kycklingfond, dragon och dijon.
Låt allt småputtra i ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar och Cayenne. Riv lite citronskal i såsen strax innan servering för en fräsch touch som lyfter smakerna.
Servera med ris eller en matig grönsallad.

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

7 kommentarer

Christina Fors 20 december, 2024 - 18:35

Jätte gott! Hade sjögräsnudlar till!😋😋

Svara
Christel Sjöberg 17 december, 2024 - 16:01

En favorit hos familjen Sjöberg 😋

Svara
Anna-Lena 17 december, 2024 - 10:49

Det låter väldigt gott. Du skriver att kycklingbitarna ska få färg och sedan läggas åt sidan. Ska de inte med i såsen och puttra, så att man vet att de blir genomlagade? Eller räcker det med stekningen och sedan bara ha i dem innan servering?

Svara
Åse 17 december, 2024 - 10:56

Hej! Jo jag har uppdaterat receptet nu så det blir tydligare =)

Svara
Annika 18 december, 2024 - 05:21

Hur använder du arrowrot till redning? Jag får inte till d.

Svara
Åse 18 december, 2024 - 10:10

1-2 tsk för att reda 2-3 dl sås

Svara
Jeanette J 16 december, 2024 - 19:36

Mmm…..låter gott. Får bli detta i mellandagarna.
Har övernattningsgäster så det blir perfekt att göra i förtid.
Kram Jeanette

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.