Krämig italiensk fläskfilégratäng

4 mars, 2020

Hej hej på er!

Jag är lite krasslig här hemma, varit hängig några dagar (ingen hosta eller så) och haft feber i natt. Är nog ngt förkylningsvirus som ligger i kroppen, men det är nog snart borta!

Detta åt vi igår och barnen tyckte det var såååå gott! Det påminner lite om DENNA kycklinggratängen, fast samtidigt inte.

Älskar Milano salami! Den och Magnifico.

Gillar man inte oliver så kan man så klart ta bort.

Strö med fördel lite ruccola över gratängen vid servering men det glömde jag – suck! Hade tagit fram och allt hehe

Blev väldigt gott om jag får säga det själv 🙋🏻‍♀️😅

Håll tillgodo, här kommer receptet!

Skriv ut

Krämig italiensk fläskfilégratäng

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

2 st fläskfiléer, putsade
250 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
salt, peppar
80 g salami

Sås:
3 dl creme fraiche
200 g färskost
1 msk soja
3 msk röd pesto
salt, peppar, oregano

Topping:
3 dl riven ost riven ost
1 dl svarta oliver
4 soltorkade tomater, strimlade
1 näve ruccola


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skiva fläsket, stek i stekpanna med smör (Den ska bara få färg).
Finhacka lök, vitlök och skiva champinjoner och stek ihop i lite smör. Salta och peppra.
Lägg över fläskfilébitarna i ugnsform och lägg över champinjon- och lökfräset. Strimla salamin och lägg över.
Koka upp såsen och smaka av.  Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost, strimlad soltorkad tomate och oliver. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Lägg en näve ruccola över gratängen vid servering.


Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


10 kommentarer

Linda 5 mars, 2020 - 10:20

Vilket härligt recept! Har en ny favoritblogg 🙂

Svara
Åse 5 mars, 2020 - 10:59

Kul att höra <3

Svara
Ann Kenne 5 mars, 2020 - 08:52

Kan bara säga en sak…. Du är en masterchef

Svara
Åse 5 mars, 2020 - 08:52

Men tack snälla! Vad glad jag blir 💖

Svara
Jenny 4 mars, 2020 - 17:30

Hej Åse! Älskar dina recept och de passar verkligen för hela familjen (lite extra potatis mm till barnen bara). Jag undrar, jag har ätit keto som viktminskning i 5 veckor och gått ner ca 6 kg. Väger nu 70 och är 172 cm lånh. Jag vill gå ner ytterligare ca 6-8 kg och undrar om det funkar med dina 2 viktminskningsveckor nu när jag just ätit keto och minskat i vikt.? Vad ska jag annars äta och tänka på för att tappa de här sista kilona? Tack för inspirationen du ger varje dag!

Svara
Åse 4 mars, 2020 - 18:24

Hej Jenny!

Om du gått ner 6 kg på 5 veckor så hade jag inte ändrat något, fortsätt som du gör! Lycka till!!

Svara
Jenny 4 mars, 2020 - 19:08

Tack för svar Åse! Det är vara det att Keto-kursen var 6 veckor och den är slut på söndag… vet inte hur jag ska fortsätta. om jag kan hoppa på dina 2 veckor ”kom igång” eller om jag ska börja om med 6 veckors kursen. Hur funkar det att göra din tror du?

Svara
Åse 4 mars, 2020 - 19:11

Hej Jenny!

Så som du ätit under denna tiden kan du fortsätta äta, keto och lchf är i princip samma, mina recept är oftast keto. keto är en livsstil så fortsätt äta de livsmedel du ätit hittills.

Svara
Maria 4 mars, 2020 - 17:05

Låter sååååå gott även om jag inte kan äta creme fraiche överhuvudtaget :(( men tänkte prova det med vad jag tåler istället. Men en annan tanke …. Dina värmeljushållare som finns lite överallt på dina foton, såååååå fina. Minns du vart du hittade dem, så man kan köpa dem? /kramizar Maria

Svara
Simone 4 mars, 2020 - 15:39

Ser otroligt gott ut, måste testas! 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.