Kräftsoppa på fem minuter

av Åse

En av mina favoriter till nyår är denna superenkla kräftsoppan, jag har lagt ut receptet här två ggr förut men det tål att upprepas!! Fem minuter är väl en liten överdrift men det går snabbt!

En ny bubbelfavorit här är italienska Rotari Brut Reserva som jag fått prova tillsammans med Vinguiden. Bra pris och inte för sött men ändå friskt och inte för surt. Jag är ju svag för fatton och det har detta vinet! Ett riktigt bra mousserande vin! Vinet har kvalat in till Systembolaget så det kan enkelt köpas där!


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kräftsoppa på fem minuter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4-6 portioner
400 g Kavli kräftost
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar
2 stora morötter
13 krm cayennepeppar
Mjölfri redning: Redix (annars red med lite färskost eller äggula)
3 msk skaldjursfond alt 2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
1 knippe dill


Instruktioner

Grovriv morötterna och låt dem fräsa i smör i stor kastrull.
Späd med vatten, fond/buljong och cayennepeppar efter smak (det ska vara lite sting i den!) och låt koka upp en stund på medelvärme.
Lägg sedan i mjukost och fraiche och låt småputtra ännu en stund, här brukar jag köra med stavmixern i soppan för jag vill ha den relativt slät.
Stäng av plattan och lägg i hackad dill och grovhackade kräftstjärtar.

Vad ska ni äta till nyår??
Här blir det gratinerad hummer till förrätt, oxfilé med murkelsås och något gott LCHF tillbehör och så någon smarrig lågkolhydratsdessert! Smarr!!
Har ni något supergott recept på gratinerad hummer?? Finns så många olika!
PS! Nu ligger min bok i 20 i topp hos Adlibris (nr 17)!! TACK alla ni som köpt boken och alla ni som recenserat och gett feedback! Ni är bäst!!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

20 kommentarer

Kristina Lindblad Danielsson 29 december, 2016 - 15:59

I flera år har jag använt dina fina recept och din hemsida. Här kommer mitt favorit hummerrecept. GOTT NYTT ÅR!
ngredienser
4 st  hummer, fryst eller färsk
200 gram  svarta oliver, urkärnade
2 kruka(or)  basilika
4 dl  crème fraiche, lätt
2 st  vitlöksklyfta(or)
2 dl  Västerbottensost, riven
Tillagning
Det går också bra att använda havskräftor om man vill det. Räkna då två st per person. Tina den hummern dagen innan om den är fryst.
1. Hacka oliverna i en matberedare. Hacka basilikan.
2. Blanda lätt crème fraiche med oliver, basilika, pressad vitlök och riven västerbotten.
3. Dela hummern på längden. Ta bort magsäck och tarm, knäck klorna. Lägg dem på en långpanna.
4. Sätt ugnen på grill.
5. Bred blandningen på hummern. Gratinera dem mitt i ugnen i ca 8 minuter så att de får lite färg.
Kristina

Svara
Enkel Kräftsoppa « Äkta Mat, Äkta Kärlek 4 januari, 2013 - 14:05

[…] har varit så himla sugen på soppa de senaste dagarna och jag var bara tvungen att testa Åses kräftsoppa! Hon tjatar ju om den jämt . Den var god, men den tar mer än 5 min att laga men som sagt, en […]

Svara
Loova 30 december, 2012 - 11:17

Ruggit snygga glas du har där i bakgrunden!

Svara
Anette Levin 29 december, 2012 - 21:00

Hej Åse! Har precis fått din bok hemskickad och den är jätteinspirerande, tack! Gott nytt år! Kram Anette

Svara
Rosa 29 december, 2012 - 17:06

Hade en liten tillställning hemma igår och vi inledde kvällen med en champagne provning som blev mycket uppskattat. Kan rekommendera ett prisvärt som vi alla gillade och som är en nyhet på Systembolaget Beumont des Crayeres. Värt att testas:). Önskar dig ett gott slut o ett gott nytt och tackar för all glädje o inspiration som du delar med dig av. GRATTIS till boktoppen! Njuter av din bok för fullt och ikväll blir det kycklingcurry gratäng;)

Svara
Åse 56kilo 29 december, 2012 - 17:14

Tack för tipset!! <3 Smaklig spis!! =)

Svara
telefonista 29 december, 2012 - 07:51

Boken blev min julklapp till mig själv och jag väntar med spänning på att den ska komma, för efter nyår är det nya tag som gäller här hemma. Som tur är har jag mannen med mig, det är så mycket lättare att kämpa om man är två. Gott Nytt År!!

Svara
Åse 56kilo 29 december, 2012 - 14:37

Lycka till!! =)

Svara
Maja 29 december, 2012 - 07:30

Såg jättegott ut men tror jag ska försöka få tag i frysta kräftor, kanske de inte som burkkräftstjärtarna innehåller tillsatser!

Svara
Åse 56kilo 29 december, 2012 - 09:42

Ja det är ju dessutom godare.

Svara
Minna 28 december, 2012 - 20:38

Gud, vilken god soppa! Drack ett glas vitt vin till – Stoneleigh, vilket kan rekommenderas!!

Svara
Åse 56kilo 28 december, 2012 - 20:42

Kuuul!!! Tack!! Älskar vintips!!!

Svara
Susanne 28 december, 2012 - 18:14

Hej!
Jag har en fundering om periodisk fasta! 🙂
Jag har läst på om det och tycker det verkar vara en grej som passar min livsstil, men jag undrar om man nu inte går på en speciell diet eller räknar kalorier, hur ska man då veta att man får i sig det kroppen behöver så det inte blir en svältdiet!?
Väldigt tacksam för svar! Din blogg är grym!!
Kram!!

Svara
Helena 28 december, 2012 - 16:59

Låter supergott! Funderar på att göra denna till nyår! Men har en fråga… Hur mycket är det i en burk kräftstjärtar? Är det en sån här burk typ? (170 g ) https://www.handla24.se/halmstad/pc-9888-421-krftstjrtar-lake.aspx?rtl=%3Fcatid%3D421

Svara
Lina 28 december, 2012 - 16:42

Hallå raring.
Vill som så många tacka för den superfina boken.
Rotari är verkligen en favvo hos oss med, kul när det finns många prisvärda bra bubbel på systemet.
Vi hjälps åt med nyårsmaten alla vi som träffas och i år har lotten fallit på oss att göra förrätten . Har inte riktigt bestämt mig än men blev sugen på att testa din soppa.
Gott nytt år på dig och din fina familj om vi inte köra innan.
Kram kram Lina

Svara
Mia - mamma till Ebba 28 december, 2012 - 16:00

Låter supergod! Måste prova. 🙂

Svara
Malin Henriksson 28 december, 2012 - 15:41

Hej Åse!
Synd att det bara är jag som äter skaldjur i våran familj 🙂 får testa soppan en annan gång.
Grattis till 17 platsen med boken 😀 jätteroligt och den lär bara komma högre 😉
Jag talar om för alla att de bara måste köpa din bok och att de måste in på din blogg om de vill få samma inspiration som jag får av dig.
Här blir det oxfilé till middag på nyår men vet inte vad jag ska ha för förrätt el efterrätt. Har du något bra förslag?
Ha nu en trevlig helg innan det nya året träder in 🙂
Kram

Svara
Mathildas mamma 28 december, 2012 - 14:51

Hej!
Grattis till boktoppen =)
Själv kikade jag hoppfullt i brevlådan idag i hopp om att boken skulle ligga där men tyvärr inte. Hade önskat att jag skulle fått den så att jag kunde läsa och mysa och planera för start första veckan på nya året. Nu kommer den väl först när jag börjat jobba igen.
MEn den som väntar på något gott…väntar alltid för länge=)
Får hålla tillgodo med bästa bloggen så länge!
Lycka till alla LCHF:are som liksom jag startar på nya året =)
Kram

Svara
Åse 56kilo 29 december, 2012 - 14:38

Rackarns, vad synd!! :((
Stor kram och gott nytt år!!

Svara
Lotte 28 december, 2012 - 14:28

Jag har gjort din soppa måååånga gånger och har den som förrätt på nyår, den är såååå god!! Å jag har inte träffat en enda som inte gillar den! Värt att testas!
Kram Lotte

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.