Köttfärssås med ajvar

4 juni, 2013

God morgon! Har ni det bra?
Vad roligt med feedback på inlägget i går! Jag vill verkligen av hela mitt hjärta att människor stannar upp och funderar lite kring sitt ätbeteende och varför man gör vissa val, jag upplever många gånger att man inte ser skogen för alla träden och så önskar jag att alla slutade banta – även med LCHF! (Nu pratar jag inte viktminskning som följd av bra kost, utan ”banta”)
I går kväll så hade jag egentligen tänkt göra ajvarkyckling men det blev en köttfärssås med ajvar i stället! Jag använde den heta och trodde den skulle bli för stark för barnen men de smaskade och tyckte det var jättegott! Det blev en lite fräschare smak på köttfärssåsen med ajvar!
5-6 portioner
500 gram nötfärs
1 burk krossade tomater, jag föredrar MUTTI
2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde


1 dl ajvar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk tamarisoja
2 msk oxfond
1 msk tomatpuré
salt, peppar
Några färska blad basilika
Stek nötfärsen och blanda sedan ner alla ingredienser. Låt allt småputtra under lock i ca 10-15 minuter.
Servera med valfritt tillbehör! Sjögräsnudlarna finns visst lite överallt! Jag gillar dem!! Några säger att Coop har dem!

IMG_4139

Håll till godo med den smått galna blicken, den är inte alltid min man drar fram kameran och förevigar mig vid spisen och jag blev nog smått överraskad! Haha
IMG_4140

IMG_4145

IMG_4147

22 kommentarer
0

22 kommentarer

Sandra 4 juni, 2013 - 15:21

På tal om ajvar… Väldans gott att ha i korv stroganoff! Bara lök,korv, ajvar, creme fraiche / grädde. Snabbt o enkelt.

Svara
Malin Henriksson 4 juni, 2013 - 14:21

Söt som vanligt 😉
Ajvar är ju fantastiskt gott, ska testa det i fler rätter.

Svara
Petra 4 juni, 2013 - 12:27

Min mamma lärde mig att ajvar är ett måste i köttfärssåsen. Det höjer smaken rejält!
Plus en liten bit smått hackad palsternacka. Mammor är bra! 🙂

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.