Långlagade kotletter i sambalsås

30 januari, 2012

Massa gnäll här nu men jag blir tokig att jag inte mår bättre!! Huvudet och bihålorna värker, jag har säkert 3 liter vätska i kroppen pga viruset och näsa och bihålor är fyllda av skit :/ Ringde min läkare i dag och han sade att jag skulle dricka varmt, gärna med citron i, prova nässpray med kortison i och ta panodil för huvudvärken. Är det inte bättre om 2-3 dagar så ska jag dit och få peniccilin. Ta det lugnt och ingen träning :/ Säg det till en fembarnsmamma med eget företag.
Om 1 vecka ska jag hålla föreläsnng i Oslo – kul och må så här då, och SE UT så här! (svullen och sliten)

Hur som haver, i går gjorde vi middagen vi skulle haft i lördags. Enkelt och gott!! Lite för starkt för de minsta men vi andra älskade det. Jag brukar göra denna rätten med kyckling i stället men det blev jättegott med kotletter!

4-6 personer

8 kotletter (blir inte mycket kött på kotletter efter att benet försvunnit)
4 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde (blir sås över men det är för att det ska täcka kotletterna, såsen kan man spara sedan!)
2 tsk sambal oelek


0,5 dl Renee Voltaire tamari soja
1 msk kalvfond
lite salt och peppar
1 blomkålshuvud
2 dl riven parmesan
50 gram smör
0,5 dl vispgrädde

Lägg kotletterna i en ugnsform. Koka upp grädde, creme fraiche, soja, fond, sambal oelek, smaka av med salt och peppar. Häll över kotletterna och in i ugn, 175 grader i ca 90 minuter.
När det är 20 minuter kvar på köttet så koka upp blomkålshuvudet, delat i buketter med 1 buljongtärning.


Koka 20 minuter, häll av vattnet och ställ tillbaka på plattan (avstängd), låt ånga av en stund och tillsätt sedan ost, smör och grädde, ev salt och vitpeppar. Mixa slät med stavmixer.

53 kommentarer
1

53 kommentarer

Ulla Pennick 17 augusti, 2019 - 17:56

Sambalkotletter i ugnen igen…stor favorit här hos oss i England 🙂 Tack än en gång Åse 🙂

Svara
Städhjälp och Grönt är Skönt! - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 16 augusti, 2018 - 17:43

[…] upp till mitt lilla älskade kontor och satt mig en liten stund för att skriva till er. Jag har Sambalkotletter i ugnen […]

Svara
Johanna 18 mars, 2014 - 10:21

Hej! Låter jätte gott 🙂 tänkte testa idag, men ha inen parmesan ost hemma, kan man byta ut de eller hoppa över?

Svara
Åse 18 mars, 2014 - 15:47

Du kan hoppa över, du kan bara mosa blomkålen om du vill.

Svara
Helena 19 december, 2013 - 21:28

Hej och Tack för bra och inspirerande recept. Vill berätta att min familjs favoritrecept just nu är ”Kotletter i sambalsås” från din första bok. Vi har bytt ut kotletterna mot kycklingfiléer och tar kycklingfond stället för kalvfond. Så gott att hela bekantskapskretsen har blivit bjudna på rätten och alla är lika förtjusta. Tipsat om din sida till många av mina vänner som håller med mig. Kanon!
Idag fick jag din nya bok och ser nu framemot att börja laga av dina recept.
God Jul & Gott Nytt År önskar Helena

Svara
Åse 19 december, 2013 - 22:42

Åh tack vad roligt att höra!!! Jag brukar också göra med kyckling! =)) MUMS!! Go Jul!!

Svara
1 2 3 4

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.