Kostdagbok

3 maj, 2010

Jag har dammat av gamla ”Checklistan” fast i mer dagboksform. Jag kommer dagligen uppdatera min kost och reflektioner etc då jag from idag kommer införa ett kostupplägg som är en kombination av så jag ätit senaste året. Det är en GI kost men man alternerar mängden kolhydrater under en vecka. Mer om detta kan man läsa under ”Kostdagbok” uppe i menyn.
Inläggen listas inte här bland de övriga inläggen utan de individuella  dagboksinläggen listas  här till höger under ”Kostdagbok” alternativt når ni alla inläggen via ovanmenyn.
Första dagboksinlägget kommer ikväll.

36 kommentarer
0

36 kommentarer

Chrissan 4 maj, 2010 - 22:44

Mycket spännande upplägg. Gillar detta med kostdagbok helt klart.

Svara
gruset 4 maj, 2010 - 17:47

Alltså du är så bra Åse!! Du kan så himla mycket! Detta ska jag prova, för nu har det stått stilla sååååå länge. Måtte det bli minus på vågen snart….

Ska sätta mig in i detta senare. Nu ska jag rusa till dagis på utvecklingssamtal. Alltid lika kul!? 🙂

Kram

Svara
isabeli 4 maj, 2010 - 16:57

Låter som ett spännande upplägg 🙂

Svara
Novalii 4 maj, 2010 - 14:48

*gilla* 😉

Svara
emho 4 maj, 2010 - 12:48

Spännande:)

Kram

Svara
Ida A 4 maj, 2010 - 12:45

Underbart Åse! Detta ska jag prova. Kändes väldigt bra. Man spar och tar olika dagar 🙂 Perfekt!
Som någon redan skrivit : Vad skulle vi göra utan dig!!!!

Kram och lycka till.//Ida A

Svara
Cissi II 4 maj, 2010 - 08:13

DDet här låter som något för mig! Kanske kör en repris av din mat veckan därpå förutom fisk 🙂
Jag har också varit lite inne på de flesta metoder LCHF osv.

Svara
mimmi 3 maj, 2010 - 20:01

Jag vill bara säga att jag älskar din recept – jar är i och för sig mer LCHF:are är GI:ar men det är så härligt inspierande att läsa allt gott du lagar. Jag har lagat flera av dina recept – senast Ceasar salladen som var toppen=) Lycka till med ditt nya kosthållning. Jag är så imponerad av hur duktig du är att hålla dig strikt till dina upplägg. Det är den viktigaste delen tror jag oavsett vilken ”metod” man användet – och det svåraste dvs att hålla sig strikt till den kosthållning man bestämmet sig för. Jag är imponerad.

Svara
Åse 3 maj, 2010 - 20:40

Tack =)) Och visst har du så rätt! Hittar man bara en metod som fungerar för just dig och sedan håller den så spelar det ingen roll vilken metod det är!

Svara
Innerjoin 3 maj, 2010 - 19:53

Ja, nu funkade båda länkarna. Var väl nåt tillfälligt fel.

Svara
Aika 3 maj, 2010 - 19:32

Önskar dej lycka till gumman (även om jag inte fattar så mycket, hehehe)

ja tänk att du snart fyller 27, otroligt jue! tack än en gång för ”bytet” idag!

Ps. Nu har jag oxå Sourz apple så vi får kosmosträffas snart. Provade en annan skiiitgod drink i Polski som jag bara måste bjuda dej på en dag =) Det är lite ”vår smak” Pyss pyss

Svara
Åse 3 maj, 2010 - 20:39

Haha klart du fattar! Det är snorklart!
I stället för att varje dag tex äta 1300 kcal och fördela kolh, fett, protein på samma sätt – vilket snart resulterar i en viktplatå för kroppen ser en röd tråd, dvs att du drar ner på kalorier, så alternerar du kalorierna och kolhydraterna under veckans gång. (Läs mitt första dagboksinlägg här i högermenyn under ”Kostdagbok” så hajar du.
Detta gör att man dels har bättre fettförbränning, man får en extra stor pott att göra av med på tex onsd och lörd (iofs drar man in tre dagar i veckan också)
Så det är lite som att spara till en semesterresa, på semestern lever man loppan och man blir en gladare människa månaderna efteråt 😉

haha fin liknelse va?

Gott med ännu en kosmosdrink! Antar att du står med den i dörren om två veckor?? PYSS

Svara
Kristina 3 maj, 2010 - 18:28

Alltid lika spännande och intressant att få följa dig!!
Ser med spänning fram emot detta!!
Lycka till!!
KRAM

Svara
jenny 3 maj, 2010 - 18:08

Hej hjärtat! Bara jag igen…
Hur vet du hur mycket kolhydrater du får äta? Finns det någon formel för det? Kanske jag läste slarvigt men vill du svara så får du =) Ska kolla runt sen när ”de små” har somnat!
Ja herregud vad skulle vi göra utan dig?? ;))
kram igen!

Svara
Åse 3 maj, 2010 - 18:27

Hej vännen!

Finns lite olika formler, beroende lite på upplägg men i detta inlägget finns det en formel jag använde: http://www.gotstrengthblog.com/?page_id=161
Man ska inte behöva räkna kolhydraterna eller kalorier enligt många artiklar men det kan ändå vara bra i början. KRAM

Svara
jenny 3 maj, 2010 - 19:42

tack snälla!!

Svara
jenny 3 maj, 2010 - 17:00

Det låter riktigt intressant tycker jag! Lätt att få in i vardagen och risken att tröttna bör ju bli minimal!
kram

Svara
susannelotus 3 maj, 2010 - 16:46

med ”ditt nya” system blir det inte att man hoppar i o ur ketos hela tiden?har hört att man i varje måltid ska välja att bara äta kolhydrater eller protein. ex frukost=protein,lunch=kolhydrater o middag=proteiner eller hur man nu vill dela upp det. det här är ju lite lika fast man äter ”samma” olika dagar. vet inte om det stämmer men att det är blandningen proteiner o kolhydrater som inte är så bra när man ska gå ner i vikt.
intressant att följa dig iallafall. själv räknar jag pp nu men som vanligt har jag bara motivation i typ 3-4 veckor sen rasar det :/

Svara
Åse 3 maj, 2010 - 16:51

Man kommer inte in i ketos med detta upplägget eftersom man bara äter lågkolhydrat i en dag, den andra dagen äter man ca 85 g (jag med min vikt ska göra det) och den tredje ännu mer kolhydrater.

Kombinationen mycket fett och mycket kolhydrater är inte bra. Alla lågkaloridieter som viktväktarna, viktklubb etc bygger på att man ska äta ganska mkt kolhydrater men lite fett, LC dieter bygger på lite kolhydrater och mer fett, denna metoden bygger på samma fast man alternerar dagarna.
Viktigast är alltid att inte kombinera mkt fett med mkt kolhydrater (främst snabba) under en och samma dag eller ett å samma tillfälle.
Kombinationen protein och kolhydrater är det inget fel på.

Svara
susannelotus 3 maj, 2010 - 17:23

ok! nu ska jag åka o köpa lite ingridienser för att göra din paj i morgon iallafall.ha det bäst

Svara
Åse 3 maj, 2010 - 17:24

Gör du det! =) I morgon kommer ytterligare ett pajrecept, spenat och ostpaj med grahamsmjöl 🙂 Mumma!!

Svara
Annetth 3 maj, 2010 - 16:02

Hej¨
Låter som ett jätteinstressant matupplägg. Skulle bara önska att jag visste mer om vad man ska äta och inte äta… är tyvärr inte så insatt i de olika delarna – har kört vv.s pp-system som inte funkade ett skit på mig stog efter 9-10 veckor på 0 kg viktminskning. Skulle vara kul o lära sig lite mera om din metod.
OBS Länken fungerade inte för mig heller.

Ha de gott
//Annetth

Svara
Åse 3 maj, 2010 - 16:09

Vad märkligt! Går int länken att klicka på menar du, eller får du ett felmeddelande när du kommer till länkadressen?

Svara
Annetth 3 maj, 2010 - 17:28

Bara en blank sida…

Svara
Annetth 3 maj, 2010 - 17:30

Nu funkade den…

Svara
Jenjo 3 maj, 2010 - 15:40

Åh vad kul! Detta kommer jag följa med stort intresse.
KRAMIS

Svara
Innerjoin 3 maj, 2010 - 15:33

Hmmm, länken du länkar till funkar inte (för mig iaf) och söker jag på carb cycling på weightloss.com så säger den att det inte matchar något 🙁

Svara
Åse 3 maj, 2010 - 15:43

Jo länken fungerar bra, det är antagligen ngt lokalt fel hos dig. Finns jättemkt info om du googlar på carb cycling men här är adressen som jag länkade till: http://weightloss.suite101.com/article.cfm/the_easy_guide_to_beginning_carb_cycling

Svara
Sara83 3 maj, 2010 - 13:43

Låter kul. Behöver just nu all inspiration jag kan få, tur man har dig 😉 kram

Svara
Ankil 3 maj, 2010 - 12:05

Ska bli kul att följa dej & få lite egna tips=)

//Anki

Svara
jennyh 3 maj, 2010 - 11:53

Det låter spännande. Ska bli intressant att se dina reflektioner om hur det funkar. Själv håller jag mig till mina pp känner jag =)

Svara
Sanna 3 maj, 2010 - 11:18

Det här lät jätteintressant.Det ska jag minsann också prova.Fast jag får nog avstå från vin ett tag nu 😉

Svara
Åse 3 maj, 2010 - 11:20

Äh ta ett glas på lördag, det ska jag =))

Svara
Sanna 3 maj, 2010 - 11:21

Tja…varför inte…nyttigt för hjärtat om inte annat 😉

Svara
Åse 3 maj, 2010 - 11:22

Absolut och man ska vara snäll mot sig själv, livet är för kort =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.