Konjakskyckling i krämig fetaostsås

av Åse

Det finns ju många gömda skatter i mitt receptarkiv och jag vet att ni är många som uppskattar att jag lyfter dem på min Facebooksida och även postar om dem här i flödet.

Här kommer en gammal goding till er!
I september 2009 när jag lade ut den här så skrev jag:

Man tager vad man haver, säger man ju och det gjorde jag och OJ ojooooooooooooooj så gott det blev! Vänner, jag har räddat er fredag!!

Sedan dess har jag gjort många liknande kycklingrätter men här kommer receptet ändå! Smaklig spis =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Konjakskyckling i krämig fetaostsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

6 kycklingfiléer
250 g färska champinjoner
1/2 gul lök eller två schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
ca 56 soltorkade tomater
1  hönsbuljong, tärning eller motsvarande fond
100 g fetaost
nymalen svartpeppar
2 burkar Fraiche med soltorkad tomat och fetaost
3 dl vispgrädde
en skvätt konjak
lite soja
smör att steka i


Instruktioner

Strimla kycklingen och stek upp i smör, salt och peppar
Finhacka lök, vitlök, skiva champinjoner. Stek lök, vitlök och champinjoner i lite smör.
Blanda allt i kastrull, häll på grädde, fraiche, buljong, feta, svartpeppar,  fraiche och grädde. Koka upp på svag värme en liten stund.
Servera med ert favorittillbehör.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

Ida Ahlén 24 oktober, 2023 - 09:48

Men vad gott det ser ut!😍 Brukar du använda soltorkade tomater i olja? Tänker att oljan även ger smak 😊

Svara
Åse 24 oktober, 2023 - 14:27

Antingen det eller vakuumförpackade, har inte märkt någon smakskillnad på om det är i olja eller inte =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!