Kokt kassler med pepparrotssås

av Åse

I dag var jag ÄNTLIGEN tillbaka på gymmet!! Jag drog ju på mig en rejäl förkylning efter förra PT träningen med Therese (Aktiverum) och sedan fick jag inte träna efter ögonoperationen. Suck! Enligt Therese har just denna långdragna förkylningen med hosta gått jättemycket nu så jag är väl inte unik. Men nu äntligen är jag frisk och jag fick mitt andra program som jag ska köra. Jag är verkligen så himla nöjd med att jag bestämde mig för att köpa lite PT timmar med Therese. Kul och motiverande program. Wohoooooo! Styrketräning och Body Balance är verkligen min cup of tea.
2014-05-05 12.44.33-2
 
De där två fyrbentingarna. De är precis som våra yngsta, bråkar hela tiden men kan inte vara utan varandra  ♥
Här har klumpen Vilde lagt sig över Milo som väger hälften så mycket, haha! Fast han verkar ju inte bry sig..
IMG_0280
Ni vet ju att jag är en sucker för svensk husmanskost och en av mina favoritsmaksättningar är pepparrot, äääääääääääälskar tex wasabi. Omnomnom.
En av mina favoriträtter när jag var barn var kokt kassler med kokt potatis och pepparrotssås. Yummie!
jag gör min med färskost i så slipper man redning och får en krämig sås. Detta är en klassisk, enkel men ack så god rätt, ja om man gillar pepparrot =)
Vad har ni för svenska husmansfavoriter?? Tell me!
IMG_0284
IMG_0285
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokt kassler med pepparrotssås


Ingredienser

  • 1 bit nätad benfri kassler (ca 800 g)
  • 3 morötter
  • 1 lagerblad
  • 1 nypa salt
  • 125 g Cantadou Pepparrot
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk riven pepparrot på burk
  • salt och vitpeppar

Instruktioner

Lägg kasslern med nätet kvar i en större kastrull.
Lägg i morötter, salt och lagerblad och häll på vatten så att det täcker. Koka kasslern under lock i ca 15 min.
Tag upp kasslern, tag försiktigt bort nätet och skiva kasslern i skivor.
Under tiden gör såsen. Koka upp grädde med färskost, smaka av med salt, peppar och pepparrot.
Servera med valfritt tillbehör som kokt potatis eller blomkål och grönsaker.

Nutrition

  • Serving Size: 4

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Sandra 22 januari, 2022 - 12:16

Står ingenting om vatten i kastrullen med kassler, salt och morötterna, hur mycket det ska vara? Så det täcker helt, halva?

Vore tacksam för uppdatering kring receptet eftersom en tidigare kommentar var om det ska vara skivat eller i bit, kan vara en fördel att redigera texten att det ska vara hel bit.

Svara
Åse 22 januari, 2022 - 12:19

Receptet är 8 år gammalt, jag kan inte gå tillbaka och rätta i alla gamla recept tyvärr..

Svara
Sandra 22 januari, 2022 - 12:24

Helt förståeligt, men har du något svar kring frågan om vattnet, eftersom jag är intresserad av att laga rätten? 🙂 Så kan jag själv notera detta hos mig.

Svara
Åse 22 januari, 2022 - 12:30

För att koka något så måste ju biten vara täckt, så kokar man ägg, potatis, grönsaker, ja allt.. så kasslern ska vara täckt med vatten.
Apropå hel bit i din tidigare kommentar, det står ”1 bit nätad benfri kassler (ca 800 g)” det betyder hel bit och inte skivor..
Smaklig spis!

Svara
Annica Lennartsdotter 13 oktober, 2014 - 13:42

Såsen blev kanon

Svara
Emelie 11 maj, 2014 - 16:57

Akut fråga (söndagsmiddag på G ;-)) Ska kasslerbiten kokas hel eller skivas först? Tänker så att den inte kokar sönder i grytan…

Svara
Åse 11 maj, 2014 - 21:34

Hej! Sorry för sent svar, har varit en fullbokad helg. Den skulle vara hel 😉 Hoppas det blev BRA!!

Svara
Malin 6 maj, 2014 - 19:17

Vad fina hundarna är!!!
Husmankost finns det ju såååå mycket gott. Mina favoriter just nu………
Kall skivad kassler med ananassås ( så gott när det är varmt ute, riktig sommar mat)
Kålpudding
Köttbullar/Köttfärslimpa
Tack för en sååå inspirerande blogg.
Malin

Svara
Åse 6 maj, 2014 - 20:37

Kassler och ananas är ju sååååå gott!

Svara
Lotta 6 maj, 2014 - 13:34

Hej!
Vilka mysiga hundar du har, ser ut att njuta!!
Såsen skall jag testa!

Svara
Stina 6 maj, 2014 - 11:33

Vilken underbar bild på vovvarna 🙂

Svara
Ti 6 maj, 2014 - 11:24

Hur känns det med ögonen nu? Nöjd med operationen? Hur länge beräknar man att resultatet håller i sig?

Svara
Åse 6 maj, 2014 - 15:04

Det känns jättebra! Det tar ett tag innan synen stabiliserat sig. Detta håller för alltid men däremot korrigerar inte detta ålderssynthet.

Svara
Madde 6 maj, 2014 - 10:50

Gulliga hundar!
Rotmos (gör utan potatis) med fläsklägg gillar jag. Barnen är inte så förtjusta i rotmos, men älskar fläsklägg.
Mammas kålpudding är oxå god, men jag får den inte att smaka likadant.
Ha en trevlig tisdag!

Svara
Jeanette 6 maj, 2014 - 08:37

Hej Åse!
Min bästa husmanskost är dillkött, gör det inte speciellt ofta då det är krångligt men ack så gott när det väl blir av:)) Idag blir det lite crosstrainer för mig, har vaknat med ont i halsen så det blir en lugn dag. Ha en härlig tisdag!!! kram

Svara
Åse 6 maj, 2014 - 09:15

Det har jag aldrig ätit!!
Ta det försiktigt, har du halsont ska du INTE få upp pulsen! KRAM och krya!

Svara
Mirjam 6 maj, 2014 - 07:59

Pepparrotssåsen lät jättegod!! Älskar också wasabi 🙂 Fast måste bara klura ut något gott vegetariskt som passar till såsen innan jag gör den eftersom jag inte äter kött. Och har säkert tackat för en fantastisk blogg tidigare i någon kommentar men det skadar nog inte att göra det igen: tack! Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.