OBS! Jag har utvecklat receptet till det bättre och du kan hitta det HÄR.
Min äldsta son (14 år) älskar fröknäckena och idag provade jag ett nytt recept från Birgitta Höglunds Mat! Det var snabblagat och väldigt gott! Så det lär nog bli detta receptet jag gör i fortsättningen!
Ett underbart, glutenfritt knäckebröd som passar perfekt i en GI/LC/LCHF livsstil!
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
1/2 dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Ljust pulveriserat psyllium (psylliumfröskal)
1/2 dl deodoriserat kokosfett
2 1/2 dl kokande Vatten
1 tsk Havssalt
Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
127 kommentarer
[…] recept som är så där extra, som gör att man inte saknar det gamla vanliga och för mig är det fröknäckena, pannkakorna och det är pizzan. Sedan ligger ju pannacotta som en klar […]
Jag testade detta recept (eller det andra, ”uppgraderade” receptet) och guuuuud vad gott det var! Jag gjorde en plåt och till och med sambon tyckte att det gick att äta. Jag är supernöjd för jag har verkligen saknat knäckebröd sen jag började med lchf. Tack!!
[…] var otroligt goda med ett lager hummus på tillsammans med groddar på toppen. Receptet hittade jag här när jag sökte på fröknäcke för ett bra tag sedan, men jag har ändrat exempelvis mängd olja […]
Hej!
Har du gjort ändringar i receptet? Eller har jag bakat efter ett annat recept tidigare?
Saknar pumpakärnor, chiafrön och jag tror det var anis också
Supergott!
Du tänker på detta receptet: https://56kilo.se/froknacke/
Hej! Jag undrar om soyayoughurt/ mjölk ingår i paleo? Antar att set inte gör det då set inte finns med bland dina recept, är set inget bra alternativ till mjölk/yoghurt? I så fall varför?
Tack för en mycket matnyttig blogg, hoppas du har möjlighet att svara!
Hälsning / Gabi
Hej! Nej soja är inte paleo. Enklast är att du googlar tex paleo soya så hittar du många bra artiklar om varför soja inte är ett bra livsmedel
Hur många kolhydrater innehåller dessa? 🙂
Ska testa dom idag!
Underbart goda fröknäcken :-))!! Tack för receptet!!
Hur ska man förvara dom och hur länge håller dom?
I burk! Håller länge!
[…] Smoothien åt jag ett fröknäcke med en tjockt lager Philadelphia, en halv skivad avocado och citronpeppar på toppen. GOTT! Och, […]
[…] två träningspass. hade hur mycket energi som helst på båda passet. idag har jag både bakat fröknäcke som blev HUR gott som helst, verkligen SUPERGOTT. har saknat hårdbröd. efter dagens andra […]
Hej, första ggn jag gör dessa men åhhhh sååå gott det var. Kram till dig Åse som gjort så mycket för mångas hälsa!!! Du är en pärla…
[…] gillar jag mest. Jag har provat en sort med jäst och den var supergod. Idag var det dags att göra fröknäcke, mycket lättare att göra men inte lika god som den andra. Receptet är taget från 56kilo. […]
[…] https://56kilo.se/knackebrod-froknacke-2 […]
Härligt att kunna laga själv utan att måsta köpa Katrin Zytomierskas 99 kr knäckebröd men kanske de är för dem som inte hinner baka?
Gjorde detta med olivolja istället för kokosfett eftersom jag bara hade med smak hemma.
Det blev något sprödare tyckte jag och väldigt gott som vanligt!
Tack för en bra och insprierande blogg!
[…] gästerna kommer så därför har jag förberett och lagat mitt favoritknäcke Receptet finner ni HÄR. Det tar ett tag i ugnen, men det är det värt […]
Jag brukar ta ½ dl solrosfrö + ½ dl pumpafrö å det blir supergottis!
Brukar även lägga till någon matsked med psylliumfrön och chiafrön.
Har testat med olika oljor oxå, och tyckte att cocosolja smakade minst gott så raps eller olivolja blir det mestadels när jag bakar mina 🙂
Har köpt silikon/teflon bakpapper på claes olsson. så jag lägger på ett sånt ark ovanpå när jag kavlar och plattar ut det så att det blir supertunt.
Pizzaslicern kör jag innan de åker in i ugnen.
Det här är verkligen ett kanonbröd för oss som inte äter gluten!
Å tack för alla dina recept!!!
[…] nu, så det är bara att tänka annorlunda. Det är bara en dum ovana. Jag får ju ta ett nybakat fröknäcke med lite god ost på istället, och kanske ett yttepyttelitet vinglas. Om jag vill alltså. Men […]
Jag var sugen på nåt söt och minskade frön lite och tillsatt osöttad riven kokos, lite stevia, lite kokos palm socker, och icke-deodiserat kokos fett och det blev jatte gott!
Tänkte bara berätta att det går lika bra med 0,5 dl vanlig rapsolja istället för kokosfett. Brukar blanda den direkt med vatten ur vattenkokare så jag slipper diska en kastrull 🙂
Fröknäcke älskar jag!
Jag gör med 1 dl av vardera linfrö, solrosfrö och sesamfrö och utan pofiber eftersom jag inte hade det hemma, i övrigt enligt receptet. Eftersom jag saknat knäckebröd så sitter jag nu och njuter av det krispiga vid varje tugga. På har jag en rejäl klick Bregott och Prästost och paprika – muuuums!!!
Brukar strössla flingsalt och pumpafrön ovanpå kom jag på.
Ok jag vet att jag är liiiite seg när det gäller fröknäcke (såg det hos Birgitta Höglund först tror jag och sen har det ju nämnts i princip överallt) men imorse gjorde jag min första plåt och jäklar va gott det var! Kommer nog inte göra det allt för ofta dock för jag kände redan efter att ätit två att jag lätt skulle kunna äta upp hela plåten, men!, att ha till helgmyset och för att lyxa lite grann är det ju perfekt! Kram
Mina totalfastnade på bakplåtspappret, några tips för att undvika det??
jättejobbigt att få loss godbitarna.
Du behöver ett bra bakplåtspapper, inte smörpapper. ICAs eget i ark är jättebra
Hej!
Har just hittat din blogg,helt fantastisk.
Jag undrar om man kan byta ut solroskärnorna till nåt annat?
Hälsningar Helene
javisst! pumpa?
[…] eftersom det endast innehåller olika frön, vatten, fiberhusk och lite olja. Receptet finns HÄR och det går supersnabbt att göra i ordning men tyvärr måste de ligga i ugnen i 45 min… […]
Hej Åse!
Jag älskar dessa knäcken, så tack till dig vars blogg jag följer varje dag och till Birgitta som komponerat receptet! =)
Är glutenintolerant och diabetiker så dessa är helt perfekt för mig. Hr dock en fråga, hur många kolhydrater det är i varje skiva? Vet inte hur jag ska räkna ut det själv riktigt!
Det är bara 1-2 🙂 så ytterst lite 🙂
OK! Tack för svar! =)
Hej, jag har testat att pensla de färdiga knäckena med ägg och strö över rosmrain och flingsalt. 10 min i 175 grrader och sedan är det små verkliga läckerbitatar som till ost brickan.
Oj vilket bra tips!! Tack!
[…] och fullfet, naturell yoghurt och så drog jag igång med bakandet. Receptet är superlätt, hittas här och kan varieras med smaksättningar och frösorter. Istället för kokosfett använde jag vanlig […]
Blandade i pepparkakskryddor idag, mums med ädelost 😉
Bra tips!!
[…] allt som behövs är lite planering. Grundreceptet till dessa underbara frökex kommer från bloggen 56 kilo men jag har ändrat lite på […]
Kan man ersätta pofiber med nåt? Tänkte baka knäckena idag och har ingen möjlighet att ta mig till affären då jag sitter med gipsat ben!
Eller går det att utesluta helt?
Tacksam för svar!
[…] MED KOKT ÄGG OCH SMÖRSTEKTA KANTARELLER: recept på fröknäcke hittar du här. Löjligt enkelt att göra och smakar som en liten bit av himlen. Mycket svamp har det blivit […]
[…] Receptet hittar ni här! […]
[…] har jag känt att jag behöver ett substitut för frukostmackan. Valet föll på ett recept från Åse. Jag hade inget kokosfett hemma så jag tog rapsolja i stället, vilket fungerade riktigt bra det […]
Dessa ser ju alldeles underbart goda ut! Jag och fästmannen har bestämt oss för att testa LCHF ett tag, alla pratar ju så mycket om hur bra man mår att man allt blir lite nyfiken 🙂 Ingen vikt att tappa eller så men ett välmående liv vill vi väl alla ha. Tack för en bra och inspirerande blogg!
Varmt lycka till!! =)
[…] är sånt som alltid finns hemma – i alla fall i mitt safferi Receptet är lånat från Åse. En av det bästa bloggarna. Testa och berätta för mig vad du […]
Hej Åse, och tack för en all inspiration! Hur ska dessa kex förvaras? Bakade dem framgångsrikt så att de var torra, krispiga och jättegoda på bakdagen.
De jag sparade i en burk med lock blev dock förstörda på två dagar då de var alldeles mjuka och soggiga. Jag fick slänga alltihop.
Hur förvarar man dem så att de behåller krispen?
Helena
Jag brukar förvara dem i plåtburk och med locket på sned.
Om de har legat ett tag så går det bra att rosta lite och sen låta svalna – då blir de krispiga igen.Men försiktigt – de bränns lätt!
Hur många knäcke blir det på denna sats? Om man ska räkna under 1 KH på var bit
Idag har jag bakat ”dina” Fröknäcken för fjärde gången och de är ju såååå himla goda (och mättande).
Jag är så glad att jag hittade ditt recept!
Jösses vad goda fröknäcke! Svårt att låta dom vara ju! Hur många kolhydrater är det i dom, har du räknat ut det, Åse?
Det är mindre än 1 kolhydrat i 1!
Hej igen! Har du även koll på protein- samt fettuträkningen! Jösses vad goda de är, åt de just nu bredvid matjessill o crème fraiche, mums!
[…] är hämtat från bloggen 56kilo som har hittat det från Birgitta Höglunds mat( Bilderna är mina egna LCHF livet för […]
Hej, undar om du använder skalade eller oskalade sesamfrön.. Såg i affären att det finbs oskalade… Borde ju vara mycket nyttigare men ksmske inte är goda? Vrt du?
Jag köpte sådan cocosolja.. Är den sämre ( ur nyttigheten) än den kallpressade spm smakar cocos.
Tack för en bra blog!
Hej! De oskalade har en starkare smak som kan vara oönskvärt men innehåller mer kalcium!!
Vilken kokosfett köpte du?
Hej, hittar inte märket, den är ekologisk, en rund orange plast burk omega&more verkar göra den. Detfanns olika sorter. Den utan smak var mycket billigare och då tänkte jag att den kanske var sämre.. Fel att tänka så kanske:-)
Nej generellt är den utan smak billigare =)) Det är för att den generellt används till att steka i och den med doft kanske man hellre vill ha som kosttillksott eller på huden =)
när du sänker till 50grader ska man ha luckan på glänt eller helt stängt??tack för en kanon blogg hjälper mig verkligen.
Jag har den på glänt! Roligt att du trivs här!
Allvarligt, hur slutar man äta av dom???? Gjorde en plåt för första gången igår och hela familjen blev ju som besatta av dom! Så nu ska det tydligen bakas flera…17-åriga sonen frågade på en gång om det var svåra att göra och tänker vara snäll och baka några plåtar nu på eftermiddagen. Hur länge håller dom sig?
Jag testade i förrgår att baka fröknäcken UTAN Pofiber och det gick liiika bra.
Bra att veta! =)
Fröknäckena är ljuvligt goda. FARLIGT GODA kanske man kan säga.
[…] Skala jordärtskockorna och låt dem ligga i en skål vatten med lite citron i så blir de inte fula! Skär ner dem i mindre bitar när de är klara att användas. Hacka schalottenlök och fräs i smöret på låg värme. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt allt fräsa i ca 5 minuter och häll sedan på det vita vinet. Låt reducera till hälften! (koka tills hälften finns kvar!) Tillsätt grädden och låta allt sjuda i cirka 5 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt och peppar. Jag serverade en skiva smörstekt surdegsbröd till men man kan tex ha parmachips (ugnsstekta parmaskinkskivor, parmesanchups eller fröknäcke!) […]
[…] som både jag och J tycker är supergott. Äts både med och utan pålägg. Receptet finns här och kommer från bloggen 56 kilo som jag kikar in på då och […]
Hej, jag gjorde precis fröknäckena och de blev jättegoda!!!! Jag har varmluftsugn och på en timme 150 grader blev de perfekta, jag hade även i flingsalt med chili i degen blev så himla gott!,,,
Jag har gjort ett bröd som är så himla gott, och jAg undrar om du kan räkna ut ungefär hur många kolisar det blir per skiva
Fröbröd
3 ägg
3 dl riven ost, gärna cheddar
1 msk majonnäs
2 msk kesella
1,5 tsk bakpulver
5 dl frön t ex sesamfrön, linfrön, solrosfrön och pumpafrön
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ägg, ost, majonnäs, kesella och bakpulver.
Tillsätt frön under omrörning.
Bred ut på en bakpappersklädd plåt.
Den ska bli platt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Låt svalna och skär i 16 bitar.
Vad tror du om detta?
Mvh Helene
Det blev gott! Mycket frasigare än andra frökex jag gjort. Jag använde rapsolja istället för kokosfett och det funkade bra!
Rapsolja är dock den sämsa onyttiga oljan som finns
Nej du har fel. Rapsolja och olivolja hör till de nyttigaste vegetaibiliska oljorna som finns, Majsolja, solrosolja och linfröolja ska vi dock undvika pga den höga halten Omega 6.
[…] väder och jag är på toppenhumör!! Jobbat undan en hel del nu och har slängt in en plåt fröknäcke inför helgen. Titta vilka söta formar jag klickade hem från Drömhuset! I love them!!! Nu […]
[…] för bodylotion om man har torr hud. Jag blev oljig om händerna när jag höll på att baka fröknäcke å valde att smörja in det i händerna istället för att tvätta bort det, å efter duschen […]
Hej.
Upptäckte precis din sida, har inte hunnit kolla så mycket än men den verkar toppen 🙂
Läste på dina fröknäcke? Och undrar vad Pofiber är för nåt? Finns det att köpa i vanlig matbutik? Och smaklöst kokosfett??? Tacksam för svar 🙂
Pofiber finns på glutenhyllan eller bakhyllan, och deodoriserat kokosfett hittar du antingen i tex Lifebutiker (Cocosa) eller här
Tack för ett så snabbt svar 😀
[…] dessutom på att fröknäcket ska bli klart i ugnen…receptet har jag hittat här på Åses blogg. Fick prova ett knäckebröd av en kollega här i veckan å det var jättemumsigt. Hoppas mitt blir […]
Vad är de för kokosfett du använder? Och vart köper du de? Mia
Hej. I receptet fröknäcke, kan man ersätta kokosfettet med smör?
Jag tror det!
[…] fröknäcken? Jag och Micheloppan har sorterat tvätt, dammsugit och tar nu en paus i soffan med fröknäcken, bregott och västerbottensost. Dessa frökex har jag alltid hemma, de bakas ofta för de går […]
Ännu en sats av dessa supergoda fröknäcke i ugnen, eller snarare två, kör dubbel sats! Idag provade jag att kavla ut mina och det var betydligt lättare tyckte jag! Degen är så oljig att den inte fastnar. Fiberhusk (psylliumfröskal) är ju en stående vara på våra inköpslistor men då storpack var slut då vi var och handlade och jag kände att typ över 300:- kg, njä… Bakom mig i hyllan hittade jag Finax Psyllium, vilket måste vara identiskt med fiberhusk, till betydligt lägre pris. Malda Psyllium som malda Psyllium. 🙂
MUMS! En liten fråga: hur förvarar man smartast för att de ska hålla sig så knapriga som möjligt? Mina har en tendens att sega till sig lite.. Funkar ändå, men de är som godast när de är knapriga!
Ehh, kanske inte helt rätt här, men jag har förvarar mina i en fin liten fyrkantig plåtburk, och de har hållit sig knapriga ett par dagar nu ialla fall! 🙂
Men åhh så knaprigt och gott!!! 🙂 Fantastiskt! Tack! Det här kommer bli ännu en favorit! 🙂
Hej och stort tack för detta recept. Har gjort det tvä gånger och är super nöjd. Andra gången bytte jag ut kokosfettet mot rapsolja och det funkade toppen bra! En fråga: Vad är egentligen pofiber? Känns ju lite konstigt att ta i nåt som kommer från potatis.
Pofiber är bara fibrerna, har absolut ingen påverkan på kroppen och blodsockret 🙂
Tack, då vet jag! Gjorde en sats till ikväll och äter med aioli och räkor. Supergott.
Spännande! Måste bara fråga: Vad är och var i butiken hittar jag Pofiber?
Hej! Glutenhyllan! =)
jag malde alla mina frön o hade oxå i lite valnötter malda… blev jättegott…
Vill bara tacka för detta fröknäckerecept! Precis vad jag längtat efter, eftersom jag har brödabstinens!!! Behövde något att bita i. Detta recept var verkligen perfekt. Jag gjorde kakan ganska tunn och fick det så knaprigt, så knaprigt. Mums.
Provade även pannkakor från din sida idag, gjorde de som ”småplättar” i laggen. Också mums!
Hej Åse!
Vill börja med att säga att du har en jättefin webbsida. Är så kul att se att du har lyckats så himla bra, det ger mig hopp. Jag försöker äta enligt GI, saknar dock mackor och knäckebröd. Jag är också glutenallergiker så det ställer till det lite. Jag gjorde ditt recept på fröknäcke men jag misslyckades, de blev mjuka och smakade bara kokosfett, var gjorde jag då för fel? Med kokosfett menar du väl den silvriga hårda paketen?
Kan jag som glutenallergiker äta mandelmjöl?
Hälsningar Maria
Nej, inte det silvriga paketet – det är bannlyst av Åse… 😉 Kokosolja eller kokosfett hittar du bl a i hälsokostbutikerna eller i välsorterade livsmedelsbutiker. Kika in på länken nedan
https://56kilo.se/livsmedel/
ÅsaS – som tog sig friheten att svara på en fråga här
*tummen upp*
[…] recept som är så där extra, som gör att man inte saknar det gamla vanliga och för mig är det fröknäckena, pannkakorna och det är pizzan. Sedan ligger ju pannacotta som en klar […]
[…] bra saker och även om jag inte rekommenderar LCHF brödfrukostar så kan jag faktiskt rekommendera dessa, med mycket protein på! Varför äta Finn crisp med vetegluten när man enkelt kan baka egna […]
Hej!
Detta receptet är helt fantastiskt, alla som jag bjudit på det älskar det, och en sats ryker direkt! Jag fick för en tid tillbaka ett liknande recept av en kompis som innehåller majsmjöl och idag när jag bakade och saknade lite av ingredienserna improviserade jag och bytte ut lite av sesamfröna mot mandelmjöl (0,25 dl sesam och 0,75 dl mandelmjöl) och tog pumpafrön istället för solros! Vet inte riktigt hur mycket det påverkar kolhydratvärdet men mycket bra blev det iallafall!
Ska vid tillfälle prova receptet med majsmjöl och ersätta det rakt av med mandelmjöl och se om det funkar? Kanske måste man lägga till en msk fiberhusk för att binda då? receptet på det knäcket är här: https://stinaslillagrona.blogspot.com/2011/05/froknacke.html
Eller det påverkar kanske kh-värdet för mycket?
Tack för en superblogg!
Hej!! Det ska inte öka för mycket! Lycka till!
Tack Ulrika, jag hade inte pofiber hemma så jag prövade ditt recept och det blev jättegott 🙂
Hallå igen! Skulle precis baka, men insåg att jag inte hade pofiber hemma. Vad kan jag ersätta det med tro?
[…] fröknäcke med tjock skiva Goudaost 1/2 burk kesella 1% (högre proteinhalt) (+ skvätt grädde för att det […]
Jättegott och så lättgjort! En klar favorit.
Hej!
Jag kan inte för allt i världen hitta några kontaktuppgifter till dig. Kan du mejla mig ditt nummer på [email protected] om det är okej att jag ringer dig.
Mvh Katrin Zytomierska
Åh dom där är så sjukt goda!!!
Detta får bli dagens utmaning!
Tack en skön blogg. Så mycket inspiration och goda recept!
Ha en bra lördag!
Jag har ett liknande recept på knäcke, men som inte innehåller fibehusken och pofibern. Det är superenkelt, och svårt att misslyckas med. Om du är intresserad så kommer recepet här:
(det går att använda vilka olika frön och nötter som helst.)
För ca 24/28 små kex behöver du:
3 dl finriven stark ost
3 ägg
2,5 dl sesamfrön
1,5 dl linfrön, krossade
0,5 dl solrosfrön
1-2 tsk salt
Blanda ihop alla frön. Hacka de stora fröna/nötterna om du har några i. Tillsätt salt och den finrivna osten. Blanda ner ägg. Rör om noga! Bred ut på ett bakplåtspapper på en plåt. Detta tar tid och kräver lite koncentration, men det är värt det så hang in there. Jag använder både gaffel och slickepott. Se till att få kanterna så raka som möjligt.
Sätt in i en förvärm ugn på 175 grrader i en kvart. Ta ut, skär i fyrkanter och vänd på bitarna.
Har du bråttom?:
Ställ in tillbaka i ugnen på samma temperatur i ca 8-10 minuter, de får inte brännas. Stäng av ugnen, öppna luckan och släpp ut värmen. Låt stå i en halvtimme eller så, tills de är klara, dvs krispiga och inte mjuka någonstans. Kan även svalna på galler.
Har du tid?:
Stäng av ugnen och ställ tillbaka plåten. Låt kexen torka i eftervärmen över natten. Klara att äta på morgonen.
Förvara svalt. Knapra på vid väl valda tillfällen. Slut ögonen och njut!
Det här måste jag testa. Tack för receptet! (Än en gång.. Har testat många av dina recept och det blir oftast väldans bra!)
Jag testade också detta men mitt knäckebröd blev inte hårt utan segt. Kanske ska jag låta det stå framme så det torkar lite.
Jag lät mitt stå inne lite längre för tyckte också en del skivor blev sega, tror det är kokosfettet?
Hej på Er. Ibland torkar det på den tiden jag uppgivit i receptet, men nån gång har jag fått låta det torka en halvtimme extra på 50 gr. Tror det har lite med ugnen att göra, min är väldigt gammal och dålig och gräddar ojämnt. Kan också bero på hur tunt man breder ut smeten eller hur mycket skivorna säras innan torkningen. Man får prova sig fram lite.
Kul att ni tycker om mitt Fröknäcke, hoppas Huså Bröd nappar också.
Soliga hälsningar från Alanya 🙂
Hej !
Vill gärna testa dessa, men behöver hjälp med ”kokosfett utan smak”, vad änvänder du ?
Tack för en väldigt bra och inspirerande blogg, läser dagligen.
/Eva
Jag använder LCHF butikens! 🙂 cocosa pure från lifebutikerna fungerar också.
Spännande, ska testas bums! Kram
Nu är plåten i ugnen med knäckebrödet. Lite svårt att bre ut, jag har plåt med teflon på därav problemet kanske. 😉
Vilket gott knäcke, provsmakade med https://www.arla.se/Default____33302.aspx?SelectedMenuItem=5740200023564&product=Ekologisk färskost med vitlök. 🙂
Undrar om jag kan göra dessa utan sesam? Vad skulle du ersätta med? Jag formligen avskyr smaken av sesam, därav min undran 🙂
Byt ut sesam mot pumpakärnor eller mer av linfrön eller solroskärnor. Men det kan göra smeten lite svårare att breda ut jämnt. Lycka till. Birgitta
Hej
Tänkte testa ditt andra knäckerecept också och undrar vad man kan byta ut fiberhusk med om man inte har det hemma. Går det lika bra utan?
Tack för inspirerande recept
Nej jag tror inte det, fiberhusken finns ju med av en anledning 😉 Fiberhusk (psylliumfröskal) binder bra.
Jag var otålig och halverade ditt andra knäckerecept och testade utan husk och det blev jättebra. Ska dock testa med husk för att se vad skillnaden är. Kanske inte lika spröda kex?Dock så lät jag smeten dra i ca 40 minuter istället annars hade den nog inte hållit ihop.
Fantastiska frökex blev det! Tack så mycket för receptet, det blir en ny favorit hemma och en utmärkt present att ta med när man går bort, inslaget snyggt såklart:-)
Vas bra att det fungerade!! :))
Har oxå gjort detta idag och har precis provsmakat och det va helt ok. Fast jag hade bara 1/2 dl solroskärnor och 1/2 dl pumpakärnor i, men nästa gång blir det en dl av varje. Ungarna tyckte det var jättegott så detta kommer absolut göras fler gånger.
Det är sååå mumsigt. Till och med mina småbarn äter det och gillar det, det du!! ;)))
kram
Är det mycket fiberhusk-känsla/smak i det? Jag klarar inte av det. 🙁
Åh det kan inte jag svara på eftersom jag inte tycker fiberhusk smakar/känns något?!
Jag tycker det känns svampigt/geleigt. Jag får helt enkelt testa dessa. 🙂
Hihi ja det får du =)