Hej hej!
När jag och mamma låg på stranden så pratade vi om persiljejärpar och jag blev SÅ sugen!
Mamma brukar lägga persiljan som en liten klump i mitten och det är gott! Man kan blanda med lite smör så det blir persiljesmör och fylla med!
Men i mina järpar så gör jag enligt klassiskt recept: Blandar i köttfärssmeten!
Jag stekte mina järpar i ugnen i går (225 gr. i 15 min) för timman var sen, men jag kan faktisk tycka att en hederlig stekpanna med smör många ggr är godast!
Tillbehören är ju som godast när de är klassiska. Äter man striktare lågkolhydratkost än jag så skippar man potatisen och ersätter med tex blomkålsmos.
Skriv utKlassiska Persiljejärpar med gräddsås
Ingredienser
Järpar:
500 g nötfärs
1 msk pofiber
1 dl grädde eller valfri vätska
1 dl finhackad persilja
1 riven lök
1 ägg
1/2 msk kinesisk soja
salt, peppar
smör att steka i
Gräddsås:
steksky
2 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk soja
1,5 msk konc. kalvfond
salt, peppar
Instruktioner
Blanda ingredienserna till järparna. Stek i smör i stekpanna tills järparna är genomstekta och fått fin färg.
Vispa ur pannan med 2 dl vatten. Sila ner i en kastrull. Häll i grädde, fond, soja och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
Servera med valfritt tillbehör
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
10 kommentarer
Vad är pofiber?
https://www.semper.se/glutenfritt/produkter/mixer/pofiber
Jättegott!!! Jag har letat efter ett alternativ till mina klassiska köttfärsrecept (pannbiff – köttbullar – bolognaise) och det här var en riktig fullträff…lätt- och snabblagat och samtidigt jättegott!
Åh vad roligt att höra Catti!! <3
Fina du, vill bara önska en trevlig helg och säga tack för alla inlägg.
Så roligt att följa dig efter alla år, men jag är dålig på att kommentera här.
Kraaam Jeanette
Åh tack Jeanette! Roligt att höra 🥰
Stor kram!
Tack för en inspirerande blogg! Kan du inte skriv mer om hur du äter idag? Är själv 47 år och känner, väldigt tydligt, att kroppen inte svart på samma sätt som tidigare. Självklart pga hormoner/ förklimakteriet. Hur är det för dig, förstår att du ändrat ditt sätt att äta! Vad funkar för dig idag? Med fasta osv?
Tack ❤️
Hej Maria!
Jag har inte gjort några jätteskillnader men det jag gjort är att jag dragit ner markant på mejeri!
Jag fastar dessutom inte så länge som jag gjorde förr utan jag kan äta min frukost allt från 10 till 14. Det brukar ligga där.
Jag äter även mer kolhydrater än jag gjort de sista 9 åren. Kolhydraterna jag äter kommer främst från rotfrukter och ibland potatis men jag äter även lite frukt och lite havregryn och jag njuter av guldkanten (socker och mjöl) i små mänger ibland.
Så min kost kallar jag måttlig lågkolhydratkost.
Jag äter inte fettsnålt, jag är frikostig med olivolja, avokado etc.
Min kropp är glad, jag är glad och vågen går inte uppåt längre utan neråt utan ansträngning.
Livet är ju så, vi förändras och får då göra de justeringar vi behöver och mår bra av!
KRAM ❤️
Ååå, klassisk husmanskost – såå gott!
Javisst är det för jäkla gott! <3