Nyårslöften och Kickstart!

av Åse

I veckan var jag listad som en av de topp 50 mest inflytesrika människorna i Nordvästra Skåne enligt HD!
Givetvis ärofyllt och roligt även om det är en subjektiv lista! Men blir riktigt riktigt glad för vem vill inte känna att man gör skillnad?
Att kunna påverka människor att dra ner på socker, gluten och på så sätt skapa en bättre förutsättning för en hälsosammare kropp känns fantastiskt!

Mitt synsätt på kost och en hållbar livsstil har under de senaste åren förändrats även om jag fortfarande är övertygad om att lågkolhydratkost med naturliga fetter är en bra grund för en hälsosam kropp.
Den största skillnaden i mitt synsätt idag är att jag inte längre bara fokuserar på kolhydratmängden utan jag ser till VAD som kommer med kolhydraterna och NÄR de intas och VEM som intar dem.
Jag fokuserar dessutom mer på en fräsch kosthållning där inte varje maträtt dryper av grädde, creme fraiche och ost – ni är många som uppskattar mina recept i min och Annas bok LCHF 2.0!

lchf20
Recepten här i bloggen under 2016 kommer som vanligt INTE vara allt eller inget! Jag kommer ge er ett smörgåsbord av fräscha, hälsofierade rätter! En del kommer vara mejerifria, en del vegetariska, en del desserter, en del mycket låga i kolhydrater, en del lite högre, en del vin & drinktips – dvs precis så som jag själv äter.
I detta inlägget berättade jag om att jag själv ska satsa på en formförändring under 2016.
Jag ska vara betydligt mer strukturerad i både kost & träning än jag var under 2015 och jag är övertygad om att det kommer ge resultat och jag kommer givetvis låta er följa med mig på den resan, vara bättre på att dokumentera, och dela med mig av här inne! Jag kan garantera er mängder med hälsoinspiration här inne under 2016! Ni är många som saknat min kostrådgivning och mina kurser och jag har planer på att starta upp på nytt men med ett mycket bättre koncept!
Nyårslöften!
Har ni avgivit några nyhetslöften? Det har inte jag men jag har ju utvärderat vad 2015 gav mig och vad 2015 inte gav mig och jag tror att det är BRA med någon form av bokslut.
Att ställa sig frågor som:
Var är jag i nuläget?
Vart är jag på väg?
Vad vill jag annorlunda?
Många nyhetslöften är:
Ospecifika
Orealistiska
Vad jag menar är, Om du inte kan mäta, definiera och kontrollera resultatet så kommer du statistiskt inte nå ditt mål! Dina mål måste vara nåbara, mätbara och inom din kontroll!
Det tar 60 dagar att skapa en vana så skynda långsamt!
På TV4 i går gav Psykologen Titti Holmer mång bra tips om hur man lyckas med sina nyhetslöften och hon summerade dem så bra nämligen:

  1. Hitta triggersituationer
    – min kommentar: Det kan vara allt från val av livsmedel, till tid, umgänge, sinnestillstånd t.ex. Lägg mycket tid här! Vad är det som triggar dina dåliga vanor?
  2. Bryt inte vanor, byt dem
    – min kommentar: Det var så jag själv lade om min kost och hur jag själv bryter dåliga vanor! Byt ut dem!
  3. Börja idag eller ännu hellre igår.
    – min kommentar: Varför vänta till måndag? Eller till efter trettonhelgen??

Ha en fin lördag vänner! Jag ska strax sätta i mig lite frukost, men kom på att äggen är slut – #PANIK
Haha!
KRAM på er!!
❤️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Lina 22 februari, 2016 - 19:59

Hej Åse! Jag har försökt äta enligt lchf i 2 veckor nu och uteslutit pasta, ris, socker, mjöl osv. Jag var ganska strikt i 1,5 vecka och gick ner ca 2,5 kg. Men de senaste dagarna har jag varit sugen på att småäta & åt frukter, vilket gjorde att vikten kom tillbaka igen. Har du några tips på hur man slutar med småätandet?

Svara
helen 2 januari, 2016 - 22:14

Hej! Har du nån tidsplan för när kostrådgivningen startar igen?
MVH helen

Svara
Sara 2 januari, 2016 - 17:52

Grattis Åse!
Ser fram emot att följa din resa under 2016!
Jag skulle vilja kommentera din fråga om varför man ska vänta med att byta vanor till måndag eller trettonhelgen: Personligen kan jag tycka att det är en slags uppladdning och planering att börja äta sundare ”på måndag”, det blir lte av ”självpepp” att planera med menyer, läsa bloggar och inspireras.
Tycker det är helt ok att byta vana på måndag, bara den byts ;-)..(sen har man kanske massor med godsaker kvar i skåpen hemma efter helgerna…och det är ju synd att slänga mat…eller hur??!) 🙂

Svara
Åse 2 januari, 2016 - 17:54

Absolut! Men bra vanor behöver ju inte enbart handla om kosten =) Man kan ju börja lägga in lite motion eller smått byta ut sina vanor, man behöver inte gå cold turkey i allt, vare sig åt ena eller andra hållet =)

Svara
Sara 2 januari, 2016 - 17:59

Håller med! Vi är överens :-)..

Svara
Åse 2 januari, 2016 - 18:00

Haha, ha en skön helg nu och planera på =) Vi har alla våra egna sätt att ta oss an utmaningar! <3

Svara
Annica Collstam 2 januari, 2016 - 15:50

Grattis! Visst är du inflytelserik, det är alltid dina recept jag kollar först när jag ska baka eller laga något gott! Fortsätt berika våra liv med din härliga blogg:)
Hälsningar Annica

Svara
Tina 2 januari, 2016 - 15:41

Ett stort GRATTIS!!!
Jag kommer att följa dig varje dag och använda dina recept.
Ha en skön helg:))

Svara
Kim M Kimselius 2 januari, 2016 - 12:52

Stort grattis! Blir glad för din skull!
Har börjat mitt sockerfria 2016. Än så länge har jag inget behov av socker, kanske för att jag äter nyttigt. Målet är inte att gå ned i vikt, utan att slippa alla återkommande feberattacker, trötthet och förkylningar. Jag tror att socker är boven. Nu testar jag ett år, fungerar det så fortsätter jag sockerfritt.
Kram Kim

Svara
Diane 2 januari, 2016 - 11:50

Grattis till utmärkelsen! Detta året måste jag gå ner minst 12-13 kg till sommaren. Har gått upp förfärligt de senaste 2 åren. Jag blir så inspirerad av dig, och tänkte följa dina recept nu. Ha en fin lördag.

Svara
Jenny 2 januari, 2016 - 11:41

Ha en härlig helg, alltid lika trevlig läsning ?. 🙂

Svara
Karin 2 januari, 2016 - 11:34

Grattis! Det har du verkligen förtjänat!Även om du passar ännu bättre högre upp på listan! För oss läsare är du nummer ett!
Stor kram
K

Svara
Barbro 2 januari, 2016 - 11:29

Grattis Åse till listplaceringen, det är du verkligen värd! Det är ditt ödmjuka, inspirerande och positiva sätt att förmedla ditt hälsobudskap som gjort att jag är ”åsefierad” sedan mer än tre år. Har inte bara nått mitt mål viktmässigt utan hela jag mår så mycket bättre och VET nu att det beror på ändrade vanor vad det gäller kosten. Ser fram emot att följa dig under 2016!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.