Kantarellsås till ryggbiff och svart spaghetti

10 augusti, 2013

Kantarellsås… mmmmmmmm!
Jag provade skånemejeriers Crème Fraiche Gourmet Kantarell & Cognac och gjorde en sås på. Underbart gott! Givetvis kan man använda vanlig creme fraiche istället. (följer alltid med lite skit när man köper färdiga smaksättningar)
Koka upp creme fraichen och smaka av med salt, peppar och lite sockerfri soja.
Stek kantarellerna i rikligt me smör, salta och peppra och låt småputtra tillsammans med såsen.
Ryggbiffen steker jag så här:
Hetta upp en stekpanna (helst gjutjärn!) riktigt tillsammans med smör. Lägg i ryggbiffen. Salta och peppra rikligt. Vänd biffen efter någon minut (när undersidan fått riktig stekyta) och salta och peppra den sidan också. När den fått stekyta undertill, stäng av plattan och lyft ifrån stekpannan men låt köttet ligga kvar några minuter så köttet fortsätter på eftervärme.
Till det serverade jag svart bönpasta! SER LÄSKIGT UT men det var riktigt gott!!! Jag fick en provpåse av Ingela på Lchfbutiken.
Bönpastan är rik på protein men låg i kolhydrater och givetvis glutenfri! En påse räcker gott och väl till fyra portioner och får därför kolhydratvärdet 8,1 gram.


 
IMG_1490

 
IMG_1499

 
Vinet vi fick provat denna veckan (Var två vinprovningar denna veckan) var en riktig dyrgrip men ack så gott…. oj oj!
La Forge från Gérard Bertrand.

Djupt purpur-röd. Doften bjuder på mogen svart frukt, mineraler och rostad ek. Smaken är fyllig, koncentrerad med mjuka fina tanniner och mörka bär.
Bör dekanteras ca 2 timmar innan servering!
Vinet är gjort på hälften Syrah och Carignan som vuxit på över 100 år gamla vinstockar! Detta innebär att skörden blir väldigt låg.
Druvorna handskördas och får sedan utvecklas i 15 månader på små franska ekfat! Låter det inte fantastiskt!?
Det är det också! Ett fantastiskt gott vin! Fick 10 poäng av 10 möjliga av mig och Daniel och det var perfekt till maten vi åt!
Pris: 499:-
[button color=”lightgray” size=”large” link=”http://utskick.vinguiden.com/la-forge/?c=blogg_56ki” target=””]Kan beställas här[/button]
 
IMG_1491

WOW!!!!

2 kommentarer

Pasi Mämmelä 20 oktober, 2013 - 09:34

Hej!
Angående färging av maten, collorit fungerar utmärkt utan att ge någon nämnvärd smak… innehåller dock socker men behövs inga stora mängder för att den ska ge önskvärd färg….

Svara
Sara 10 augusti, 2013 - 16:19

Hej, försöker börja så smått med lite LCHF tänk och jag undrar om det finns någon sockerfri soja som ger samma bra färg i såser som ”vanlig soja”? Har testat en men den är mer som fisksås och ger bra smak men inte så mycket färg.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.