Kantarell och lövbiffsgryta med butternut

av Åse

Jag älskar säsongsmat! Och butternutpumpa (butternut squash) är ju så gott! Påminner om pumpa och rik på A-vit, C-vit, Magnesium, Betakaroten & antioxidanter! Ca 8 gram kolhydrater per 100 gram.
I går kväll blev det en härlig middag  med en lövgriffsgryta och gratinerad butternut! MUMMA!
4 portioner
600 gram lövbiff
ca 1 liter köttbuljong
ca 4 dl kantareller (champinjoner blir också gott)
1 gul lök
1 butternutpumpa
1 dl riven smakrik ost
2 dl creme fraiche med smak av kantarell och cognac
3 dl vispgrädde
1 msk oxfond
salt, peppar
smör att steka i
Strimla biffen och stek i het panna i rikligt med smör. Häll på buljongen och klyftad lök och låt allt bräsera i ca 1 timme under lock. Späd eventuellt med mer buljong om det behövs.
Under tiden smörstek kantarellerna, salta och peppra dem.
Halvera butternutpumpan och gröp ur kärnhuset. Strö över riven ost och salta lite. Gratinera i 200 grader i ca 20 minuter.
Häll bort det mesta av vätskan och rör ner grädde, fraîche och kantareller. Smaka av med oxfond, salt och peppar. Låt allt ta smak i ca 5 minuter.
Voila!
 
IMG_3823
IMG_3834
 

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Sandras LCHF-blogg 31 oktober, 2013 - 09:33

Ser gott ut! Det är så härligt med heta grytor nu när det är höst.
Vi har en butternutpumpa i kylen, så på lördag ska jag laga en halloweeninspirerad rätt med kalkonfilé och chèvregratinerad butternutpumpa.

Svara
jannice lindell 30 oktober, 2013 - 20:37

men gud så gott!=)

Svara
Lotte 30 oktober, 2013 - 16:51

Det ser så lækkert ud 🙂
Men lige et spørgsmål: kan man spise skallen på butternutpumpan?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.