Kalkonfärsbiffar i basilikasås

4 juni, 2021

God förmiddag fredag!

Hoppas ni mår bra! Jag har inte kommit i fatt riktigt med mig själv, det har varit en lite märklig vecka ju sedan vi förlorade vår M. Men överlag så är vi alla gladare och mår mycket bättre!

Jag ska strax i väg till min frisör Malin för lite bottenfärg, ska bli SÅ skönt!
men kikar in lite snabbt för att dela med mig av detta goda receptet som vi åt i början på veckan!
Kalkonfärs är mycket godare än kycklingfärs tycker jag!

Här kommer receptet, hoppas ni provar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalkonfärsbiffar i basilikasås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kilo kalkonfärs
1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk smör
2 äggulor
1 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 tsk salt
2 krm peppar

Sås:

250 g champinjoner
2 schalottenlökar
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1,5 msk kycklingfond
1 kruka basilika, bladen
1 dl riven parmesan
salt, peppar


Instruktioner

Fräs lök och vitlök mjuka i lite smör. Blanda sedan ner med övriga ingredienser till biffarna.
Forma biffar och stek i smör.
Skiva champinjonerna och finhacka schalottenlöken. Fräs mjuka i smör. Rör ner grädde, creme fraiche, fond och basilikabladen. Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten. Servera biffarna i såsen.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

ÅsaS 4 juni, 2021 - 17:19

Var hittar du kalkonfärs? Är det Ingelsta-kalkon som har den, eller finns det nåt annat märke som du rekommenderar? Har inte sett nån kalkonfärs i ”min” butik.
Annars är det ju inte hela världen om jag gör detta på kycklingfärs istället.
Njut helgen, för det ska jag! Ev blir det en tur till stugan, annars fix och trix inför Samuels student nästa vecka. Sista ingen ut!
Kram 💕

Svara
Åse 4 juni, 2021 - 17:20

Jag köper Toftebos! Men de har även Ingelsta!
Kraaaaam o njut helgen! Så spännande med student!! 🥰

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.