God förmiddag fredag!
Hoppas ni mår bra! Jag har inte kommit i fatt riktigt med mig själv, det har varit en lite märklig vecka ju sedan vi förlorade vår M. Men överlag så är vi alla gladare och mår mycket bättre!
Jag ska strax i väg till min frisör Malin för lite bottenfärg, ska bli SÅ skönt!
men kikar in lite snabbt för att dela med mig av detta goda receptet som vi åt i början på veckan!
Kalkonfärs är mycket godare än kycklingfärs tycker jag!
Här kommer receptet, hoppas ni provar!
Skriv utKalkonfärsbiffar i basilikasås
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kilo kalkonfärs
1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk smör
2 äggulor
1 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 tsk salt
2 krm peppar
Sås:
250 g champinjoner
2 schalottenlökar
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1,5 msk kycklingfond
1 kruka basilika, bladen
1 dl riven parmesan
salt, peppar
Instruktioner
Fräs lök och vitlök mjuka i lite smör. Blanda sedan ner med övriga ingredienser till biffarna.
Forma biffar och stek i smör.
Skiva champinjonerna och finhacka schalottenlöken. Fräs mjuka i smör. Rör ner grädde, creme fraiche, fond och basilikabladen. Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten. Servera biffarna i såsen.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
2 kommentarer
Var hittar du kalkonfärs? Är det Ingelsta-kalkon som har den, eller finns det nåt annat märke som du rekommenderar? Har inte sett nån kalkonfärs i ”min” butik.
Annars är det ju inte hela världen om jag gör detta på kycklingfärs istället.
Njut helgen, för det ska jag! Ev blir det en tur till stugan, annars fix och trix inför Samuels student nästa vecka. Sista ingen ut!
Kram 💕
Jag köper Toftebos! Men de har även Ingelsta!
Kraaaaam o njut helgen! Så spännande med student!! 🥰