Jul-Halloumi och en rabattkod!

av Åse
1 kommentar

Betalt samarbete med MatHem

7 dagar till Jul

Jag handlade allt som ska handlas innan helgen. Vi har ju knyte med systrar och familjer, svärmor, mamma och syrrans svärmor och jag satt innan helgen och klickade hem det jag behövde.

Köpte lite annat smått och gott också, som de här söta julbyarna till tjejerna som spelar och lyser så fiiiint (Clas Ohlson hos MatHem)

Dessa LED Kronljus tipsade jag om på Instastory och de är favoriter! Så naturtrogna och är timer på em så klockan 15.30 tänds de och lyser i 8 timmar.

Jag är inte så förtjust i julost, föredrar gräddost istället och den här från Boxholm var SÅ god!

Sedan såg jag att Slotts kommit ut med en sötstark senap UTAN tillsatt socker så den köpte jag!

På julbordet så är det ju en hel del kött i fokus. Julskinka, köttbullar, prinskorvar, fisk, revbensspjäll och för de som inte äter kött eller som vill dra ner på det så har mathem tagit fram ett komplett veganskt julbord att klicka hem eller välj fritt bland recepten. HÄR hittar ni det – lite inspiration kanske!
Som komplement (eller ersättning) för julskinka kan man ju tex köra på Bakad Rotselleri med senapstäcke.
Eller vad sägs om Jul-halloumi? Dvs senapsgriljerad halloumi!
Apropå det så är ju malda solroskärnor gott som alternativ till griljering.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jul-Halloumi


  • Författare: Fontana

Ingredienser

1 förpackning Fontana Halloumi 750 g
2 äggulor
2 msk grov skånsk senap
2 msk dijonsenap
ev. lite honung
1 dl ströbröd (tex glutenfri) eller malda solroskärnor


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg halloumin på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i 30 minuter.
Ta ut halloumin och höj värmen till 225 gr. Bland ägg och senap. Pensla halloumin med blandningen och strö på ströbröd eller malda solroskärnor.
Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg. Ta ut och skiva upp serveras varm.

Sist men inte minst, en rabattkod till er! 56MATHEM ger 100 kr rabatt vid köp över 700 kr.
(Gäller två ggr fram t.o.m 31 dec 2018)

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

1 kommentar

Johan Eklöf 21 december, 2018 - 19:47

Hej Åse! Kul för en Boxholmare boende i Lerberget att du uppskattar osten,tyvärr har Arla beslutat att flytta tillverkning till Östersund i dessa närodlat tider,det finns en sida som jobbar för att flytten ska stoppas,den heter :Boxholmsostens vänner med slogan,Ost ska vändas inte flyttas,vore trevligt om du kunde skriva något om det,
Mvh/Johan

Svara

Lämna en kommentar

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!