Jag är med i ToppHälsa #19

av Åse

I nya numret av Topp Hälsa hittar ni mig. Även min vän Johanna pryder omslaget!
Jag tackar nej till de flesta intervjuer och reportage numera som handlar om vikt, för jag vill hellre slå ett slag för MÅ BRA när det gäller kost & hälsa. Behöver man viktminska så kommer det ofta som en effekt av att man ändrar kosten och sin livsstil. 
Men jag ska inte sticka under stol med att det definitivt handlade om vikten när jag själv lade om kosten! Min erfarenhet av alla människor jag kostrådgivit eller mött här på bloggen är att även om fokus först legat på viktminskning så blir det sekundärt när man plötsligt finner att man inte längre kämpar mot hunger och sug. 
Jag är inte supersmal eller supervältränad (Jag är faktiskt 43 år och fött 5 barn!) men jag mår bra och trivs oftast med min kropp och jag har slutat jojobanta som ett resultat av att skippa lättprodukter, kraftigt begränsa socker, stärkelse och prosessad mat.
Att inte längre vakna och kämpa är en stor vinst! Att må bra i kropp & själ är den största vinsten inte hur mycket jag gått ner eller hur mycket jag väger.
(Ni som fortfarande undrar varför bloggen heter 56kilo.se kan läsa mer om det HÄR)
Skanna 2016-8-14 18.41.13
Skanna 2016-8-14 18.42.38

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Maria Olsson 15 augusti, 2016 - 13:33

Härlig inspiration i Topphälsa men måste bara fråga var den snygga toppen du har på dig kommer från, sitter så himla tjusigt och mönstret är ju störtskönt…?! 🙂
Toppenblogg förresten 🙂

Svara
Åse 15 augusti, 2016 - 13:37

Tack för komplimang! Blusen är från ilse Jacobsen och är som du säger, så skön och faller snyggt! 🙂

Svara
Elzie 15 augusti, 2016 - 10:08

Hej igen Åse!
Jag hade sparat en sida där man kunde läsa om lchf men är inte människa att hitta den nu. Du hade också länkar till andra sidor HÄR och HÄR på den sidan. Hoppas du förstår vad jag menar och kan hjälpa mig.
Kram Elzie

Svara
Åse 15 augusti, 2016 - 10:10

Oj, vet nog inte vad du tänker på? Var det en artikel här?
Du menar inte detta inlägget? http://56kilo.se/nystart-efter-sommaren/

Svara
Charlotte Hjelm 15 augusti, 2016 - 08:23

Kul att läsa artikeln. Har följt din blog några månader och inspireras stort!
Jag bar endast på några kilos övervikt när jag började läsa din blogg. Men som du sager är det hur man mår som spelar roll. Jag har inget sötsug, men kan äta alldeles för mycket mat ibland. Och fick ibland rejäla sockerdippar.
Jag tänkte när jag såg 56 kilo att så lite KAN jag inte väga. Det var som ett drömmål som jag aldrig trodde jag kunde uppnå. (vikt är ändå ett väldigt mätbart element för att kontrollera hur det går i sin matomställning – får man i sig tillräckligt eller för lite?).
Men imorse visade vågen 55!!! (startade på 61). Jag är fortfarande inte pinnsmal, men duger precis som jag är och är så nöjd med att ha landat i ett förhållande till mat som håller i längden. Jag lagar ofta dina recept och din blogg fortsätter att inspirera till att hålla min livsstil. Jag behöver inte kämpa längre. Tack för bra blogg Åse!

Svara
Åse 15 augusti, 2016 - 09:35

Vad härligt att höra!!
Det är dte viktiga att man landat och att man inte längre kämpar utan kan njuta av den mat man mår bäst på! =) Bra jobbat med dig själv!

Svara
Johanna Toftby 14 augusti, 2016 - 19:38

Jättebra intervju Åse och bra pepp! Grymt!
Stor kram

Svara
Åse 14 augusti, 2016 - 19:43

DITO! P&K!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.