Hej hej!
Måndag och ny vecka!
Detta gör vi något bra av, eller hur!?
Jag är något seg efter helgen men det ordnar nog snart upp sig! =)
Jag börjar bloggveckan med att dela med mig av ett ljuvligt enkelt familjerecept från min bok Lev & Gott.

Foto: Lisa Wikstrand

Italienska nötfärsbiffar i medelhavssås
- Portioner: 6-8 1x
Ingredienser
Biffar:
800 gram nötfärs
2 förpackningar mozzarella (125 gram nettovikt)
1 dl färsk basilika
1 dl hackade soltorkade hackade tomater
1 ägg
1 dl grädde
2 msk kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör att steka i
Sås:
2 dl grädde
1/2 burk finkrossade tomater (200 ml)
100 gram naturell färskost
1–2 msk kalvfond
ev. salt & peppar
Till servering:
Hackad basilika, oliver, rödlök.
Instruktioner
Strimla soltorkade tomater och skär ner mozzarellan i mindre bitar.
Blanda ingredienserna till biffarna.
Forma biffar och stek i smör i ca 5 minuter. Ta upp dem och lägg på fat. Använd samma panna till att göra såsen.
Häll av den mesta av vätskan från tomaterna och vispa ner krosset i pannan med grädde, färskost och kalvfond. Smaka av med ev. salt & peppar.
Lägg ner biffarna igen och låt allt puttra i 5 minuter.
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
4 kommentarer
Hejsan! Och tack för dina härliga recept.. Dock upplever jag att det är supersvårt att få dessa att hålla ihop.. Har du något knep?
Hej! Du kan addera till 1/2 dl pofiber till dem!
Hej!
Dags o göra ännu mer god mat från di a recept. Denna! (Italienska biffar). Det står hackade tomater men inte mängden?
Tack för svar
Hej!
Jo det står 1 dl hackade soltorkade tomater i receptet?