Il Capolavoro Appassimento Rosso, 2021
Hej på er och Happy lördag! Visst känns det lite som att vardag och helg går in i vartannat nu så här i semestertider?
Varmt och skönt idag men blåsigt och solen tror jag inte vi får se så mycket av idag!
Vi är bortbjudna så vi får se vad för gott som väntar oss men här ska ni få ett riktigt trevligt recept med matchande vin.
Vi börjar med vinet:
Il Capolavoro Appassimento var förra årets succé, nu finns den på 3 litersbox för endast 199kr!
Kanske den bästa vinsboxen till grill och smakrika rätter just nu? Ja det skulle jag nog vilja säga!
Läs mer om Il Capolavoro Appassimento Rosso och där kan ni även fraktfritt och utan extra kostnad beställa vinet till er lokala systembolagsbutik.
Förra året kom det italienska vinet Il Capolavoro Appassimento Rosso på flaska i beställningssortimentet och det blev oerhört populärt med fantastiska recensioner.
Vi svenskar tycker ju om vår BIB så nu har samma goda och smakrik innehåll lanserats i en praktisk bag-in-box.
Guldmedalj av Dryckeslistan
”Ett mycket prisvärt vin som passar såväl vardagsmiddagen som söndagens stek” – Dryckeslistan, mars 2023
4 poäng av Boxtoppen
”Vänner av appassimento-viner bör inte missa denna box” – Boxtoppen, april 2023
4 plus av Aftonbladet
”Mycket smak och en fin doft – allt ingår” – Aftonbladet, juni 2023
Il Capolavoro (betyder mästerverk) kommer från regionen Apulien belägen i södra Italien.
Regionen har gynnsamma odlingsförhållande som är perfekt lämpade för vinproduktion. Vinet är en blandning av ett flertal lokala blå druvsorter som alla bidrar till vinets karaktär.
Appassimento är en produktionsmetod där druvor torkas före pressning för att koncentrera smak, socker och aromer i vinet. Detta resulterar i rika, fylliga och strukturerade viner med hög alkohol i det färdiga vinet.
Ni är kanske banta med Amarone som också framställs med denna metod.
Il Capolavoro har fruktig smak med inslag av mörka körsbär, salvia, russin, peppar och plommon.
Den lilla restsötman som finns i vinet balanserar dess kryddighet.
Serveras vid 16-18°C till smakrika vegetariska rätter eller till rätter av lamm, fläsk- eller nötkött, gärna med feta och krämiga tillbehör.
Passar perfekt till italienska hårdostar!
ART NR 53285 | Il Capolavoro Appassimento Rosso, 2021 | 3000 ml | ALK 14,5 % | 199 KR
Läs mer om Il Capolavoro Appassimento Rosso här och där kan ni även fraktfritt och utan extra kostnad beställa vinet till er lokala systembolagsbutik.
Till den smakrika italienaren passar de här ljuvliga biffarna som handen i handsken, eller vad tror ni om Italienska mozzarellafyllda kalvfärsbiffar med en ljuvlig gräddig tomatsås med parmesan?
MUMS!
Till detta kan ni servera vilket tillbehör som ni föredrar, jag körde romanticatomater i Airfryern (olivolja, salt) och lite Ruccola.
Biffarna blir ljuvligt smakrika!
Här kommer receptet!
Skriv utItalienska mozzarellafyllda kalvfärsbiffar
- Portioner: 4
Ingredienser
500 gram finmalen kalvfärs
2 dl grädde
1/2 dl havregryn (går att uteslutas)
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk torkad basilika
1,5 msk konc. kalvfond
ev. lite salt
1 krm peppar
1 st färsk mozzarellaost à 125g (påsen väger 250 g)
smör att steka i
GRÄDDSÅS
3 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1 dl riven parmesanost
2 msk röd tomatpesto
2 tsk soja
(salt), peppar
Instruktioner
Blanda havregryn med vispgrädde i en bunke.
* Om ni inte vill använda havregryn tillsätt då grädden lite i taget i slutet av bearbetningen av färsen.
Blanda ner färs, äggulor, dijonsenap och kryddor och rör ihop allt. Fördela mozzarellan i bitar och rör ner.
Forma mindre biffar, Det underlättar att ha blöta eller inoljade händer. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i biffarna när smöret slutat fräsa.
Stek biffarna långsamt på medelvärme i ca 5–6 minuter tills botten fått fin färg och de känns lite stabila. Vänd på dem försiktigt och stek andra sidan. Lägg biffarna på en tallrik.
Häll i grädde, fond, röd tomatpesto och soja i stekpannan och smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka ihop några minuter, ta bort från värmen och rör i parmesan. Häll såsen i en ugnsform och lägg i biffarna och servera.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
10 kommentarer
Vilka vackra vinglas! Vad heter de? 🍷
De kommer från Zara Home!Kommer inte ihåg vad de heter men du hittar dem på deras webbsida! 🌷
Hej😍 du mena en påse mozzarella va? Jag trodde du mena 2 påsar a’ 125 gram🙈 blev väldigt mycket ost😂
Men väldigt gott blev det😂😘
Haha jo jag hade två påsar i men det är nog mer rimligt med 1! 😃 Jag ändrar!
Hej. Så smarriga recept som vanligt! Tror jag följt dig i minst 15 år (kan det stämma?) Men tyvärr så är jag så dålig på att kommentera. Men kikar in dagligen hos dig, det är min morgonrutin.
Tänkte fråga vilken airfryer du har? Finns ju en uppsjö med modeller, och så svårt att veta trots recensioner. Kram Maria <3
Hej maria! Jag har en Phillips XXL, supernöjd!
https://www.philips.se/c-p/HD9650_90/premium
Ett av mina favoritviner! Biffarna låter också jättegoda. Har hängt här i flera år, tycker du har en härlig blandning och en allmänt trevlig blogg men är en sån där tråkig läsare som nästan aldrig kommenterar 🫣 Jag och mannen ska för första gången på åratal unna oss ett par semesterdagar utan barnen och har bokat två nätter på hotell i Helsingborg om ett par veckor. Du har ju massa tips på din blogg men vi hinner ju tyvärr inte med allt så tänkte om du kanske ville dela med dig av dina absolut bästa tips, det bästa av det bästa liksom 😊 sånt som vi absolut inte får missa, typ trevligaste uteserveringen, bästa lunchstället, mysigaste restaurangen med godaste maten, trevligaste stället för en drink, mysiga kvarter att strosa i osv 😅 Ha en fortsatt mysig kväll och helg!
Intressant med dina vintips här i bloggen. Har inte reflekterat så mycket över vin-mat i kombination tidigare, men efter att ha varit på vinmässa med vinprovning (med Nicke Tuomela) har jag börjat intressera mig mer och börjat FÖRSTÅ mer hur man bör tänka och känna. Fortfarande mycket (MASSOR) kvar att lära, men det är ju bara kul, och gott och trevligt.
Ja du, dagarna flyter samman, vardag som helg. Två lediga dagar och jag försöker komma ifatt här hemma. Dotterns och hennes pojkväns flytta-hemifrån-lådor står överallt, och den vardagliga tvätten och disken hopar sig. Men det är så det är, livet just nu. Det kommer säkert en dag då jag kan sakna detta kaos, så jag väljer att låta allt ha sin tid.
Innan jag fortsätter med to-do-listan ska jag pausa en stund i solen på trädäcket. Alldeles lagom varmt just nu.
Kram, och ha en fin kväll med vänner! 💕
Ja det ÄR ju kul med mat & vin speciellt när man inser hur de kan lyfta varandra (men även stjälpa!)
Här hemma är det också fixadagar, idag rensar jag garderober och i morgon blir det köket! 😜
KRAM kram!
Visst är det skönt att få rensat, trots att det (oftast) är lite motigt i början. Men kommer man väl igång och allt flyter på bra, då är det ju himla kul. Kan ju säga att jag hittade brev/anteckningar som jag skrev för ca 30 år sedan. Brev som jag förträngt och har lämnat bakom mig. De finns inte längre, det är ett avslutat kapitel i mitt liv..