Italiensk Mozzarellakyckling

av Åse

Hej vänner!

Hoppas ni hade en fin helg, det hade jag!
Det är sista två veckorna nu med bokplåtning så jag är fortfarande busy med det.
Phew!

Jag bjuder på en favorit i repris som jag hoppas ni gillar! MUMS!

Receptet går enkelt att halvera eller att dubbla om ni är färre eller fler!
En supertrevlig helgrätt eller middagsbjudningsrätt.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk mozzarellakyckling


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
smör att steka i
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
100 g naturell färskost
3 klyftor vitlök, finhackade
1 ½ msk kycklingfond
1 msk japansk soja
salt, peppar
80 g milano salami
100 g soltorkade tomater
250 g babyspenat
8 små tomater, t.ex. romanticatomater
3 kulor mozzarella (à 125 g)


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i strimlor (inte för små) och stek i smör på hög värme så de får färg, salta och peppra.
Lägg över i ugnsform.
Koka upp crème fraiche, grädde och färskost. Vispa ihop med vitlök, fond, soja och smaka av med lite peppar
Strimla salami och soltorkade tomater och blanda i med kycklingen och bladspenat.
Häll såsen över.
Skiva mozzarellan och halvera tomaterna.
Fördela mozzarella- skivorna över såsen, avsluta med de halverade tomaterna.
Ställ in i ugnen i ca 25 minuter tills gratängen fått fin färg och osten smält.
Sätt ev. på grillfunktion de sista 3 minuterna för mer färg.

MÅ DITT BÄSTA I HÖST!
Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎

5 kommentarer

Zulfia 9 september, 2022 - 21:40

Glömde berätta att jag lagade rätten i en djup bakplåt som är lite större som formen på din bild. Då gick det snabbare. Perfekt när är detlite bråttom.mvh

Svara
Zulfia 9 september, 2022 - 21:11

Tack så jätte mycket för receptet. Mina barn åt även spinat annars brukar dem peta ut den. Dock jag bytte salami mot lammsalami som jag hade köpt på Willys för att vi är muslimer och äter inte fläskkött. Som sagt blev dwt fantastiskt gott ändå. Väntar på nya recepten från dig och absolut kommer att testa dem.

Svara
Åse 10 september, 2022 - 14:33

Vad härligt att det smakade! =)

Svara
Eva 5 september, 2022 - 17:56

Tack snälla för receptet. Nu behöver jag inte fundera mer på bjudrätt……Har du något vintips som passar till rätten?
Helgen är räddad😉

Svara
ÅsaS 5 september, 2022 - 16:26

Åh, så gott det där såg ut då! Idel godsaker i den gratängen! Måste definitivt laga det i helgen!
Kram 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.