Hej vänner!
Hoppas ni hade en fin helg, det hade jag!
Det är sista två veckorna nu med bokplåtning så jag är fortfarande busy med det.
Phew!
Jag bjuder på en favorit i repris som jag hoppas ni gillar! MUMS!
Receptet går enkelt att halvera eller att dubbla om ni är färre eller fler!
En supertrevlig helgrätt eller middagsbjudningsrätt.
Här kommer receptet!
Skriv utItaliensk mozzarellakyckling
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg kycklingfiléer
smör att steka i
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
100 g naturell färskost
3 klyftor vitlök, finhackade
1 ½ msk kycklingfond
1 msk japansk soja
salt, peppar
80 g milano salami
100 g soltorkade tomater
250 g babyspenat
8 små tomater, t.ex. romanticatomater
3 kulor mozzarella (à 125 g)
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i strimlor (inte för små) och stek i smör på hög värme så de får färg, salta och peppra.
Lägg över i ugnsform.
Koka upp crème fraiche, grädde och färskost. Vispa ihop med vitlök, fond, soja och smaka av med lite peppar
Strimla salami och soltorkade tomater och blanda i med kycklingen och bladspenat.
Häll såsen över.
Skiva mozzarellan och halvera tomaterna.
Fördela mozzarella- skivorna över såsen, avsluta med de halverade tomaterna.
Ställ in i ugnen i ca 25 minuter tills gratängen fått fin färg och osten smält.
Sätt ev. på grillfunktion de sista 3 minuterna för mer färg.
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
5 kommentarer
Glömde berätta att jag lagade rätten i en djup bakplåt som är lite större som formen på din bild. Då gick det snabbare. Perfekt när är detlite bråttom.mvh
Tack så jätte mycket för receptet. Mina barn åt även spinat annars brukar dem peta ut den. Dock jag bytte salami mot lammsalami som jag hade köpt på Willys för att vi är muslimer och äter inte fläskkött. Som sagt blev dwt fantastiskt gott ändå. Väntar på nya recepten från dig och absolut kommer att testa dem.
Vad härligt att det smakade! =)
Tack snälla för receptet. Nu behöver jag inte fundera mer på bjudrätt……Har du något vintips som passar till rätten?
Helgen är räddad😉
Åh, så gott det där såg ut då! Idel godsaker i den gratängen! Måste definitivt laga det i helgen!
Kram 💕