Italiensk köttfärslimpa

av Åse

Hej vänner!
Jag måste ju bara lägga ut detta supergoda receptet på italiensk köttfärslimpa som jag gjorde i förrgår.
Sorry för mindre bra bilder haha! 
Så gott att fylla köttfärslimpa tycker jag! Jag brukar fylla lite med det jag har hemma och så här blev det igår!
Tomatsåsen i köttfärsen gjorde den såååå saftig! Jag ersätter ofta grädde och mjölk i mat med just tomatsås.


Jag gjorde en färskoströra på det jag hade i kylskåpet, inte fel! Blev pepperonisalami, soltorkade tomater och basilika.

Jag lägger köttfärsen på gladpack och använder gladpacken till att rulla ihop köttfärslimpan som en rulltårta!

Runt köttfärsen lade jag klyftpotatis och morötter och man kan lägga precis vad man vill! Jag hade kört tungt på gymmet så då fanns det utrymme för lite mer carbs!
Grönsakerna blir ju så saftiga när de liksom får ugntillagas i köttbuljongen som blir!

Jag serverade även en gräddsås till men jag tyckte det räckte med den goda buljongen som blev! MUMS!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärslimpa fylld med italienska smaker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

800 g nötfärs
1 gul lök, grovt riven
1 stort ägg
0,5 dl pofiber (eller tex havregryn)
0,5 dl tomatsås
1 dl vatten
3 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk oregano
1 msk soja

Fyllning:
100 g salami, strimlad
1 kruka basilika, grovhackad
1 dl färskost
2 msk soltorkade tomater, finhackade


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten.
Lägg ut på gladpack och forma till en rektangulär platta.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och smeta ut på köttfärsplattan. Rulla ihop.
Lägg i ugnsform och gärna grönsaker eller rotfrukter runt om. Låt gå i ugn i ca 45 minuter, höj eventuellt ugnsvärmen sista 10 minuterna.


 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

30 kommentarer

Ulrich 2 februari, 2021 - 18:35

Fantastisk limpa. Gjorde den i helgen.
Dock använde jag lagrad cheddar och feta i fyllningen istället för färskost.
Kan tipsa att tillsätta riven ekologisk citronskal i färsen det ger en härlig smak.

Svara
Åse 2 februari, 2021 - 20:06

Låter fantastiskt gott! Kul det smakade!

Svara
sara s 3 april, 2020 - 19:27

Jag är rätt ny på Crock-pot. Men vad tror du om att göra denna i en potta? Hur länge och är det ngt i receptet man bör ändra på?
Förstår om du inte VET, men känns som du har lite bättre koll än mig, så jag hör gärna vad du tror…

Svara
Åse 4 april, 2020 - 11:28

Kan inga tider etc men du kan ju titta här: https://crockpot.se/recept/kottfarslimpa-och-bakad-potatis/

Svara
sara s 8 april, 2020 - 20:54

Jag glömde göra i ordning den i går så det blev ingen Crock-potmiddag idag.
Men godaste köttfärslimpan ever. Vilka smaker och saftig till tusen.
Kommer att vara en stående rätt i vår 5-veckorsmeny






Svara
Kristina 12 mars, 2020 - 20:52

Hej, kan man byta ut pofiber till något annat? Bor på Irland och kan inte hitta det här. Tack på förhand 🙂

Svara
Åse 12 mars, 2020 - 20:52

Yes! Uteslut

Svara
Danny Boy 14 februari, 2020 - 16:43

Ett mycket bra recept, själv tog jag lite extra vitlök i köttfärslimpan. Detta är ett måste att prova!






Svara
Abira 21 september, 2019 - 11:07

Andra gången jag ska göra denna rätt, o känner redan av smakerna i munnen. Tack !
En fråga dock får se om du kan hjälpa mig, hur mkt ungefär innehåller en ”bit” av denna gudomliga rätt. Nämligen så att jag går på diet.

Kram till dig

Svara
Åse 21 september, 2019 - 12:17

Hej! Oh det kan jag inte svara på – du kan lägga in receptet i kostbevakningen.se och sedan måtta upp din portion.
Smaklig spis!

Svara
Jeanette 1 augusti, 2019 - 22:19

TACK, för ett så suveränt gott recept. Vi har testat detta nu och det kommer bli fler gånger vi äter det!

Svara
Åse 2 augusti, 2019 - 10:08

Tack för feedback! Kul ni gillar det! 🙌🏻🌸

Svara
Caroline 18 januari, 2019 - 15:22

Håller på med dessa nu 😀 men undrar vilken slags soja man ska använda?

Tack på förhand ♥️♥️

Svara
Gunilla Kilström 6 januari, 2019 - 18:30

Ser fantastiskt gott ut. Du har en så himla bra blogg jättekul och läsa om allt du håller på med. Att du har så bra karraktär och kan hålla dej så bra från socker och vitt mjöl, jag skulle också vilja ha den styrkan kan du ge mej något bra tips? Ha en trevlig kväll. Kram kram

Svara
Eva 26 oktober, 2018 - 13:45

Hej! Tänkte testa denna. Den ser mums ut! Men vilken tomatsås använder du? Menar du krossade tomater eller pizzasås? Eller finns det nåt som heter tomatsås att köpa?
Kram o trevlig helg!

Svara
Åse 26 oktober, 2018 - 13:47

Hej! Jag gör oftast egen annats tex Muttis pizzasås och produkter som heter tomatsås finns också 🙂 kram och diiiiito

Svara
Heidi 14 mars, 2018 - 10:03

Hej! Ska testa denna i helgen, ser supergott ut!
Undrar bara vilket märke på soltorkade tomaterna du använder som har låg kolhydrats innehåll?
Tack för alla dina goda recept 😀

Svara
Åse 14 mars, 2018 - 10:04

Jag köper fontanas torkade som inte är i olja, alla soltorkade innehåller ungefär samma mängd kh

Svara
Heidi 14 mars, 2018 - 20:12

Tack för svar!
Vilken sorts tomatsås använder du eller gör du egen? 🙂
Mvh Heidi

Svara
Gith Ewertzh 11 mars, 2018 - 18:42

Galet god Köttfärslimpa. Nu ska jag testa fler recept från din sida! 4:a här som gav den 5 gafflar 👍🏻 Går bara att trycka 4 stjärnor men den är värd 5.






Svara
Åse 10 mars, 2018 - 16:29

Häääääärligt Gith! 😃🤟🏻✨

Svara
Anette 6 mars, 2018 - 09:58

Men ååååå vad det ser gott ut…..Kram Anette

Svara
Mia 5 mars, 2018 - 22:24

Åh så fin TV bänk. Är det Bestå från IKEA, den har vi tittat på. Är bänkskivan ovan också i så fall från IKEA?? Har du ben på bänken eller är den vägghängd? Förlåt alla frågor men vi är precis och ska beställa och det var just en sådan som du har som jag tänkt mig 🙂 Tack för trevlig blogg.

Svara
Sunny 5 mars, 2018 - 20:28

Det där såg ju så smarrigt ut! Måste genast prövas 🙂

Svara
Malin E 4 mars, 2018 - 08:39

Ser såå gott ut.😊😊Tack för tipset. Kvällsmaten räddad idag👍👍

Svara
Ina 3 mars, 2018 - 22:41

Lätt att jag ska prova detta … tack Åse 👍😀… även STORT tack för tipset om att du använder tomatsås ist för grädde och mjölk.. det tipset behövde jag ❤️

Svara
Åse 4 mars, 2018 - 11:20

Vassegooooo darling! ❤️

Svara
Anna B 3 mars, 2018 - 20:26

Åh va’ gott det såg ut! Smart det där med att bre ut köttfärsen på plastfolie!!

Svara
www.inspoguide.com 3 mars, 2018 - 18:24

Vad gott!

Svara
clara 3 mars, 2018 - 16:27

Wow ser så gott ut!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.