Skriv ut

Italiensk köttfärslimpa

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 1 stort ägg
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 dl tomatsås
  • 1 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk oregano
  • 1 msk soja
  • Fyllning:
  • 100 g salami, strimlad
  • 1 kruka basilika, grovhackad
  • 1 dl färskost
  • 2 msk soltorkade tomater, finhackade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten.
  3. Lägg ut på gladpack och forma till en rektangulär platta.
  4. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och smeta ut på köttfärsplattan. Rulla ihop.
  5. Lägg i ugnsform och gärna grönsaker eller rotfrukter runt om. Låt gå i ugn i ca 45 minuter, höj eventuellt ugnsvärmen sista 10 minuterna.